αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε καταστάσεις της ζωής στις οποίες η πιο σοφή επιλογή είναι απλά να αποχωρείς

Πέντε καταστάσεις της ζωής στις οποίες η πιο σοφή επιλογή είναι απλά να αποχωρείς

Έρχεται μία στιγμή στη ζωή του καθενός, όταν αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση ή μια έντονη αντιπαράθεση, όπου η καλύτερη λύση δεν είναι να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο, αλλά απλώς να φύγει μακριά.

Έχει να κάνει με το να διαλέγεις τις μάχες σου με σύνεση και να αναγνωρίζεις ότι δεν αξίζει να πεθάνεις… σε κάθε λόφο. Μερικές φορές, το κόστος της συμμετοχής είναι πολύ υψηλότερο από τα οφέλη που μπορεί να αποκομιστούν.

Αυτό δεν σημαίνει ήττα ή δειλία, αλλά μάλλον ώριμη κατανόηση και στρατηγική προσέγγιση απέναντι στις επιπλοκές της ζωής.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 5 τέτοια σενάρια όπου η αποχώρηση αναδεικνύεται ως η πιο σοφή και συχνά η πιο γενναία επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς.

1. Μία κακή δουλειά

Είστε κολλημένοι σε μια δουλειά που μοιάζει σαν να τρέχετε… σε διάδρομο; Ξοδεύεις τις ώρες σου, την προσπάθεια σου, αλλά με κάποιο τρόπο δεν πας πουθενά;

Ο μισθός στο τέλος του μήνα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι πρέπει να μείνουμε. Αλλά αν η δουλειά σας ρουφάει τη ζωή από μέσα σας και δεν προσφέρει περιθώρια ανάπτυξης ή ικανοποίησης, μάλλον είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε.

Ναι, είναι τρομακτικό να μπαίνουμε στο άγνωστο, ειδικά όταν πρόκειται για την καριέρα μας. Αλλά να θυμάστε αυτό: Εχετε δεξιότητες, ταλέντα και πάθη που αξίζουν να χρησιμοποιηθούν σωστά.

Εάν η τρέχουσα δουλειά σας δεν το επιτρέπει, ίσως είναι καιρός να φύγετε. Αρχίστε να αναζητάτε ευκαιρίες που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητές σας.

2. Ανθυγιεινές συνήθειες

Όλοι έχουμε τέτοιες. Ξέρεις, εκείνα τα ύπουλα ταξίδια… στο ψυγείο όταν όλοι οι άλλοι στο σπίτι έχουν πάει για ύπνο. Ξέρουμε ότι δεν είναι καλό για εμάς, αλλά συνεχίζουμε να λέμε στον εαυτό μας: «Είναι απλώς ένα μικρό σνακ. Δεν πειράζει».

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Εχει σημασία. Και πρέπει να κόψεις την κακή συνήθεια. Στην αρχή μάλλον δεν θα είναι εύκολο. Αλλά σύντομα θα δεις τις θετικές αλλαγές.

Χρειάζεται απλώς να απομακρυνθείτε από συνήθειες που δεν σας εξυπηρετούν πλέον.

3. Προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τους πάντες…

Δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Μπορεί να έχεις την τάση λες «ναι» σε όλα. Από την ανάληψη πρόσθετης δουλειάς μέχρι τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις στις οποίες δεν θες πραγματικά να πας. Προσπαθείς πάντα να κρατάς όλους τους άλλους ευχαριστημένους.

Αλλά στην πορεία, θα καταλήξεις να ξεχάσεις τις δικές σου ανάγκες και ευτυχία.

Το να πεις «όχι» πιθανόν θα σε κάνει να νιώσεις άβολα. Αλλά με τον καιρό, θα δεις ότι είναι καλύτερα. Και οι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για εσένα θα καταλάβουν.

Το πιο σημαντικό, θα αρχίσεις να έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και για τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία για σένα.

4. Αρνητικότητα

Εδώ είναι κάτι που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει – την αρνητικότητα.

Είτε πρόκειται για την φωνή στο κεφάλι σας, είτε για εξωτερικές φωνές, η αρνητικότητα μπορεί πραγματικά να σβήσει την ευτυχία και το κίνητρό σας. Μπορεί να σας κάνει να αμφιβάλλετε για την αξία και τις δυνατότητές σας. Μπορεί να θολώσει την όρασή σας και να σας εμποδίσει να δείτε όλα τα υπέροχα πράγματα που πραγματικά είστε.

Μην αφήνετε την αρνητικότητα να κατοικήσει στο μυαλό σας.

Εάν υπάρχουν φωνές γύρω σας που σας τραβούν συνεχώς προς τα κάτω, είναι εντάξει να αποστασιοποιηθείτε από αυτές. Εάν οι δικές σας σκέψεις είναι αρνητικές, δεν πειράζει να τις αμφισβητήσετε και να τις αλλάξετε.

Η ζωή είναι ένα όμορφο ταξίδι, γεμάτο ευκαιρίες και ανάπτυξη. Μην αφήνετε την αρνητικότητα να μειώνει το φως σας ή να σας εμποδίζει να λάμπετε όσο λαμπερά θα έπρεπε.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

5. Λάθη του παρελθόντος

Η συνεχής επανάληψη ή η εμμονή με τα λάθη του παρελθόντος είναι μια μορφή αυτοτιμωρίας. Όταν συνεχώς ”χτυπιόμαστε” για πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, στην πραγματικότητα προκαλούμε στον εαυτό μας περιττό πόνο και άγχος.

Το γεγονός είναι ότι όλοι κάνουν λάθη – είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πώς αναπτυσσόμαστε και μαθαίνουμε από αυτά.

Εάν έχετε κολλήσει σε έναν βρόχο τύψεων και «τι θα γινόταν αν», ίσως είναι καιρός να φύγετε από αυτές τις σκέψεις.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που έχει ήδη συμβεί, αλλά μπορείτε να ελέγξετε πώς αντιδράτε σε αυτό.

Αντί να μένετε σε λάθη του παρελθόντος, προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτά που σας δίδαξαν- και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γνώσεις για να πάρετε καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − ten =