αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σου μεταδίδει αρνητικότητα. Και το έχεις ήδη στον κύκλο σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σου μεταδίδει αρνητικότητα. Και το έχεις ήδη στον κύκλο σου

Έχετε έναν φίλο που παραπονιέται συνεχώς ή έναν συνάδελφο που χάνει την ψυχραιμία του για τα πιο ασήμαντα πράγματα; Ίσως υπάρχει κάποιος στη ζωή σας του οποίου η παρουσία είναι τόσο τοξική που νιώθετε εξουθενωμένος αφού μιλήσετε μαζί του.

Όλα αυτά είναι παραδείγματα αρνητικής ενέργειας. Μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχουν κάποιες κοινές συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που συνήθως έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Εδώ είναι λοιπόν 5 σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σου μεταδίδει αρνητικότητα. Και το έχεις ήδη στον κύκλο σου.

Δεν λέει καλή κουβέντα για κανέναν και για τίποτα

Η αρνητική ενέργεια αναπόφευκτα εμφανίζεται στον τρόπο που μιλάμε. Εάν ένα άτομο είναι γεμάτο αρνητικότητα, είναι λογικό ότι δεν θα έχει τίποτα θετικό να πει. Είτε μιλάει για άλλους ανθρώπους, για μια νέα ταινία, είτε για τα σχέδια κάποιου για το Σαββατοκύριακο, θα κάνει αρνητικά και απαξιωτικά σχόλια. Πάντα θα βρει κάτι για να σε κατακρίνει.

Ουσιαστικά, τέτοιοι άνθρωποι εστιάζουν στις αρνητικές πτυχές των πάντων, κάτι που τους κάνει να μην μπορούν να εκτιμήσουν την ομορφιά του κόσμου γύρω τους.

Παραπονιέται συνεχώς

Όταν λέμε «αρνητική ενέργεια», δεν εννοούμε… κάτι μεταφυσικό. Μερικές φορές είναι απλώς μια αρνητική νοοτροπία και συναισθηματική κατάσταση. Μπορεί να είναι ένα βαθιά δυστυχισμένο άτομο και ένας μόνιμα παραπονούμενο, που δηλητηριάζει τους πάντες γύρω του με τον αρνητισμό του.

Μερικές φορές φαίνεται ότι ευδοκιμούν μέσα σε αυτό το σκηνικό- απολαμβάνουν να χαλούν τη διάθεση των άλλων και να μιλούν για τη δική τους ατυχία ή όλα τα κακά που συμβαίνον τριγύρω.

Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή η αρνητική ενέργεια είναι ένα βαρύ φορτίο που χρειάζεται απελευθέρωση. Ετσι ένα άτομο που την έχει, θα προσπαθήσει να «μολύνει» τους πάντες με αυτήν για να νιώσει καλύτερα ο ίδιος.

Έτοιμος… για τσακωμό

Ένα τέτοιο άτομο θα προσβληθεί εύκολα ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος. Μπορεί να παρερμηνεύσουν τα λόγια σας ή να μην τους αρέσει ο τόνος της φωνής σας.

Η αρνητική ενέργεια σε ένα άτομο αναζητά μια διέξοδο, επομένως φαίνεται ότι αυτό το άτομο είναι πάντα έτοιμο να ξεκινήσει μια διαμάχη. Η αντιπαράθεση, τους βοηθά να απελευθερώσουν την αρνητικότητα τους και να τη μεταδώσουν σε κάποιον άλλο. Έτσι, θα μαλώσουν για τα πιο ασήμαντα θέματα και θα ξεκινήσουν καυγάδες από το τίποτα.

Δεν χαίρεται για τα επιτεύγματα των άλλων

Η αρνητική ενέργεια δεν σας αφήνει να βρείτε χαρά στη ζωή επειδή είστε απασχολημένοι με την εστίαση στα προβλήματα και στις απογοητεύσεις. Έτσι, εάν δεν νιώθετε ευτυχία για τον εαυτό σας, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να είστε ευτυχισμένοι για τους άλλους.

Για το λόγο αυτό, ένα άτομο που έχει αρνητική ενέργεια θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει τα επιτεύγματά των και θα τους κάνει να νιώσουν άσχημα για την ευτυχία και την επιτυχία  που ίσως βιώνουν.

Αυτός που εκμεταλλεύονται τους άλλους

Οι άνθρωποι που συνεχώς εκμεταλλεύονται τους άλλους δεν μπορούν να είναι άτομα εμπιστοσύνης. Θα προσπαθήσουν να κάνουν- και ίσως κάνουν ήδη- σε εσάς αυτό που κάνουν και στους υπόλοιπους. Το να δείτε με ποιους τρόπους σας εκμεταλλεύονται δεν είναι πάντα εύκολο και πολύ συχνά κάποια σημαντικά σημάδια παραβλέπονται εντελώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Πως να χειριστείς ένα θυμωμένο άτομο με 3 βήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =