αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία (Λίστα)

Αυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία (Λίστα)

Λίστα με τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία, δημοσιοποίησε η Daily Mail.

Αυτές οι εκθέσεις σε ραδιοσυχνότητες, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ακτινοβολίας της Γερμανίας, μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλές προερχόμενες από ορισμένες κινητές συσκευές — με μερικά τηλέφωνα Android να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Εδώ είναι τα κινητά που εκπέμπουν μεγαλύτερη ακτινοβολία, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το 2022 το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ακτινοβολίας της Γερμανίας:

https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/09/14/13/71465599-12111879-A_chart_of_cell_phone_radiation_exposure_rates_from_the_Germany_-a-6_1694695805111.jpg

Τα αποτελέσματα αναφέρονται σε watts ανά kilogram (W/Kg). Το smartphone εκείνο το οποίο βρέθηκε να βρίσκεται στη κορυφή αυτής της λίστας, είναι το Motorola Edge, με SAR 1.79W/Kg που ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της FCC που είναι 1.6W/Kg.

«Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι με τα smartphone τους», σύμφωνα με τον Joel Moskowitz, ερευνητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Berkeley.

Ολα τα smartphones εκπέμπουν κάποια επίπεδα ακτινοβολίας, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδείξεις πως μια τέτοια ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους. Οπως και να ‘χει, μπορείς να χρησιμοποιείς hands free ή ακουστικά, αν δεν θες να έχεις το κινητό συνεχώς κολλημένο πάνω σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + four =