αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις στο Linkedin, ακόμα κι αν έχεις δουλειά

Πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνεις στο Linkedin, ακόμα κι αν έχεις δουλειά

Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν στο Linkedin όταν θέλουν να βρουν μια νέα θέση εργασίας. Και είναι λογικό. Αφού η συγκεκριμένη πλατφόρμα, είναι ότι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να βρει μια θέση εργασίας. Ακόμα και για πιο στοχευμένα αποτελέσματα.

Αλλά εδώ πρέπει να δούμε κάτι ακόμα: Μην θυμάσαι το Linkedin… μόνο όταν ψάχνεις για δουλειά. Πρέπει να χτίσεις μια καλή εικόνα και ένα δυνατό επαγγελματικό δίκτυο, σε βάθος χρόνου. Το It’s Possible παραθέτει 5 συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις, ακόμα κι αν έχεις δουλειά στην παρούσα φάση.

1# Συνδέσου με ανθρώπους που (ίσως) σε ενδιαφέρουν. Όπως είπαμε πρέπει να χτίσεις ένα δίκτυο. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε μια ημέρα. Φρόντισε λοιπόν με κάθε ευκαιρία να κάνεις «συνδέσεις» με ανθρώπους που θεωρείς ότι σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά. Μην ξεχνάς ότι στο Linkedin δεν κάνεις αναζητήσεις μόνο με βάση το όνομα, αλλά και με βάση την εταιρία ή την ειδικότητα κάποιου.

2# Δημοσίευσε περιεχόμενο. Δεν αρκεί να είσαι καλός στην δουλειά σου. Πρέπει και να το δείχνεις. Δημοσίευσε περιεχόμενο που αφορά το πεδίο σου ή την επαγγελματική σου δραστηριότητα. Α και κάτι ακόμα, στο Linkedin μπορείς να δημοσιεύσεις και δικά σου άρθρα απευθείας.

3# Ακολούθα εταιρίες. Κάνε μια λίστα με τις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Στην συνέχεια ακολούθα τις, για να ενημερώνεσαι για τα νέα τους. Είναι πολύ πιθανό να ποστάρουν στο Linkedin και νέες θέσεις εργασίας.

4# Άνοιξε συζητήσεις. Δεν αρκεί απλά να συνδεθείς με άτομα που θες. Είναι καλό να έχεις και μια πιο ενεργή επαφή μαζί τους. Στείλε τους μια «καλησπέρα» στο chat, ενημερώνοντας τους για την δραστηριότητα σου ή για να τους πει έναν καλό λόγο για την δουλειά τους. Το ακόμα καλύτερο: Να προτείνεις και κάποιον καφέ για να τα πείτε από κοντά.

5# Hashtags. Το έχεις παρατηρήσει; Εδώ και κάμποσο καιρό τα hashtags είναι διαθέσιμα και εδώ. Είναι χρήσιμο να βάζεις μερικά τέτοια σε κάθε ανάρτηση σου για να είναι ορατή σε περισσότερο κόσμο. Μπορεί κάποιοι χρήστες να κάνουν αναζητήσεις με βάση κάποιο συγκεκριμένο topic.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =