αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι οι άλλοι σε φοβούνται… επειδή είσαι πολύ ευφυής

Τέσσερα διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι οι άλλοι σε φοβούνται… επειδή είσαι πολύ ευφυής

Το να έχεις υψηλό επίπεδο νοημοσύνης είναι μια ευλογία γιατί μπορεί να σου ανοίξει άπειρες δυνατότητες στη ζωή.

Αλλά μερικές φορές μπορεί να σε κάνει να νιώθει απομονωμένος ή να δημιουργείς άθελα σου τριβές με κάποιους ανθρώπους —συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας ή φίλων.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άλλοι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται κατώτεροι όταν είναι κοντά σου- και ένα έξυπνο άτομο μπορεί να το αντιληφθεί αυτό.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε ότι οι άλλοι άνθρωποι σας φοβούνται λόγω της υψηλής νοημοσύνης σας; Εδώ είναι 4 διακριτικά σημάδια.

1) Πάντα διαφωνούν μαζί σου

Τα άτομα που ζηλεύουν ή απειλούνται από τη νοημοσύνη σας μπορεί να βαλθούν… να «αποδείξουν ότι κάνετε λάθος».

Ένας τρόπος που το κάνουν αυτό είναι παίζοντας τον δικηγόρο του διαβόλου. Οποιαδήποτε θεωρία ή ιδέα φέρετε στο τραπέζι, μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αντιθεωρία.

2) Δεν σας κάνουν ποτέ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ή δεν σας ζητούν να αναλύσετε κάτι

Ας υποθέσουμε ότι κερδίσατε ένα διάσημο λογοτεχνικό βραβείο για ένα διήγημα που γράψατε ή σας δόθηκε προαγωγή στη δουλειά επειδή σκεφτήκατε μια καινοτόμο ιδέα που τα πήγε πολύ καλά για την εταιρεία. Δεν περιμένατε την αναγνώριση, οπότε ήταν μια υπέροχη έκπληξη.

Στη συνέχεια, είστε σε ένα πάρτι το επόμενο Σαββατοκύριακο και αναφέρετε με ενθουσιασμό τη σημαντική στιγμή —όχι για να καυχιέστε με κανέναν τρόπο— αλλά μόνο και μόνο επειδή είστε περήφανοι για τον εαυτό σας.

Είστε ενθουσιασμένοι που θα μιλήσετε για το θετικό για την καριέρας σας, αλλά όταν το αναφέρετε, οι άλλοι γνέφουν καταφατικά και λένε ένα μισόκαρδο “Αυτό είναι υπέροχο”, πριν αλλάξουν γρήγορα το θέμα και προχωρήσουν.

«Τα επιτεύγματα και η επιτυχία μπορεί να είναι εκφοβιστικά για τους άλλους», λέει η ομάδα των Times of India.

«Είτε πρόκειται για επαγγελματικά επιτεύγματα, προσωπικούς στόχους ή οικονομική σταθερότητα, τα άτομα που έχουν επιτύχει σημαντική επιτυχία μπορεί να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ανεπαρκείς».

3) Στρέφουν το ενδιαφέρον τους αλλού

Εάν κάποιος απειλείται από την ευφυΐα σας, μπορεί να στραφεί να στραφεί αλλού ενώ μιλάτε. Χωρίς καν να το κρύψει.

Μπορεί να αρχίσουν να ελέγχουν το τηλέφωνό τους ενώ εσείς ακόμα μιλάτε, για παράδειγμα. Ή να κοιτάζουν έξω από το παράθυρο ή να αρχίζουν να περνάνε ένα χέρι στα μαλλιά τους.

Βασικά κάθε είδους χειρονομία που σηματοδοτεί ότι θα μπορούσαν βασικά να ενδιαφέρονται λιγότερο για τη συζήτηση.

4) Επίσης δεν τους αρέσει να σας κοιτούν στα μάτια

Εάν κάποιος απειλείται από τη νοημοσύνη σας, μπορεί να μην μπορεί να σας κοιτάξει απευθείας στα μάτια όταν συνομιλεί μαζί σας. Ή, αν σας κοιτάζουν στα μάτια, μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσουν οπτική επαφή μόνο για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι ότι αισθάνονται κατώτεροι και δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να συντηρήσουν τη συζήτηση.

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι νιώθουν αμηχανία ή αισθάνονται άβολα γύρω σας, λέει η κλινική ψυχολόγος Sharon Saline, PsyD. «Ίσως λένε κάτι που τους κάνει να νιώθουν ευάλωτοι, ίσως υπάρχει λόγος για τον οποίο τους κάνει να νιώθουν άβολα», λέει. «Θα μπορούσε να είναι μια φυσική εκδήλωση φόβου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =