αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώα» σημάδια που δείχνουν ότι είσαι εύκολος στην χειραγώγηση

Πέντε «αθώα» σημάδια που δείχνουν ότι είσαι εύκολος στην χειραγώγηση

Νιώσατε ποτέ σαν κάποιος να σας τραβάει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε; Σαν να λες «ναι» όταν θέλεις πραγματικά να πεις «όχι»; Δεν είσαι ο μόνος. Όλοι μας παρασυρόμαστε μερικές φορές, και δεν πειράζει.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 5 σημάδια που δείχνουν ότι ου δείχνουν ότι είσαι πιο εύκολος στην χειραγώγηση. Χωρίς καν να το καταλάβεις.

Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο έξυπνοι την επόμενη φορά.

1. Θες να ευχαριστείς τους πάντες

Δυσκολεύεσαι να πεις «όχι»; Μπορεί να θέλετε πάντα να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους, ακόμα κι αν είναι… με δικά σας έξοδα.

Το να θέλεις να κάνεις τους ανθρώπους ευτυχισμένους δεν είναι κακό. Αλλά αν λέτε «ναι» όλη την ώρα, ακόμα και όταν δεν το θέλετε, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία.

Οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να χειραγωγούν, μπορούν να εντοπίσουν ένα τέτοιο «θύμα» από ένα μίλι μακριά. Και θα το χρησιμοποιήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.

2. Μισείτε τις διαμάχες

Κανείς δεν αγαπά τις συγκρούσεις. Ποιος ξυπνάει το πρωί σκεπτόμενος «Α, ναι, ανυπομονώ να μαλώσω με κάποιον σήμερα!»;

Αλλά αν είστε ο τύπος που προτιμά να συμφωνεί σε όλα, απλώς για να αποφύγει μια λογομαχία, μπορεί να σε οδηγήσει σε προβλήματα.

Η αποφυγή των συγκρούσεων με κάθε κόστος μπορεί να σας κάνει εύκολο στόχο για χειραγωγούς. Αισθάνονται ότι προτιμάτε να διατηρήσετε την ηρεμία παρά να υπερασπιστείτε στη θέση σας- και θα το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Πριν το καταλάβετε, εσείς πάτε να αποφύγετε έναν καυγά, και αυτοί παίρνουν ακριβώς αυτό που θέλουν.

Η σύγκρουση είναι άβολη.  Αλλά μερικές φορές, πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Είναι καλύτερο από το να αφήσεις κάποιον άλλο να ελέγχει την ζωή σου.

3. Έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση υποτίθεται ότι είναι καλό πράγμα, σωστά; Ναι. Το να έχεις αυτοπεποίθηση είναι γενικά φοβερό. Σας βοηθά να ρισκάρετε, να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε.

Αλλά μερικές φορές, αυτή η αυτοπεποίθηση μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ανίκητος – ότι κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να σε βάλει κάτω. Και εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος.

Οι χειριστικοί τύπου, όταν βλέπουν κάποιον που πιστεύει ότι είναι πολύ έξυπνος για να τον ξεγελάσουν, είναι σαν ένα… κόκκινο πανί για έναν ταύρο. Μπορεί να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας αποδείξουν ότι κάνετε λάθος, και επειδή είστε τόσο σίγουροι για τον εαυτό σας, μπορεί να μην το δείτε μέχρι να είναι πολύ αργά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε στην κορυφή του κόσμου, απλώς θυμηθείτε: Η αυτοπεποίθηση είναι εξαιρετική, αλλά λίγη ταπεινοφροσύνη βοηθάει πολύ στην προστασία του εαυτού σας.

4. Φοβάσαι να είσαι μόνος

Το να είσαι μόνος μπορεί να είναι τρομακτικό. Η σιωπή, η μοναξιά—μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε το τελευταίο άτομο στη Γη.

Και αυτός ο φόβος; Ο χειριστής μπορεί να το μυρίσει όπως ο καρχαρίας μυρίζει αίμα στο νερό. Όταν φοβάστε να μείνετε μόνοι, μπορεί να κολλήσετε σε σχέσεις που δεν είναι καλές για εσάς. Μπορεί να ανεχθείτε τη συμπεριφορά που δεν θα έπρεπε, μόνο και μόνο επειδή η σκέψη να είστε μόνοι σας είναι ακόμα χειρότερη. Είναι σαν να φοράς μια ταμπέλα που λέει «Εκμεταλλεύσου με, γιατί δεν θα φύγω».

Μερικές φορές, το να είσαι μόνος είναι καλύτερο από το να είσαι με κάποιον που σε αντιμετωπίζει σαν χαλί και σε πατάει.

5. Εμπιστεύεσαι τους άλλους πολύ εύκολα

Η εμπιστοσύνη είναι ένα όμορφο πράγμα. Είναι η… κόλλα που συγκρατεί τις σχέσεις. Αλλά μην πας στην υπερβολή.

Εάν είστε το είδος του ατόμου που δέχεται τους ανθρώπους χωρίς αμφιβολίες, μπορεί να είστε εύκολοι για χειραγώγηση.

Μερικοί άνθρωποι θα δουν την εμπιστοσύνη σας ως μια ανοιχτή πρόσκληση για να πουν ψέματα και να σας ελέγξουν.

Το κλειδί εδώ είναι η ισορροπία. Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική, αλλά και μια υγιής δόση σκεπτικισμού. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας υποσχεθεί ή θα σας πει μια ιστορία που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αφιερώστε λίγο χρόνο. Κάντε έναν μικρό έλεγχο των στοιχείων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 7 =