αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett αποκάλυψε τα μυστικά που τον οδήγησαν στην επιτυχία: 4 πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούν

Ο Warren Buffett αποκάλυψε τα μυστικά που τον οδήγησαν στην επιτυχία: 4 πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούν

O Warren Buffett δίνει συχνά τις επενδυτικές συμβουλές του. Και δεν είναι περίεργο. Πρόκειται για έναν από τους πιο πετυχημένους επενδυτές στον κόσμο- και φυσικά δισεκατομμυριούχο.

Μέσα στην μακρά διαδρομή του, ο ίδιος έχει παραθέσει μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας του. Εδώ είναι 4 από αυτά. Πράγματα τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο δωρεάν e-book «Warren Buffett Predicts the Future».

1. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς

Το 1951, όταν δεν ήταν καν 21 ετών, ο Buffett πήρε ένα τρένο για την Ουάσιγκτον ένα Σάββατο, και «χτύπησε την πόρτα» των κεντρικών γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, όπου ο μέντοράς του και επενδυτικός ήρωας, Μπέντζαμιν Γκράχαμ, ήταν πρόεδρος.

Η παράτολμη άφιξή του, οδήγησε σε μια τετράωρη συνάντηση για τον ασφαλιστικό κλάδο με ένα κορυφαίο στέλεχος που αργότερα θα γινόταν Διευθύνων Σύμβουλος, και αυτό το σεμινάριο οδήγησε στη δια βίου σύνδεση του Buffett με την Geico. Σήμερα, η Berkshire κατέχει… όλη την ίδια την Geico.

Αν ο Buffett δεν ήταν αρκετά τολμηρός για να εμφανιστεί στη Geico εκείνη την ημέρα πριν από περίπου 70 χρόνια, είναι πιθανό ότι τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί. Το θράσος αποδίδει. Το θράσος σε νεαρή ηλικία μπορεί να αποδώσει ακόμα περισσότερο.

2. Μετρήστε τα πράγματα, ώστε να μπορείτε να τα βελτιώσετε

Ο Buffett είναι πολύ πιθανό να κατέχει το ρεκόρ για ένα ασυνήθιστο στατιστικό στοιχείο: Ισχυρίζεται ότι κρατούσε ένα αντίγραφο κάθε φορολογικής δήλωσης που έχει υποβάλει, από το 1944.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να σας πει πληροφορίες, για παράδειγμα, από το 1951 όπου αγόρασε και πούλησε μετοχές της Geico.

Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο παράδειγμα, αλλά το μάθημα που μοιράζεται ο Buffett εδώ είναι σαφές: Τα πράγματα που μετρώνται πρέπει να καταγραφούν- και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες που καταγράφετε είναι εκείνες από τις οποίες μπορείτε να μάθετε. Και να βελτιωθείτε.

4. Παραδεχτείτε τα λάθη σας

Νωρίτερα φέτος, στην τελευταία επιστολή των μετόχων της Berkshire, ο 91χρονος επενδυτής παραδέχτηκε ένα σημαντικό λάθος. Έχει να κάνει με αυτό που ονόμασε «άσχημη διαγραφή 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων» ως αποτέλεσμα υπερπληρωμών για μια εταιρεία.

Δεν είναι μόνο ότι παραδέχτηκε το λάθος. Αυτό ήταν προφανές. Έτσι διατύπωσε το mea culpa του: «Σχεδόν εξ ολοκλήρου ένα λάθος που έκανα το 2016… Κανείς δεν με παραπλάνησε με κανέναν τρόπο – ήμουν απλώς πολύ αισιόδοξος».

Στην πραγματικότητα, ο Buffett παραδέχεται συνεχώς λάθη. Φυσικά, γνωρίζουμε μόνο τα λάθη που παραδέχεται στην πραγματικότητα. Δεν ξέρουμε αν τα άλλα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Ωστόσο, το μάθημα είναι αρκετά σαφές. Είναι δύσκολο να μάθεις από τα λάθη σου, αν δεν μπορείς να παραδεχτείς ότι τα έκανες.

4. Μην κάνετε τα πράγματα πιο δύσκολα από όσο πρέπει

Κάτι που έμαθε ο Buffet, ως αποτέλεσμα του να κάνει ένα μεγάλο λάθος, ξανά και ξανά, για πολλά χρόνια.

Ποιος ήταν το λάθος; Αντιστεκόταν στις εκκλήσεις για σχεδόν 20 χρόνια ότι έπρεπε να κλείσει την κλωστοϋφαντουργεία της Berkshire, μέχρι που τελικά τα παράτησε τη δεκαετία του 1980.

Το μάθημα; Εδώ είναι σύμφωνα με τον ίδιο:

«Δεν είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν παίρνεις επιπλέον βαθμούς για το γεγονός ότι κάτι είναι πολύ δύσκολο να γίνει».

Αυτή είναι η συμβουλή που βλέπουμε να αγνοείται πολύ συχνά. Οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στο πόση δουλειά και ενέργεια χρειάζεται για να δημιουργήσουν κάτι — ένα σπίτι, μια επιχείρηση, ένα έργο τέχνης — που δεν μπορούν να επικεντρωθούν στο πόση αξία έχει το τελικό αποτέλεσμα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =