αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι ανασφαλής

Πέντε κινήσεις που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι ανασφαλής

Συχνά μιλάμε για συμπεριφορές και συνήθειες των ατόμων με αυτοπεποίθηση. Τι γίνεται όμως με τις ιδιορρυθμίες και τα χαρακτηριστικά εκείνων που είναι βαθιά ανασφαλείς;

Η ανασφάλεια μπορεί να είναι ένα περίπλοκο και πολύπλευρο ζήτημα που εκδηλώνεται με κάθε είδους τρόπους, ειδικά σε κοινωνικές καταστάσεις.

Ας εμβαθύνουμε σε 5 πράγματα που κάνουν συχνά οι άνθρωποι που είναι βαθιά ανασφαλείς όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αναγνωρίζετε μερικές από αυτές τις συμπεριφορές – ίσως ακόμη και στον εαυτό σας.

1) Σκανάρουν το δωμάτιο

Από τη στιγμή που πατάνε το πόδι τους σε ένα δωμάτιο, σαρώνουν το περιβάλλον. Αυτή δεν είναι μια περιστασιακή ματιά, αλλά μια λεπτομερής, σαρωτική έρευνα.

Αναζητούν οικεία πρόσωπα, πιθανές απειλές, εξόδους και κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας ή πιθανή ενόχληση.

Είναι σε εγρήγορση… έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Είναι εξουθενωτικό, αλλά είναι κάτι βαθιά ανασφαλές που κάνουν συχνά άνθρωποι αυτοί  όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο.

2) Αποφεύγουν την οπτική επαφή

Καθώς μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, συχνά δυσκολεύονται να διατηρήσουν οπτική επαφή με άλλους. Δεν είναι αγενείς ή αποστασιοποιημένοι, αλλά μάλλον ο φόβος της κρίσης ή της απόρριψης καθιστά δύσκολο να κρατήσουν το βλέμμα πάνω σε κάποιον.

Αντίθετα, κοιτάζουν το πάτωμα, τα χέρια τους ή οπουδήποτε αλλού-  αρκεί να μην είναι απευθείας στα μάτια κάποιου.

3) Κολλάνε στους τοίχους

Όταν αισθανόμαστε ανασφάλεια, συχνά πάμε προς τις άκρες ενός δωματίου. Είναι μια ενστικτώδης συμπεριφορά, όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και σε πολλά ζώα.

Στην πραγματικότητα, μελέτες για τη συμπεριφορά των ζώων έχουν βρει ότι τα ζώα συχνά προσκολλώνται στις άκρες του περιβάλλοντός τους όταν αισθάνονται απειλή ή ανασφάλεια.

Αυτή η συμπεριφορά, πιστεύεται ότι παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε να αγκαλιάζετε… τους τοίχους σε μια κοινωνική εκδήλωση, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνο εσείς – είναι μέρος του φυσικού μας ενστίκτου επιβίωσης.

4) Ελέγχουν συνεχώς το τηλέφωνό τους

Το τηλέφωνό γίνεται… η σανίδα σωτηρίας όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο. Δεν πρόκειται μόνο για τον έλεγχο των μηνυμάτων ή των ενημερώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για τη δημιουργία ενός φραγμού μεταξύ του ατόμου και του υπόλοιπου δωματίου.

Όταν είναι στο τηλέφωνό του, μπορεί να αποφύγω την άμεση αλληλεπίδραση, να μειώσει την πιθανότητα για άβολες συνομιλίες και να αποσπάσει την προσοχή μου από τη δυσφορία της κατάστασης.

Είναι ένα δίχτυ ασφαλείας στο οποίο βασιζόμαστε πολλοί από εμάς που είμαστε βαθιά ανασφαλείς όταν βρισκόμαστε σε κοινωνικά περιβάλλοντα.

5) Φεύγουν νωρίς

Τέλος, όταν βρίσκονται σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο, συχνά θέλουν να αποχωρήσουν νωρίς.

Δεν πρόκειται για περιφρόνηση ή πλήξη. Μάλλον είναι η συντριπτική επιθυμία να αποσυρθούν σε έναν χώρο όπου νιώθουν πιο ασφαλεί και λιγότερο εκτεθειμένοι.

Το να φεύγεις νωρίς είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης, μια οδός διαφυγής από τη δυσφορία και το άγχος που προκαλούν συχνά οι κοινωνικές καταστάσεις σε όσους είναι βαθιά ανασφαλείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =