αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον που κάνει τον «παντογνώστη»

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον που κάνει τον «παντογνώστη»

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που κάνει τον «παντογνώστη», πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογική και υπομονή. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα υποθέτουν ότι δεν ξέρετε τίποτα, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε σίγουροι για τον εαυτό σας.

Σε κάθε ομάδα οικογένειας, συναδέλφων ή φίλων, μπορεί να υπάρχει μία τέτοια προσωπικότητα. Και για να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που τα ξέρετε όλα, πρέπει να είστε πρόθυμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και μερικές φορές και τους άλλους.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας βλέπουν τους άλλους ως ανίκανους να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους ή να έχουν δικές τους απόψεις.

Υπάρχουν τρόποι να εμποδίσετε τους ανθρώπους να κυριαρχούν στις συζητήσεις και να καυχιούνται για τις… ατελείωτες γνώσεις τους.

1. Αποφύγετε τις αχρείαστες διαφωνίες

Ένα άτομο που πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει σε μια συζήτηση. Εάν συμφωνείτε μαζί τους, τότε θα σας χρησιμοποιήσουν για να πιέσουν χουν δίκιο.

Εάν διαφωνείτε μαζί τους, θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές χειραγώγησης για να αποδείξουν ότι η γνώμη σας δεν έχει νόημα. Και αν πιέσετε για να τους αποδείξετε ότι κάνουν λάθος, θα παρασυρθείτε στον καυγά.

Λοιπόν, ορίστε τι κάνετε: Απλώς αρνηθείτε να διαφωνήσετε μαζί τους. Μόλις δείτε πού πηγαίνει η συζήτηση, απλώς ξεφύγετε. Πείτε ότι έχετε κάτι άλλο να κάνετε ή απλώς δηλώστε:

«Αρνούμαι να τσακωθώ για αυτό».

2. Μην τους αφήσετε να δουν ότι είστε προσβεβλημένοι

Μην προσβάλλετε από τις προσβολές τους. Ναι, θα σε προσβάλλουν και το κάνουν για προσοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή πάντα φαίνεται να οδηγούν τη συζήτηση. Τα πρότυπα, οι πεποιθήσεις και τα ήθη τους είναι το ιερό δισκοπότηρο, σωστά;

Και υποβαθμίζουν τους άλλους που δεν συμφωνούν με τα σημεία τους. Θέλουν να αντιδράσεις, αλλά αν δεν το κάνεις, αυτό θα τους μαζέψει πολύ πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να αφήσετε τις προσβολές να φύγουν και επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

3. Μην τρομάζετε

Θα πρέπει να κάνετε ό,τι πιστεύετε ότι είναι σωστό στα δικά σας μάτια. Δεν χρειάζεται να δείτε αυτό το άτομο με τον τρόπο που θέλουν να το δείτε.

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε αυτό που έχουν να πουν και να πείτε τη δική σας αλήθεια χωρίς φόβο. Όταν οι παντογνώστες ξέρουν ότι δεν θα πτοηθείς για να κάνεις αυτό που θέλουν, θα ησυχάσουν λίγο.

4. Φέρτε δεδομένα στη συζήτηση

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα θα είναι ασαφείς. Μπορεί να κάνουν παθητικές δηλώσεις όπως,

«Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε τίποτα στον κήπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Βλέπετε, αυτό είναι ασαφές γιατί αυτό διαφέρει από τοποθεσία σε τοποθεσία. Σε ορισμένα μέρη, μπορείτε να καλλιεργήσετε πράγματα όλο το χρόνο, και αυτό εξαρτάται επίσης από το τι φυτεύετε.

Αυτά τα άτομα μιλούν γενικά για τα πάντα και συνήθως γνωρίζουν πολύ λίγα για το τι λένε. Παραθέστε μερικά δεδομένα για να τους αντικρούσετε.

5. Κάντε ερωτήσεις

Αν κάποιος πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα, ένας καλός τρόπος για να του κλείσετε το στόμα είναι να κάνετε ερωτήσεις. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά αν γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε.

Ρωτήστε τους για την πηγή των πληροφοριών τους, κάνοντας τους να στριμωχτούν, προσπαθώντας να φτιάξουν κάτι εν κινήσει. Μπορεί ακόμη και να θυμώσουν λίγο επειδή τους ζητήσατε αποδείξεις, αλλά το σημαντικό εδώ είναι να τους αναχετήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από αυτή την online πλατφόρμα μπορείς να πουλήσεις τα βιβλία που δεν χρειάζεσαι. Και να βάλεις χρήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =