αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Uber εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε στην επιτυχία αυτή είναι η Νο1 δεξιότητα που πρέπει να έχετε

Ο CEO της Uber εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε στην επιτυχία αυτή είναι η Νο1 δεξιότητα που πρέπει να έχετε

Αν ρωτήσετε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, Dara Khosrowshahi, για το ποια είναι η δεξιότητα που έχει την μεγαλύτερη σημασία για να φτάσει κάποιος στην επιτυχία, δεν θα σας απαντήσει ότι είναι η αποφασιστικότητα ή η ικανότητα να διαχειρίζεστε τους ανθρώπους σε ένα δωμάτιο – είναι να είστε καλός ακροατής.

«Το να ακούς είναι μια τόσο υποτιμημένη δεξιότητα», είπε ο 54χρονος CEO κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους ηγέτες του κλάδου που διοργάνωσε η GE στη Νέα Υόρκη.

Ο Khosrowshahi εξήγησε: «Υπάρχουν όλα τα είδη μαθημάτων σχετικά με την εκτελεστική ηγεσία και δεν έχω δει ακόμα μαθήματα για την ακρόαση. Ωστόσο, αυτό που έχω δει στη ζωή και σε στελέχη που είναι πολύ ψηλά στη σκάλα, είναι ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις σε μια εταιρεία, τόσο λιγότερα γνωρίζεις πραγματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει στο έδαφος».

Μιλώντας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford, Jim Farley, ο Dara Khosrowshahi τόνισε τη σημασία του να «περπατάς στις αίθουσες» και να μιλάς απευθείας με υπαλλήλους σε διάφορες ομάδες για να χτίσεις ένα πιο θετικό, παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, ο Khosrowshahi είπε ότι ξεκίνησε να δουλεύει… ως οδηγός της Uber για να μάθει περισσότερα και να βελτιώσει την εμπειρία του οδηγού.

Δεν είναι ο μόνος leader που έχει μια τέτοια άποψη. «Χαίρομαι πραγματικά όταν η ομάδα μου στο Spotify… μου αποδεικνύει ότι κάνω λάθος». Έτσι ξεκινά ένα πρόσφατο tweet ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek. Ο πετυχημένος επιχειρηματίας εξήγησε ότι όταν η ομάδα του πρότεινε την ιδέα για το “Discover Weekly”, μια εβδομαδιαία λίστα αναπαραγωγής με 30 τραγούδια που παραδίδονται στους ακροατές του Spotify, δεν πίστευε ότι ήτα…ν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά καθώς η ομάδα συνέχιζε να το χτίζει, ο ενθουσιασμός μεγάλωνε. Και όταν ξεκίνησε το Discover Weekly, έγινε επιτυχία. Σήμερα είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Spotify.

Η εμπειρία δίδαξε στον Ek ένα δυνατό μάθημα. «Μία από τις πιο υποτιμημένες δεξιότητες που έχουμε στην κοινωνία μας είναι να ακούμε», λέει ο Ek. «Λοιπόν, στέλνω αυτό το tweet στον κόσμο ως υπενθύμιση στον εαυτό μου να εργαστώ για να γίνω όλο και καλύτερος ακροατής» τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seven =