αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να καταλάβεις τον αληθινό χαρακτήρα ενός ατόμου

Πέντε απλοί τρόποι για να καταλάβεις τον αληθινό χαρακτήρα ενός ατόμου

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που φαινόταν ευγενικός και συνεργάσιμος στην αρχή, αλλά στην συνέχεια ανακαλύψατε ότι… δεν έχει και τόσο υπέροχο χαρακτήρα;

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορούν να είναι εξαιρετικοί στο να κρύβουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα πίσω από μια πρόσοψη γοητείας και συμπάθειας. Σε αυτή τη ζωή δεν είναι όλα όπως φαίνονται, δυστυχώς.

Ωστόσο, αν δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτές συμπεριφορές, μπορείτε να αποκτήσετε μια εικόνα για τον εσωτερικό κόσμο ενός ατόμου. Εδώ είναι 5 από αυτές τις συμπεριφορές που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα.

1) Πώς αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους στον κλάδο των υπηρεσιών

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετρήσετε τον αληθινό χαρακτήρα ενός ατόμου: Παρατηρήστε πώς συμπεριφέρονται στους ανθρώπους στον κλάδο των υπηρεσιών. Με τον όρο βιομηχανία υπηρεσιών εννοούμε σερβιτόρους, ταμίες και άλλα άτομα που εργάζονται σε ρόλους εξυπηρέτησης πελατών ή φιλοξενίας.

Αντιμετωπίζει αυτούς τους ανθρώπους με σεβασμό και καλοσύνη ή τους παραβλέπει… σαν να είναι αόρατοι; Ή ακόμα χειρότερα… τους επιπλήττει. Το τελευταίο υποδηλώνει ότι δεν νοιάζεται για τους άλλους.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι κατώτεροι.

Από την άλλη πλευρά, ένα άτομο που αντιμετωπίζει τους άλλους με καλοσύνη και σεβασμό, ανεξάρτητα από τη θέση ή την κατάστασή τους, είναι ευγενικό και συμπονετικό άτομο.

2) Πώς ανταποκρίνονται στο feedback

Oλοι κάνουμε λάθη. Αλλά είναι το πώς ανταποκρινόμαστε στα σχόλια που αποκαλύπτουν τον πραγματικό μας χαρακτήρα.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Οταν δέχεστε εποικοδομητική κριτική, την ακούτε και τη χρησιμοποιείτε ως ευκαιρία για ανάπτυξη ή γίνεστε αμυντικοί και εχθρικοί;

Ένα άτομο που μπορεί να χειριστεί την ανατροφοδότηση με αξιοπρέπεια είναι πιθανό να είναι ταπεινό, με επίγνωση του εαυτού του και ανοιχτό στη μάθηση.

Αντίθετα, κάποιος που γίνεται αμυντικός και ξεσπά όταν του δίνεται feedback δεν είναι μόνο ανίκανο να χειριστεί την κριτική αλλά και δεν έχει πρόθεση να βελτιωθεί.

3) Πώς χειρίζονται τις συγκρούσεις

Η σύγκρουση είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Ως εκ τούτου, το να μπορείς να χειρίζεσαι την εκάστοτε σύγκρουση, είναι ένα πλεονέκτημα.

Όταν μπαίνεις σε μια διαμάχη, καταφεύγεις σε ατάκες και προσωπικές επιθέσεις ή προσπαθείς να εργαστείς για την επίλυση της;

Κάποιος που είναι σε θέση να παραμένει ήρεμος και να ακούει τις άλλες οπτικές κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης δείχνει την ικανότητά του να συμπάσχει με τους άλλους και να βρίσκει κοινό έδαφος.

Αντίθετα, όταν ένα άτομο γίνεται επιθετικό και κλιμακώνει τη σύγκρουση, εκθέτει μια αδυναμία στον χειρισμό των συναισθημάτων και δείχνει μια παιδική νοοτροπία.

4) Πώς αντιδρούν στις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων

Όταν καταφέρνετε κάτι σπουδαίο στη ζωή σας, όπως το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης ή μια προαγωγή στη δουλειά, σημειώστε τους ανθρώπους που ήταν εκεί για να σας συγχαρούν ειλικρινά. Αυτοί είναι που μετράνε!

Εσείς, όταν κάποιος που γνωρίζετε φτάνει σε ένα ορόσημο που δεν έχετε φτάσει, νιώθετε και εκφράζετε γνήσια ευτυχία; Ή βουρκώνεις στη γωνία… από τη ζήλια;

Το πώς ανταποκρίνεστε στα επιτεύγματα και τις επιτυχίες των άλλων λέει πολλά για τον χαρακτήρα, το επίπεδο αυτοπεποίθησης και τον τρόπο σκέψης σας.

5) Πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους

Μιλώντας για τον χαρακτήρα μας, ο τρόπος που περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας είναι επίσης αρκετά αποκαλυπτικός.

Ένα άτομο που ξοδεύει τον χρόνο παύσης του με θετικό και παραγωγικό τρόπο είναι πιθανώς ένα άτομο με στόχους και πειθαρχημένο, που έχει τις προτεραιότητές του στη ζωή. Αν αντί να ξοδεύει άπειρες ώρες στο Netflix, επιλέγει να παρακολουθήσει ένα online μάθημα, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να κάνει ένα δημιουργικό χόμπι, είναι σε ένα τέτοιον δρόμο.

Τα άτομα που περνούν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους σε πάρτι ή σε άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές, μπορεί να παρουσιάζουν έλλειψη φιλοδοξίας και αυτοελέγχου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 17 =