αρχικηVIRALΠέντε καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ξεμείνει μόνος (ακόμα κι αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει)

Πέντε καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ξεμείνει μόνος (ακόμα κι αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει)

Το έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα μας. Δεν είναι κακό να περνάς χρόνο μόνος. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τις 4 συνήθειες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που περνούν καλά μόνοι. Το να είσαι μόνος δεν χρειάζεται να είναι κάτι αρνητικό.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εκείνοι που μπορεί να περνούν το χρόνο τους μόνοι τους, αλλά δεν νιώθουν μοναξιά. Οι εσωστρεφείς επαναφορτίζουν τις κοινωνικές τους μπαταρίες και την εσωτερική τους ενέργεια περνώντας χρόνο μόνοι με τον εαυτό τους ή με τα χόμπι τους.

Επίσης, στο χρονικό διάστημα που είσαι «απομονωμένος» μακριά από «θορύβους», μπορείς να φέρεις στην επιφάνεια μερικές καλές ιδέες. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

Αλλά τι γίνεται αν έχεις μπει σε ένα… αρνητικό σπιράλ, και είσαι συνεχώς μόνος; Και νιώθεις ότι δεν έχεις κάποιο άτομο κοντά σου ακόμα όταν το χρειάζεσαι.

Η μοναξιά μπορεί πραγματικά να σε κυριεύσει αν δεν τη βλέπεις να έρχεται. Λοιπόν, πώς θα καταλάβετε αν είστε μόνοι στη ζωή;

Εδώ είναι 5 σημάδια.

1) Έχεις μια παρατεταμένη αίσθηση κενού

Έχετε νιώσει ποτέ ότι κάτι λείπει, αν και δεν μπορείτε να καλύψετε το κενό; Μια αίσθηση κενότητας που επικρατεί, ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολες είναι οι μέρες σας ή πόσο γεμίζετε το ημερολόγιό σας, μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι.

Οι καρδιές μας λαχταρούν την σύνδεση. Είναι στη φύση μας ως ανθρώπινα όντα.

Η μοναξιά δεν είναι μόνο να είσαι σωματικά μόνος – είναι η απουσία βαθιών συναισθηματικών δεσμών.

Όταν αυτές οι συνδέσεις λείπουν από τη ζωή μας, μπορεί να αφήσει πίσω του ένα κενό, ένα κενό που συχνά μπερδεύεται με κάτι άλλο. Είναι σαν ένα κομμάτι παζλ που δεν έχει βρει το ταίρι του.

2) Έχεις την τάση να εξιδανικεύεις υπερβολικά τις προηγούμενες σχέσεις σου

Αναπολείτε συχνά προηγούμενες ανθρώπινες σχέσεις σας, πιστεύοντας ότι ήταν η κορυφή της ευτυχίας σας;

Εάν εξιδανικεύετε αυτές τις χαμένες συνδέσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα σημάδι ότι είστε μόνοι στη ζωή.

Η εξιδανίκευση των προηγούμενων σχέσεων μπορεί να είναι ένας τρόπος να λαχταράτε τη συναισθηματική πληρότητα και τη σύνδεση που είχατε κάποτε.

Όταν η μοναξιά είναι εδώ, είναι φυσικό να λαχταράς στιγμές που ένιωσες βαθιά συνδεδεμένος με κάποιον, ακόμα κι αν είναι στο παρελθόν.

3) Δεν μπορείς να σταματήσεις να κάνεις… scroll στα social media

Η ατελείωτη scroll στο Instagram ή στο TikTok, ειδικά όταν ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο για να δείτε, μπορεί να είναι ένας υπαινιγμός ότι η μοναξιά… τραβάει τα κορδόνια σας.

Τα social media μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Ενώ μας συνδέουν με φίλους και ευρύτερα δίκτυα ανθρώπων, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν συναισθήματα ανεπάρκειας και μοναξιάς.

Η συνεχής ανάγκη για επικύρωση μέσω likes και σχολίων μπορεί να είναι μια λεπτή κραυγή… για σύνδεση, μια λαχτάρα για κάποιον να σας προσέξει και να ασχοληθεί με την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

4) Κοιτάς τα υλικά αγαθά

Η μοναξιά συχνά μας κάνει να στραφούμε… στα υλικά αγαθά.

Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει να έχεις στην κατοχή σου πολλά πράγματα, ιδιαίτερα με μικρή πρακτική αξία.

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως μια προσπάθεια να περιβάλλεις τον εαυτό σου με μια αίσθηση αφθονίας ή ασφάλειας.

5) Παρακολουθείτς σειρές… με τις ώρες

Μια μελέτη βρήκε μια σύνδεση μεταξύ της μοναξιάς και της υπερβολικής παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων, υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που βιώνουν μοναξιά τείνουν να πάνε σε εκτεταμένη παρακολούθηση ως μηχανισμό αντιμετώπισης.

Η υπερβολική παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών μπορεί να είναι σημάδι μοναξιάς για διάφορους λόγους.

Η υπερβολική παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών μπορεί να καλύψει την έλλειψη κοινωνικοποίησης, καθώς παρέχει συντροφικότητα μέσω των χαρακτήρων και της ιστορίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η υπερβολική παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών μπορεί να αποδυναμώσει προσωρινά τα αισθήματα μοναξιάς, δεν αποτελεί πραγματικό υποκατάστατο των κοινωνικών συνδέσεων.

Επίσης, επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεφύγουν από τα συναισθήματα της μοναξιάς τους και να βυθιστούν προσωρινά σε φανταστικούς κόσμους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =