αρχικηVIRALΈνας καθηγητής ψυχολογίας του Harvard εξηγεί: 3 ύπουλα σημάδια για να εντοπίσεις έναν ναρκισσιστή

Ένας καθηγητής ψυχολογίας του Harvard εξηγεί: 3 ύπουλα σημάδια για να εντοπίσεις έναν ναρκισσιστή

Ο Κρεγκ Μάλκιν είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Χάρβαρντ και εξασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου εδώ και 20 χρόνια. Γνωρίζει καλά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν έναν ναρκισσιστή. Όπως εξήγησε στο CNBC, τα red flags είναι πολλά και δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να τα βρεις – δεν εμφανίζονται νωρίς στη σχέση, όμως. «Αν έβγαιναν από την αρχή, οι περισσότεροι θα είχαμε πάρει τα βουνά», είπε, κι όχι άδικα. Παρακάτω, δίνει τα 3 χαρακτηριστικά που προδίδουν έναν ναρκισσιστή.

Love bombing

Όταν είναι υγιές, δεν ονομάζεται love bombing, αλλά είναι το λεγόμενο honeymoon phase που κρατά τους πρώτους μήνες της σχέσης. Όταν, όμως, από την αρχή, έρχεται ένας άνθρωπος και σε πνίγει στην αγάπη, σε βάζει σε ένα βάθρο και, όταν αφεθείς, κάνει ένα βήμα πίσω, υπάρχει πρόβλημα.

Ενοχλείται όταν μιλάς για τα συναισθήματά σου

Όταν κάνει κάτι, σε ενοχλεί και του το λες, θα πρέπει να σε ακούει. Αντί να σου κάνει παρατηρήσεις, gaslighting και δεν αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που το αναλογεί, μάλλον κάτι πρέπει να ξανασκεφτείς. Πολύ συχνά, οι ναρκισσιστές αισθάνονται άβολα όταν βλέπουν τον άνθρωπό τους θλιμμένο ή εκνευρισμένο, θα τον κατηγορήσουν πως παίζει παιχνίδια και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την προσοχή με κάθε τρόπο. Μόνο ένας δικαιούται να μην είναι καλά: Οι ίδιοι.

Προσπαθεί να σε χειριστεί ύπουλα

Ένας νάρκισσος, προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις ότι σε έχει στο χέρι. Μπορεί να έρθει τελευταία στιγμή με εισιτήρια για συναυλία ή να κανονίσει να βγείτε για φαγητό και ταινία. Δεν θα σε ρωτήσει τι έχεις να κάνεις, ωστόσο – θα θεωρήσει δεδομένο ότι θα έχεις χρόνο, αφού είναι τόσο τέλειος. Και δεν θα σε αφήσει να σχεδιάσεις εσύ τη βραδιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε φράσεις που χρησιμοποιούν οι «κρυφοί» ναρκισσιστές για να ελέγξουν το μυαλό σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =