αρχικηVIRALΠέντε απλοί τρόποι για να νιώσεις πιο χαρούμενος μέσα στην ημέρα σου (ακόμα και στις δύσκολες ημέρες)

Πέντε απλοί τρόποι για να νιώσεις πιο χαρούμενος μέσα στην ημέρα σου (ακόμα και στις δύσκολες ημέρες)

Όλοι έχουμε δύσκολες μέρες ή ακόμα και δύσκολες περιόδους στη ζωή μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε την ευτυχία στην διαδρομή.

Η εύρεση της χαράς, ακόμα και όταν η ζωή είναι δύσκολη, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τις προκλήσεις.

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible, θα μοιραστούμε 5 απλούς τρόπους για να φέρετε λίγη περισσότερη ευτυχία στη ζωή σας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας. Το παν είναι να κάνετε μικρά βήματα και να κάνετε εύκολες αλλαγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

Συνδεθείτε με άλλους

Όταν η ζωή γίνεται σκληρή, είναι εύκολο να αισθάνεσαι απομονωμένος και μόνος. Αλλά η παρέα με άλλους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στα επίπεδα ευτυχίας σας. Περάστε χρόνο με φίλους ή οικογένεια που σας κάνουν να νιώθετε ότι σας αγαπούν και σας υποστηρίζουν.

Μιλήστε για αυτό που περνάτε ή απλώς περάστε χρόνο ευχάριστα.

Εάν δεν μπορείτε να συναντήσετε άτομα από κοντά, σκεφτείτε να στείλετε ένα μήνυμα, να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση ή να συνδεθείτε μέσω βιντεοκλήσεων. Μερικές φορές, μόνο το να ξέρεις ότι κάποιος νοιάζεται για σένα μπορεί να είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη διάθεση.

Η σύνδεση με άλλους σας δίνει επίσης την ευκαιρία να τους βοηθήσετε σε κάτι που εκείνοι χρειάζονται- και ναι, αυτό θα σε κάνει πιο χαρούμενο. Είτε προσφέρετε ένα αυτί που ακούει, είτε βοηθάτε σε μια εργασία ή απλώς είστε εκεί για κάποιον, θα διαπιστώσετε ότι το να βοηθάτε άλλους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλά.

Περάστε χρόνο στη φύση

Υπάρχει κάτι στο να περνάς χρόνο στη φύση που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Είτε πρόκειται για μια βόλτα στο πάρκο, μια πεζοπορία στο δάσος ή απλά καθισμένοι στην αυλή του σπιτιού σας, το να είστε περιτριγυρισμένοι από τη φύση μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαλαροί και χαρούμενοι.

Μπορεί να είσαι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στη ζωή σου. Όλα φαίνονται να πάνε στραβά και νιώθεις ότι είσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Κάνε μια βόλτα έξω. Αυτό όχι μόνο θα σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» το μυαλό σου. Αλλά θα σε κάνει και πιο δημιουργικό. Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε

Όταν η ζωή γίνεται σκληρή, είναι εύκολο να κατακλύζεσαι από πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου σου. Ίσως αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση στη δουλειά, ένα θέμα υγείας ή μια οικογενειακή κρίση.Ό,τι κι αν είναι, είναι φυσικό να αισθάνεστε ανίσχυροι και αγχωμένοι.

Αντί να εστιάσετε σε αυτά που δεν μπορείτε να ελέγξετε, στρέψτε την προσοχή σας στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

Εστιάζοντας σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε, θα νιώσετε περισσότερη δύναμη και λιγότερο καταβεβλημένοι.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακτήσετε μια αίσθηση σταθερότητας και κατεύθυνσης όταν η ζωή είναι χαοτική.

Κάντε μικρά βήματα για να κάνετε θετικές αλλαγές στους τομείς της ζωής σας που μπορείτε να ελέγξετε.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα που περιλαμβάνει δραστηριότητες που σας αρέσουν, θέστε ρεαλιστικούς στόχους και δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Θυμηθείτε, μπορεί να μην είστε σε θέση να ελέγξετε όλα όσα σας συμβαίνουν, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο που ανταποκρίνεστε και τις επιλογές που κάνετε.

Αγκαλιάστε την ατέλεια

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου υπάρχει συχνά πίεση να είμαστε τέλειοι – να έχουμε την τέλεια δουλειά, το τέλειο σώμα, τις τέλειες σχέσεις.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η τελειότητα. Στην πραγματικότητα, η αναζήτηση της τελειότητας μπορεί συχνά να οδηγήσει σε δυστυχία. Το να προσπαθείς να είσαι τέλειος όλη την ώρα μπορεί να είναι κουραστικό και μη ρεαλιστικό.

Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι υπολείπεστε συνεχώς και ποτέ δεν είστε αρκετά καλοί.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλοι έχουν ελαττώματα, κάνουν λάθη και έχουν κακές μέρες. Αντί να προσπαθείτε για την τελειότητα, προσπαθήστε να αγκαλιάσετε τις ατέλειές σας. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είστε, με όλες τις ιδιορρυθμίες, τα ελαττώματα και τις μοναδικές σας ιδιότητες.

Καταλάβετε ότι είναι εντάξει να κάνετε λάθη, να έχετε κακές μέρες και να μην έχετε τα πάντα ξεκαθαρισμένα. Αφήνοντας την ανάγκη για τελειότητα, θα απαλλαγείτε από τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες και το περιττό άγχος. Θα μπορείτε να εκτιμήσετε την ομορφιά στις ατέλειες της ζωής και να βρείτε την ευτυχία στις μικρές, ακατάστατες στιγμές.

Αφήστε τον εαυτό σας… να λυπηθεί

Αυτός μπορεί να φαίνεται σαν ένας περίεργος τρόπος για να βρεις την ευτυχία, αλλά είναι ΟΚ να επιτρέψεις στον εαυτό σου να λυπηθεί.

Συχνά, όταν η ζωή γίνεται σκληρή, φοράμε ένα… γενναίο πρόσωπο και προσπαθούμε να πάμε μπροστά, προσποιούμενοι ότι όλα είναι εντάξει. Αλλά η ”εμφιάλωση” των συναισθημάτων σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χειρότερα μακροπρόθεσμα.

Είναι εντάξει να αισθάνεστε λυπημένοι, θυμωμένοι ή απογοητευμένοι όταν η ζωή σας ρίχνει μια ριπή. Είναι φυσικό να έχετε αυτά τα συναισθήματα και το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να τα νιώσει μπορεί να είναι θεραπευτικό. Η προσπάθεια να καταστείλετε τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι εξαντλητική και ακόμη και επιζήμια.

Όταν νιώθετε πεσμένοι, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να το νιώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι λόγοι για τους οποίους η Δευτέρα είναι… μια καλή ημέρα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 1 =