αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates λέει ότι πρέπει να έχουμε ελεύθερο χρόνο- Πως αυτό σε κάνει πιο παραγωγικό

Ο Bill Gates λέει ότι πρέπει να έχουμε ελεύθερο χρόνο- Πως αυτό σε κάνει πιο παραγωγικό

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα — έστελνε αιτήματα ακόμα και… στις 2:00 π.μ. στους υπαλλήλους της εταιρίας.

Μόλις είδε το προσωπικό ημερολόγιο του CEO της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, ο Gates έμαθε να χαλαρώνει λίγο τον εαυτό του- και για τους εργαζομένους του.

«Είχα γεμίσει κάθε λεπτό και νόμιζα ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσες να κάνεις πράγματα», είπε ο Γκέιτς στον δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ σε μια συνέντευξη μαζί με τον Μπάφετ το 2017. «[Θυμάμαι] τον Γουόρεν να μου δείχνει το ημερολόγιό του… αυτός [ακόμα ] έχει μέρες που στις οποίες δεν έχει κανονίσει τίποτα», συμπλήρωσε ο Γκέιτς, όπως αναφέρει το CNBC.

Το πιο αραιό πρόγραμμα του Μπάφετ δίδαξε στον Γκέιτς ένα σημαντικό μάθημα: «Εσείς ελέγχετε τον χρόνο σας… Δεν σας κάνει πιο σοβαρούς το να γεμίζετε κάθε λεπτό στο πρόγραμμά σας».

«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, βασικά, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», πρόσθεσε ο Μπάφετ.

Η μέθοδος του Μπάφετ – η οποία είναι ουσιαστικά, «εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά», – υποστηρίζεται στην πραγματικότητα από την επιστήμη. Η παραγωγικότητα των εργαζομένων μειώνεται απότομα όταν εργάζονται περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ του 2014.

Οι άνθρωποι που εργάζονται έως και 70 ώρες την εβδομάδα κάνουν την ίδια δουλειά με εκείνους που σκύβουν πάνω από τους φορητούς υπολογιστές τους για 55 ώρες, αποκάλυψε η έρευνα.

Με απλά λόγια, αν εργάζεσαι υπερβολικά πολλές ώρες, τελικά είσαι… λιγότερο παραγωγικός. Λογικό. Δεν είμαστε ρομπότ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο (θετικά) πράγματα που θα σου συμβούν αν ξοδεύεις χρόνο για να μην κάνεις τίποτα- Η τακτική του Steve Jobs

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =