αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις κάποιο από αυτά τα 4 χαρακτηριστικά, είσαι εύκολο θύμα για έναν ναρκισσιστή

Αν έχεις κάποιο από αυτά τα 4 χαρακτηριστικά, είσαι εύκολο θύμα για έναν ναρκισσιστή

Σε πολλούς από εμάς αρέσει να πιστεύουμε ότι δεν θα πέσουμε ποτέ στα δίχτυα ενός ναρκισσιστή. Αλλά η θλιβερή αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ύπουλες τακτικές που συχνά περνούν κάτω από τα ραντάρ. Μπορεί να μην το καταλάβουμε καν, μέχρι να είναι πολύ αργά.

Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε με τις ιδιότητες που στοχεύει ένας ναρκισσιστής στους άλλους.

Τι ακριβώς σας κάνει λοιπόν στόχο για έναν ναρκισσιστή; Παρόλο που μπορεί να είναι ένα πραγματικό μείγμα πραγμάτων, είναι συχνά τα ακόλουθα χαρακτηριστικά…

1) Είσαι συμπονετικός

Πρώτα και κύρια, είστε κάποιος που νοιάζεται για τους άλλους. Αν δεν το έκανες, θα έφευγες με το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος.

Για να σας κάνει να επενδύσετε, ένας ναρκισσιστής χρειάζεται να είστε ένα ευγενικό άτομο.

Ενώ συνήθως τους λείπει εντελώς η δική τους ενσυναίσθηση, τρέφονται με την ενσυναίσθηση των άλλων.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Έτσι κερδίζουν την προσοχή, τον έπαινο, τη συμπάθεια και τον θαυμασμό που ποθούν τόσο βαθιά.

Η ενσυναίσθηση μας ωθεί να καταλάβουμε τον άλλο. Αλλά ο κίνδυνος στην κατανόηση είναι ότι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανοχή στα πράγματα στα οποία θα έπρεπε να λέμε σταθερά όχι.

Πρέπει να θυμόμαστε: Μπορείτε να κατανοήσετε ταυτόχρονα τη συμπεριφορά κάποιου, χωρίς να την αποδεχτείτε.

2) Συμφωνείς σε όλα

Το να είσαι ευγενικός μπορεί να είναι υπέροχο. Αλλά μερικές φορές οι ευχάριστοι άνθρωποι πέφτουν θύματα… άλλων ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν προσπαθούν πάρα πολύ για να τους δουν θετικά.

Έτσι μπορεί να είναι διατεθειμένοι να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν πραγματικά να κάνουν. Ή μπορεί να παραβλέπουν συνεχώς τη θέλησή τους μπροστά στους άλλους, για να αποφύγουν τις συγκρούσεις.

Και κάπου εκεί, μπορεί να τους εκμεταλλευτούν.

3) Ανασφάλεια

Οι ναρκισσιστές δεν απευθύνονται απαραιτήτως σε άτομα που δεν έχουν αυτοπεποίθηση.  Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί πάντα κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας ναρκισσιστής.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό σου, γίνεται ένα ευάλωτο σημείο που σε αφήνει εκτεθειμένο.

Είναι πιο εύκολο να καταλήξετε να κολλήσετε σε μια τοξική σχέση όταν δεν αισθάνεστε αρκετά καλά με τον εαυτό σας ή τις δυνατότητες σας.

Μπορεί να καταλήξετε να ρίχνετε την ευθύνη στον εαυτό σας και να νιώθετε ότι σας αξίζει κατά κάποιο τρόπο την κακομεταχείριση που δέχεστε.

4) Επιτυχία

Οι ναρκισσιστές είναι άτομα που τους αρέσει να ακουμπούν στην πλάτη άλλων ανθρώπων αντί να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους.

Επιπλέον, με την επιτυχία έρχεται συχνά το status.

Εάν οι άλλοι σας θαυμάζουν, τότε ένας ναρκισσιστής μπορεί να πάρει κάτι από την λάμψη σας, αν είναι δίπλα σας.

Ομοίως, εάν έχετε σαφείς ικανότητες και ταλέντα, θα πιστέψουν ότι αυτό αντανακλά καλά σε αυτούς, απλώς και μόνο με το να είναι κοντά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =