αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθόρυβα» σημάδια για να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο

Πέντε «αθόρυβα» σημάδια για να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο

Η διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων μπορεί να είναι δύσκολη- ειδικά όταν μιλάμε για τον εντοπισμό τοξικών χαρακτηριστικών σε άτομα με τα οποία είμαστε κοντά.

Μπορεί να έχετε να κάνετε με κάποιον που φαίνεται απόλυτα φυσιολογικός στην επιφάνεια, αλλά κατά βάθος έχει άλλο πρόσωπο. Δεν είναι πάντα μια μεγάλη αναμέτρηση ή ένας καυγάς που το αποκαλύπτει αυτό.

Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που υποδεικνύουν ότι κάποιος είναι κρυφά τοξικός, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το δείτε με την πρώτη ματιά.

1) Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη

Ένα πράγμα που δείχνει ότι ένα άτομο είναι κρυφά τοξικό: Δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τις πράξεις του.

Υπάρχει πάντα μια δικαιολογία ή χειρότερα, μια εκτροπή της ευθύνης σε κάποιον άλλο.

2) Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα

Ισως ξέρεις ένα άτομο που θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο. Ξεκίνά ίσως με μικρά πράγματα, όπως την επιλογή των εστιατορίων που θα φάτε, τις ταινίες θα δείτε, ακόμα και τη μουσική που ακούτε.

Δεν φαίνεται κάτι σπουδαίο στην αρχή.

Αλλά με τον καιρό, η ανάγκη τους για έλεγχο αρχίζει να εισχωρεί σε πιο προσωπικούς τομείς της ζωής σου.

Αρχίζουν να δίνουν αυτόκλητες συμβουλές για την καριέρα σου, τις φιλίες σου και τις επιλογές του τρόπου ζωής σου.Νιώθεις ότι χάνεις σιγά σιγά την αυτονομία σου.

Στην αρχή, μπορεί να μπερδέψεις τη συμπεριφορά τους ως ανησυχία. Νομίζεις ότι θέλουν το καλύτερο για εσένα.

Αλλά σύντομα θα καταλάβεις ότι θέλουν εξουσία και έλεγχο.

3) Gaslighting

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

Ουσιαστικά του αρνούνται όλη του την πραγματικότητα, μέχρι να υποκύψει και να υιοθετήσει αυτήν που του προβάλλουν.

Επιρρεπείς στο gaslighting, είναι άνθρωποι που έχουν κακοποιηθεί ή/και παραμεληθεί στο παρελθόν, επειδή αυτοί οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς δεν είναι σχεδόν ποτέ σίγουροι για το αν πρέπει να θυμώσουν, επειδή κάποτε, τους είπαν ότι αξίζουν την κακοποίηση

4) Παίζουν το θύμα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι φαίνονται πάντα ως θύμα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει;

Είναι σαν να έχουν μια υπερφυσική ικανότητα να γυρνάνε οποιαδήποτε κατάσταση έτσι ώστε να φαίνονται σαν το αδικημένο άτομο.

Αυτή η νοοτροπία συνεχούς θύματος μπορεί να αποστραγγίξει την ενέργεια σου- και είναι σίγουρα ένα διακριτικό σημάδι τοξικότητας.

Είναι ο τρόπος τους να αποφεύγουν την ευθύνη και να παίρνουν τη συμπάθειά σας για να είστε πάντα δίπλα τους.

5) Είναι υπερβολικά ζηλιάρηδες

Η ζήλια είναι ένα φυσικό ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά όταν γίνεται υπερβολικό, μπορεί να είναι σημάδι τοξικότητας.

Η ζήλια δεν περιορίζεται μόνο στις ρομαντικές σχέσεις, αλλά και σε φιλίες, οικογενειακές σχέσεις, ακόμη και επαγγελματικές επιτυχίες.

Βασίζεται στην ανασφάλεια.

Αυτή η υπερβολική ζήλια μπορεί γρήγορα να μετατρέψει μια υγιή σχέση σε τοξική.Εξάλλου, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός για τον προσωπικό χώρο και τα επιτεύγματα του άλλου είναι θεμελιώδη στοιχεία σε κάθε σχέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =