αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές κινήσεις που χρησιμοποιούν οι ευφυείς άνθρωποι για να γίνονται συμπαθείς

Πέντε απλές κινήσεις που χρησιμοποιούν οι ευφυείς άνθρωποι για να γίνονται συμπαθείς

Η νοημοσύνη έχει πολλές μορφές, και δεν είναι όλοι ευφυείς με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί άνθρωποι διαπρέπουν ακαδημαϊκά, ενώ άλλοι έχουν αξιόλογες καλλιτεχνικές δεξιότητες ή εξαιρετικές κοινωνικές δεξιότητες.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ορισμένα άτομα φαίνεται να προσελκύουν εύκολα τους άλλους και να είναι δημοφιλείς. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη γοητευτική εμφάνιση.

Εδώ είναι 5 απλές κινήσεις που χρησιμοποιούν οι ευφυείς άνθρωποι για να γίνονται συμπαθείς. Και μπορείς να αντιγράψεις αυτές τις πρακτικές.

Προσέχουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι προσεκτικοί με τις λέξεις που χρησιμοποιούν.

Δεν σκέφτονται μόνο πριν κάνουν κλικ στο messenger, αλλά επίσης σκέφτονται πριν μιλήσουν.

Είναι προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων τους όχι μόνο για να είναι ευγενικοί με τους άλλους, ώστε να είναι αρεστοί, αλλά για να αποφύγουν να πληγώσουν τα συναισθήματά τους.

Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της κοινωνικής νοημοσύνης που ορισμένοι άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν.

Είναι ανοιχτοί στην κριτική

Ενώ κάποιοι μπορεί να σας προτείνουν να αγνοήσετε την κριτική και να μην αναζητήσετε επικύρωση από άλλους, τα κοινωνικά ευφυή άτομα έχουν διαφορετική οπτική.

Λέτε να υποδέχεστε την κριτική ως μια ευκαιρία για να βελτιωθείτε και να εντοπίσετε τομείς προσωπικής ανάπτυξης που μπορεί να έχετε μείνει πίσω.

Είναι σημαντικό να έχετε ανοιχτό μυαλό και να ακούτε feedbak. Φυσικά στο τέλος είναι σημαντικό να φιλτράρετε τα σχόλια και να καθορίσετε ποια θα λάβετε υπόψη.

Το να είσαι ανοιχτός σε κριτική και σχόλια μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Το να είμαστε ανοιχτόμυαλοι στην κριτική των άλλων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι έχουν τόσο ενδιαφέρουσες και δυναμικές προσωπικότητες.

Δεν παραπονιούνται άσκοπα

Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν μια μοναδική προσέγγιση στο χειρισμό της αρνητικότητας – αρνούνται να επιμείνουν σε αυτήν.

Δεν αρνούνται τα προβλήματά τους, αλλά δεν θέλουν επίσης να επιβαρύνουν τους άλλους με τα προβλήματά τους.

Καταλαβαίνουν ότι ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα να αντιμετωπίσει και δεν θέλουν να προσθέσουν και άλλο βάρος.

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν αυτούς που διαμαρτύρονται συνεχώς και απολαμβάνουν να παίζουν το θύμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η αρνητική τους ενέργεια μπορεί να είναι συντριπτική και να εξαντλεί τους γύρω τους. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σου μεταδίδει αρνητικότητα. Και το έχεις ήδη στον κύκλο σου.

Δεν κάνουν τον παντογνώστη

Γενικά, οι άνθρωποι δεν εκτιμούν εκείνους που συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν τα πάντα, και οι έξυπνοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να επιδεικνύονται ή να παίρνουν εύσημα για τις ιδέες τους.

Η προσπάθεια να εντυπωσιάσεις τους άλλους μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευφυείς άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν… χαζοί, απλώς δεν προσποιούνται ότι ξέρουν τα πάντα ή δεν επιδεικνύουν τις γνώσεις τους.

Θυμούνται λεπτομέρειες για τους άλλους

Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν εξαιρετική μνήμη και θυμούνται τις λεπτομέρειες που μοιράζονται οι άλλοι μαζί τους. Και ξέρετε τι είναι πραγματικά ωραίο σε αυτό; Κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά! Όταν παρατηρείτε ότι κάποιος θυμάται κάτι μικρό που αναφέρατε στη συζήτηση, είναι υπέροχο συναίσθημα.

Ένας απλός τρόπος για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον άλλο και ακούς αυτό που λέει. Και οι έξυπνοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό. Ξέρουν ότι ακόμα και τα μικρά πράγματα είναι σημαντικά, γι’ αυτό προσπαθούν να τα θυμούνται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =