αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε points που δείχνουν ότι εσύ ορίζεις την ζωή σου

Πέντε points που δείχνουν ότι εσύ ορίζεις την ζωή σου

Ίσως έχεις ακούσει πολλές φορές την φράση που λέει ότι «εσύ ορίζεις την ζωή σου». Και ενώ μοιάζει ως ένα απλό κλισέ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο αλήθεια από ότι νομίζεις.

Εδώ είναι 5 points που δείχνουν ότι οι επιλογές που κάνεις στην ζωή, παίζουν τον ρόλο τους και μπορούν να σε οδηγήσουν σε συγκεκριμένα μονοπάτια. Τα σημεία αυτά είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Hack Spirit.

1# Οι επιλογές σου έχουν μεγαλύτερη σημασία από ότι νομίζεις. Η ζωή είναι γεμάτη από πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αλλά υπάρχει κάτι πολύ κρίσιμο που μπορούμε να ελέγξουμε: Τις επιλογές μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τις επιλογές που κάνουμε. Αν το καταλάβεις αυτό, θα κάνει όλα τα άλλα να φαίνονται λιγότερο τρομακτικά και χαοτικά. Παρόλο που τα περισσότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι στον έλεγχό σας, όπως το πού γεννηθήκατε, το οικογενειακό σας υπόβαθρο, οι σωματικές σας ικανότητες ή αναπηρίες, η εμφάνισή σας και ο τρόπος με τον οποίο σας συμπεριφέρονται οι άλλοι, το τι θα αποφασίσετε εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε να αρχίσετε να μετατοπίζετε την προσοχή και τη λήψη αποφάσεων ανάλογα και να κάνετε επιλογές που συνάδουν με τις προτεραιότητες και τους στόχους της ζωής σας. Θυμήσου και το άρθρο: «Τρεις άγραφοι κανόνες για να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις».

2# Η κακή τύχη και οι κακουχίες δεν είναι η τελευταία λέξη στη ζωή σου. Όταν περνάμε μια μεγάλη δυσκολία, νιώθουμε ότι «συμβαίνει μόνο σε εμάς». Αυτός μας απομονώνει και μας ρίχνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία. Αν δεις όμως την μεγάλη εικόνα, θα καταλάβεις ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Έχουν μεγάλα ή μεγαλύτερα προβλήματα. Συνέχισε λοιπόν την προσπάθεια σου. Αυτό θα κάνει τη διαφορά.

3# Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ασθένεια ως χρόνο για να εστιάσεις σε άλλους στόχους. Το να είσαι άρρωστος είναι πραγματικά χάλια. Είναι μια περίοδος ταλαιπωρίας που φαίνεται να μην είναι στον έλεγχο σας. Εάν έχετε καλούς φίλους και οικογένεια, τότε ίσως να είστε σε θέση να περιμένετε… λίγη κοτόσουπα και προσοχή, αλλά για τους περισσότερους από εμάς φαίνεται απλώς χάσιμο χρόνου. «Σταματήστε να κοιτάτε όλα τα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε ενώ είστε άρρωστοι και κοιτάξτε τι μπορείτε να κάνετε. Ακόμα κι αν έχετε μηδενική ενέργεια, για παράδειγμα, μπορείτε να σκεφτείτε τη ζωή σας και να αρχίσετε να σκέφτεστε τις συνήθειες και τις αποφάσεις που έχετε πάρει και τι σημαίνουν. Μπορείτε να σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσετε άλλους ή να τους γράψετε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από το κρεβάτι σας στο σπίτι ή στο νοσοκομείο. Μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε ιδέες για ένα βιβλίο» σημειώνει το Hack Spirit. Με απλά λόγια, ακόμα και σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, μπορείς να το χειριστείς δημιουργικά και παραγωγικά.

4# Μπορείς να βρεις μια δουλειά για την οποία αξίζει να δουλεύεις. Δεν είναι εύκολο για κανέναν από εμάς να βρει μία δουλειά που να μας ικανοποιεί και παράλληλα πληρώνει τους λογαριασμούς. Αλλά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω, ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Το κλειδί είναι να σκεφτείς ποιος είσαι, ποια είναι τα ταλέντα σου και ποια δουλειά θα σε ολοκλήρωνε και θα διεύρυνε τους ορίζοντές σου. Τι προσφέρει η τρέχουσα δουλειά σας όσον αφορά την εξέλιξη σας ή διεύρυνση των δεξιοτήτων σας; Τι επαφές έχεις οι οποίες θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν στην θέση που ονειρεύεσαι;

5# Μπορείς να μάθεις να αφήνεις ό,τι δεν είναι στον έλεγχό σου. Το είπαμε: Πολλά πράγματα στη ζωή δεν είναι στον έλεγχό μας. Το κλειδί είναι να μην αφήσετε αυτό να καταστρέψει τον έλεγχο που έχετε πάνω στην αυτο-ανάπτυξη και τις επιλογές σας. Το να μάθετε να αποδέχεστε όταν δεν έχετε τον έλεγχο είναι εξίσου σημαντικό – ή περισσότερο – με το να μάθετε να ελέγχετε αυτά που μπορείτε. Είναι σημαντικό για την ευημερία στη ζωή. Το να αφήσουμε τις προσκολλήσεις και τα πράγματα που μας κρατούν πίσω και μας κρατούν παγιδευμένους, εθισμένους και κολλημένους σε παλιά τοξικά πρότυπα, είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Μπορούμε τότε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για άλλα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 5 =