αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑμοιβή ακόμα και πάνω από 2.000 ευρώ θα παίρνουν όσοι καταγγέλλουν φοροφυγάδες μέσω της εφαρμογής Appodixi

Αμοιβή ακόμα και πάνω από 2.000 ευρώ θα παίρνουν όσοι καταγγέλλουν φοροφυγάδες μέσω της εφαρμογής Appodixi

«Μπόνους» επιφυλάσσει η εφορία σε όσους φορολογούμενους επιδοθούν στο κυνήγι των πλαστών αποδείξεων. Η οικονομική επιβράβευση καθιερώνεται αρχικά για τις καταγγελίες που γίνονται στην εφαρμογή Appodixi και σε δεύτερο χρόνο θα εφαρμοστεί και για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφάνειας στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η εφαρμογή αναμένεται να αναβαθμιστεί εκ νέου καθώς θα περιλαμβάνει το κίνητρο της αμοιβής για όσους «αλιεύουν» φοροφυγάδες. Οι τελικές λεπτομέρειες «κλείδωσαν» σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, το μικρότερο ποσό που θα κερδίζει ο φορολογούμενος θα είναι 100 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο θα ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο, στις 3.000 ευρώ. Η αμοιβή θα είναι κλιμακωτή ανάλογα με την αξία της συναλλαγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, περισσότεροι από 215.000 φορολογούμενοι έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή Appodixi στο κινητό τους με τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για αποδείξεις να υπερβαίνουν τις 135.000 εκ των οποίων 75.000 είναι ανώνυμες και 55.000 επώνυμες.

Η εφαρμογή appodixi στο χρονικό διάστημα που είναι σε λειτουργία έχει οδηγήσει στον εντοπισμό επιχειρήσεων οι οποίες αν και είχαν εκδώσει κανονικά αποδείξεις με την πραγματική αξία για κάθε συναλλαγή, στη συνέχεια κατά τη διαβίβαση των στοιχείων στην ΑΑΔΕ είχαν δηλώσει άλλο ποσό στα ηλεκτρονικά βιβλία myDATA.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =