αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώες» φράσεις που χρησιμοποιεί ένας ναρκισσιστής για να σε έχει υπό τον έλεγχο του

Πέντε «αθώες» φράσεις που χρησιμοποιεί ένας ναρκισσιστής για να σε έχει υπό τον έλεγχο του

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους νάρκισσους. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να χειραγωγούν τους άλλους. Είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο. Και αν δεν προσέξεις, μπορείς εύκολα να… μπλεχτείς στα δίχτυα του.

Πέρα όμως από τα προφανή χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές τέτοιων ατόμων, υπαρχουν και άλλα λιγότερο προφανή σημάδια.

Τώρα θα δούμε 5 «αθώες» φράσεις που χρησιμοποιεί ένας ναρκισσιστής για να σε έχει υπό τον έλεγχο του.

1) «Είσαι πολύ καλός φίλος»

Οι κρυφοί ναρκισσιστές χρησιμοποιούν τον έπαινο. Το χρησιμοποιούν για να ενθαρρύνουν τη «θετική» συμπεριφορά και την αφοσίωση. Όταν σε επαινούν για το ότι είσαι καλός φίλος, θέλουν να γίνεις πολύ καλύτερος φίλος — και με αυτό, αυτό που πραγματικά λένε είναι «κάνε πράγματα για μένα».

Γιατί, αυτό κάνουν οι «καλοί φίλοι» ο ένας για τον άλλον, σωστά;

Λέγοντας αυτό, φυτεύουν επίσης έναν σπόρο στο κεφάλι σου ότι αν δεν τους υποστηρίξεις ή δεν κάνεις πράγματα για αυτούς, είσαι «κακός φίλος».

Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν κάποιος σας το λέει αυτό – ειδικά αν δεν είστε πραγματικά τόσο κοντά στην αρχή.

2) «Δεν είσαι σαν όλους τους άλλους»

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστοί. Και οι κρυφοί ναρκισσιστές το ξέρουν αυτό! Θα σου πουν «δεν είσαι σαν όλους τους άλλους», για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Γιατί; Έχουμε την τάση να κάνουμε πράγματα σε ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε καλά.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτό. Λένε επίσης αυτή τη φράση για να σας αποθαρρύνουν… να είστε σαν όλους τους άλλους.

Ίσως έκαναν κάτι λάθος και όλοι πιστεύουν ότι είναι κακοί άνθρωπος.

Είναι λοιπόν  ο τρόπος τους να σας χειραγωγήσουν ώστε να πιστεύετε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακοί… ότι μπορεί να είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος αν κοιτάξετε πραγματικά πιο προσεκτικά.

3) «Νιώθω ότι όλοι είναι εναντίον μου…»

Οι ναρκισσιστές λατρεύουν να παίζουν το θύμα.

Ακόμα κι αν αξίζουν πραγματικά την τιμωρία που λαμβάνουν, θα πουν όλες αυτές τις φράσεις που μπορούν να τραβήξουν την καρδιά μας. Φυσικά, το κάνουν για να μας κερδίσουν.

Θα χρησιμοποιούσαν ειδικά αυτήν την τεχνική για εσάς εάν ξέρουν ότι έχετε ενσυναίσθηση. Αυτό συμβαίνει επειδή ξέρουν ότι λειτουργεί σχεδόν πάντα!

Ποιος δεν θα ήθελε να σταθεί στο πλευρό ενός «αουτσάιντερ»; Ποιος δεν λυπόταν εκείνον που κλαίει και αισθάνεται δυστυχία;

4) «Απλώς σκέφτομαι τι είναι καλύτερο για σένα»

Αν τους πιάνατε να λένε μια μεγάλη προσβολή – και ξέρουν ότι τους μισείτε ήδη – θα που αυτή τη φράση. Θα σας κάνουν να πιστεύετε ότι εφόσον έχουν καλές προθέσεις, τότε οι πράξεις τους είναι δικαιολογημένες.

Είπαν στον φίλο σου το μυστικό σου; Αυτό συμβαίνει επειδή «ανησυχούν» για εσάς.

Τσακώθηκαν με τους γονείς σου; Αυτό συμβαίνει επειδή απλώς προσπαθούν να σας «υπερασπιστούν».

Ακόμα κι αν είναι κάτι που δεν σχετίζεται άμεσα με εσάς, θα βρουν έναν τρόπο να εισαγάγουν φράσεις τύπου «αυτό είναι για το καλό σου», ώστε να τους θεωρήσετε καλούς και υποστηρικτικούς.

5) «Για να είμαι ειλικρινής…»

Ένας τέτοιος άνθρωπος, θέλει να πιστεύεις ότι είναι ειλικρινής και αυθεντικός.

Αν πρόκειται να πουν κάτι που μπορεί να ακούγεται σαν προσβολή, θα που πρώτα την παραπάνω φράση.

Ξέρετε κάποιον που του αρέσει να χρησιμοποιεί το «για να είμαι ειλικρινής»; Πρόσεχε. Μπορεί να έχετε να κάνετε με έναν κρυφό ναρκισσιστή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =