αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε εύκολα τρικ για να κάνεις τους άλλους να σου ανοίγονται

Πέντε εύκολα τρικ για να κάνεις τους άλλους να σου ανοίγονται

Συναντήσατε ποτέ κάποιον και αισθανθήκατε αμέσως άνετα κοντά του; Είναι σχεδόν… μαγικό, έτσι δεν είναι; Ξέρεις το συναίσθημα. Αυτή η σπάνια, άμεση αίσθηση άνεσης. Είναι σαν να τον ξέρεις χρόνια, όχι μόνο λεπτά.

Αλλά εδώ είναι το point: Δεν είναι απλώς τύχη ή σύμπτωση. Πρόκειται για συμπεριφορά. Λεπτές ενδείξεις και ενέργειες δημιουργούν μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Λοιπόν, τώρα θα δούμε 5 απλές συμπεριφορές που μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε να νιώσει άνετα όταν σε συναντήσει για πρώτη φορά.

Συνεχίστε να διαβάζετε, γιατί αυτές οι συμβουλές αλλάζουν το παιχνίδι. Και πιστέψτε το, είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

1) Χαμογέλα

Το έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές, σωστά; «Απλά χαμογελάστε περισσότερο!» Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα μεταδοτικό σε ένα γνήσιο χαμόγελο.

Ένα πραγματικό χαμόγελο δεν είναι μόνο να δείχνεις… δόντια. Είναι αυτή η λάμψη στα μάτια σου που λέει ότι είσαι πραγματικά χαρούμενος που γνωρίζεις το άλλο άτομο.

Δεν είναι κάτι που πλαστογραφείς. Είναι κάτι που νιώθεις. Όταν χαμογελάς έτσι, είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για μια πιο φιλική, πιο χαλαρή αλληλεπίδραση.

2) Ακούστε περισσότερο, μιλήστε λιγότερο

Είναι δελεαστικό να γεμίζεις κάθε σιωπή με φλυαρίες για τον εαυτό σου, τις εμπειρίες σου ή τις απόψεις σου.

Αλλά υπάρχει κάτι απίστευτα ηρεμιστικό στο να είσαι με κάποιον που είναι πρόθυμος να ακούσει, αντί να κυριαρχήσει στη συζήτηση.

Γρήγορη συμβουλή: Ακούγοντας περισσότερο από το να μιλάτε, δείχνετε ότι εκτιμάτε τις σκέψεις και τις απόψεις του άλλου. Τον κάνεις να νιώθει σημαντικός και ότι τον ακούς.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον, κάντε του μια ερώτηση και αφήστε τον να μιλήσει.

3) «Αντιγράψτε» τη γλώσσα του σώματός του άλλου

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι στενοί φίλοι ή τα άτομα που είναι σε βαθιές συζητήσεις έχουν συχνά παρόμοιες στάσεις; Μπορεί να γέρνουν με την ίδια γωνία ή να κάνουν χειρονομίες με παρόμοιο τρόπο.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ονομάζεται mirroring και είναι ένας ισχυρός μη λεκτικός τρόπος για να χτίσετε σχέσεις.

Όταν μιμείστε διακριτικά τη γλώσσα του σώματος του ατόμου με το οποίο μιλάτε, στέλνει ένα υποσυνείδητο σήμα ότι είστε σε σύνδεση μαζί του, κάτι που μπορεί να το κάνει να αισθάνεται πιο άνετα μαζί σας.

Το κλειδί είναι η λεπτότητα. Θα πρέπει να φαίνεται φυσικό, όχι κάτι… αναγκαστικό.  Κάνοντας αυτό, δημιουργείτε έναν σιωπηλό ρυθμό στη συνομιλία που μεταφέρει ενσυναίσθηση και κατανόηση. Αυτός ο σιωπηλός χορός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ζώνη αμοιβαίας άνεσης, δημιουργώντας μια αίσθηση σύνδεσης από την αρχή.

4) Πες έναν καλό λόγο

Υπάρχει κάτι σε ένα εγκάρδιο κομπλιμέντο που μπορεί να ζεστάνει τις πιο κρύες μέρες και να μαλακώσει τις πιο σκληρές καρδιές. Ξέρεις, όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, το να βρεις κάτι που πραγματικά θαυμάζεις σε αυτόν και να το εκφράσεις μπορεί να είναι απίστευτα αφοπλιστικό. Μπορεί να είναι η επιλογή της ενδυμασίας του, ένα μοναδικό κόσμημα ή ακόμα και ο τρόπος που εκφράζει τις σκέψεις του.

Αυτό το είδος εκτίμησης υπερβαίνει την επιφανειακή κολακεία.

Όταν κάποιος αισθάνεται ότι τον βλέπει κανείς για τα θετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ή την προσπάθεια που έχει καταβάλει για κάτι, δημιουργεί έναν άμεσο δεσμό. Είναι σαν να έχετε αγγίξει ένα μέρος της ψυχής τους που περίμενε να γίνει αντιληπτό.

5) Να είστε παρόντες στη στιγμή

Σε έναν κόσμο όπου είμαστε όλοι κολλημένοι στις οθόνες μας, το να δίνετε σε κάποιον την αμέριστη προσοχή σας είναι ένα σπάνιο δώρο. Είναι απαραίτητο να αφήσεις το τηλέφωνό σου και να επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στο άτομο που έχεις απέναντί σου.

Αυτή η συμπεριφορά λέει: «Είσαι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα αυτή τη στιγμή.» Και είναι ένα ισχυρό μήνυμα.

Παρεμπιπτόντως: το να είσαι παρών δεν σημαίνει απλώς να απομακρύνεις την απόσπαση της προσοχής.

Έχει να κάνει και με την επίδειξη αφοσίωσης. Το να γνέφετε, να διατηρείτε οπτική επαφή και να αντιδράτε κατάλληλα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, όλα αυτά δείχνουν ότι είστε πλήρως απορροφημένοι σε αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε εσάς και το άλλο άτομο.

Αυτό το επίπεδο προσοχής δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο όπου οι άλλοι μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα και ανοιχτά, δημιουργώντας μια σύνδεση που διαφορετικά θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =