αρχικηVIRALΑυτό το φουτουριστικό κτίριο θα δημιουργηθεί στο Παλαιό Φάληρο (Εικόνες)

Αυτό το φουτουριστικό κτίριο θα δημιουργηθεί στο Παλαιό Φάληρο (Εικόνες)

Ένα φουτουριστικό κτίριο ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Όλα θα γίνουν στο ακίνητο-φιλέτο 4,5 στρεμμάτων επί της Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου, σε κοντινή απόσταση από το Ελληνικό, το οποίο έλαβε μόλις έγκριση επί της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Έχουν εγκριθεί οι οικοδομικές άδειες, οπότε οσονούπω ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες, όπως διαβάζουμε στο OneMan.

Το επίμαχο οικόπεδο ανήκε κάποτε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι το 2019 όταν με αδικαιολόγητα εσπευσμένες διαδικασίες η ΤτΕ προχώρησε στην εκποίηση του εξαιρετικά προνομιακού ακινήτου σε εταιρεία (κυρίως) ισραηλινών συμφερόντων. Ήταν η Gnosis Investments, πρότερα γνωστή με την επωνυμία BZPW Real Estate Development, η οποία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, μεταξύ άλλων, το καπνεργοστάσιο Κεράνη στον Πειραιά όπως και το ακίνητο-κόσμημα στη Μητροπόλεως και Υπατίας το οποίο προορίζεται για ξενοδοχείο.

Σφοδρές αντιδράσεις είχαν ξεσπάσει τότε για την επικύρωση του διαγωνισμού, τόσο από τον Σύλλογο Συνταξιούχων της Τράπεζας (είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης) όσο και μέσα στους κόλπους στελεχών της διοίκησης της Τράπεζας. Ο βασικός λόγος ήταν ότι ήταν πασιφανές πως το ακίνητο θα αυξήσει τα επόμενα χρόνια την αντικειμενική του αξία, λόγω της γειτονικής ανάπλασης στο Ελληνικό.

Τελικά, κατοχυρώθηκε με τίμημα 12,5 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, ποσό το οποίο σήμερα φαντάζει απίστευτο για τη θέση και τα δεδομένα του ακινήτου.

Τώρα και με την εμπλοκή της καταριανής εταιρίας GQ Investments στο στάδιο της ανάπτυξης του πρότζεκτ, θα γίνει ένα υπερπολυτελές, πεντάστερης φιλοσοφίας συγκρότημα κατοικιών δέκα ορόφων με τέσσερα υπόγεια. Η διάρθρωση θα περιλαμβάνει εσωτερικούς εξώστες, σοφίτες, κολυμβητικές δεξαμενές, φυτεμένες στέγες, σπα, εστιατόριο, αίθουσα κινηματογράφου και άλλες υπηρεσίες αποκλειστικά για τους ενοίκους. Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία 67 high-end διαμερισμάτων, μεταξύ 120 και 700 τ.μ. (!) το καθένα. Αισθητικά, το κυματιστό σχέδιο παραπέμπει άμεσα σε κάτι φουτουριστικό και φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου αρχιτεκτονικού στούντιο 314. Το όνομα του συγκροτήματος θα είναι Athens Sansevieria, δανείζοντας το όνομά του από το δημοφιλές παχύφυτο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 5 =