αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά σου

Πέντε απλοί τρόποι για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά σου

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Το να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στη δουλειά σας είναι πολύ απλό- παρόλο που πολλοί δεν το γνωριζουν. Όποιος έχει βασικά προσόντα που απαιτούνται για τη δουλειά και κάποιες διαπροσωπικές δεξιότητες μπορεί φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Αρκεί φυσικά να κινηθείς σωστά. Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

Θέστε τους καθημερινούς σας στόχους

Γενικά, κάθε εργοδότης θα θέσει έναν στόχο για εσάς, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξέρετε πόση δουλειά πρέπει να ολοκληρώσετε. Ωστόσο, η απλή επίτευξη του στόχου σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για προαγωγές ή αύξηση μισθού. Αντίθετα, θέστε τους δικούς σας στόχους καθημερινά. Προσπαθήστε να πετύχετε και να ξεπεράσετε τους δικούς σας στόχους. Θυμηθείτε να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε σταθερή ποιότητα εργασίας. Ενώ η ποσότητα έχει σημασία, η ποιότητα κάνει τη διαφορά. Πολύ περισσότερο, εάν κάνετε μια δουλειά καλύτερα από αυτό που αναμένεται.

Αποφύγετε τις υπερωρίες… εκτός εάν είναι απαραίτητο

Γενικά, η υπερωριακή εργασία είναι για να πάρεις επιπλέον αμοιβή. Όπως είναι λογικό, μπορεί να χρειαστείτε κάποια επιπλέον μετρητά για κάποια υποχρέωση ή για να αγοράσετε καλύτερα πράγματα για τους συγγενείς ή τον εαυτό σας. Ωστόσο, η συχνή υπερωριακή εργασία σας στερεί την αυτοπεποίθηση, αφαιρώντας ζωτικό χρόνο από τη διασκέδαση, την αναψυχή και τον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια. Κατά συνέπεια, καταλήγετε σε ζητήματα που μπορεί να εκραγούν σε μεγάλες οικογενειακές διαφωνίες, οδηγώντας σε απώλεια της εμπιστοσύνης και του γενικού ενδιαφέροντος για τη δουλειά σας.

Μάθετε κάτι νέο καθημερινά

Η πλειονότητα των εργαζομένων χάνει την αυτοπεποίθηση τους επειδή διστάζουν να μάθουν κάτι καινούργιο, εκτός αν τους επιβληθεί. Η κοινή αντίληψη μεταξύ των ανώτερων υπαλλήλων είναι ότι γνωρίζουν καλύτερα από τους νεοφερμένους. Δυστυχώς, τείνουν να ξεχνούν ότι ένας νεοφερμένος φτάνει με πιο φρέσκια γνώση και οπτική. Μερικές από τις καλύτερες ιδέες έχουν όντως προέλθει από ”νεοσύλλεκτους” και όχι από βετεράνους. Το να μαθαίνετε κάτι νέο καθημερινά σας κρατά ενήμερους με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα σας.

Ζητήστε βοήθεια

Θυμηθείτε, όλοι κολλάμε κάπου κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας δουλειάς, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχουμε. Συχνά, μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις στη δουλειά όπου απλά δεν ξέρουμε το πώς να διαχειριστούμε μια κατάσταση. Εάν προκύψουν τέτοιες περιστάσεις, ζήτα βοήθεια από συναδέλφους. Η λήψη βοήθειας από συναδέλφους ενισχύει το ομαδικό πνεύμα. Επιπλέον, προσθέτετε εμπειρία στο σύνολο των δεξιοτήτων σας και, ενδεχομένως, να μαθαίνετε κάτι νέο.

Απολαύστε αυτό που κάνετε

Είναι αρκετά συνηθισμένο για όλους να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τη δουλειά τους κάποια στιγμή. Συνήθως, αυτό συμβαίνει εάν έχετε εργαστεί σε έναν εργοδότη για πάρα πολύ καιρό. Ως αποτέλεσμα, δεν απολαμβάνετε πλέον αυτό κάνετε. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσετε αυτή την κατάσταση είναι να απολαύσετε τα καθήκοντά σας. Μπορείτε να το κάνετε βρίσκοντας νεότερους, καινοτόμους τρόπους για να κάνετε τη δουλειά σας καθημερινά. Μπορεί απλά να είστε τυχεροί, και να βρείτε έναν καλύτερο, αποτελεσματικό τρόπο για να ενισχύσετε την απόδοσή σας. ‘Η απλά να αλλάξετε περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =