αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που ξέρουν την αξία τους δεν δέχονται αυτές τις 6 συμπεριφορές από τους άλλους

Οι άνθρωποι που ξέρουν την αξία τους δεν δέχονται αυτές τις 6 συμπεριφορές από τους άλλους

Η κοινωνικοποίηση και η απόκτηση νέων φίλων είναι κομμάτι της ζωής. Στην πραγματικότητα, είναι ένα σημαντικό κομμάτι για μια μακρά, υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που αφήνουμε στη ζωή μας και με το πώς τους επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται.

Το πώς επιτρέπουμε στους ανθρώπους να μας συμπεριφέρονται λέει πολλά για εμάς. Και αυτό ισχύει τόσο για τους νέους φίλους όσο και για τους παλιούς και τους γνωστούς καθώς και για την οικογένεια. Αν κάποιος μας συμπεριφέρεται άσχημα, προφανώς έχει κάποια θέματα στη ζωή του. Αλλά αν τους επιτρέψουμε να μας συμπεριφέρονται άσχημα, τότε δείχνουμε ότι δεν είμαστε αρκετά πολύτιμοι. Ότι δεν ξέρουμε την αξία μας.

Εδώ είναι 6 συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσεις να δέχεσαι από τους άλλους.

1 – Να παραπονιούνται συνεχώς

Όταν κάποιος παραπονιέται συνεχώς, έχει κολλήσει σε μια νοοτροπία «θύματος» και δεν μπορεί να συνεισφέρει στη σχέση σας με θετικό τρόπο. Επιτρέψτε τους να αποσυμπιεστούν κάποιες φορές, αλλά βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν μέτρα για να προχωρήσουν πέρα από το παράπονο.

2 – Ψεύτικα κοπλιμέντα

Γνωρίζετε το είδος των κομπλιμέντων που ακούγονται σαν να είναι κομπλιμέντα, αλλά δεν σας κάνουν να νιώθετε όπως… τα αληθινά κοπλιμέντα; Σταματήστε τους και ζητήστε πραγματικές, γνήσιες φιλοφρονήσεις όταν αξίζει.

3 – Υπερβολικές χάρες

Αν τρέχουν κοντά σας μόνο κάθε φορά που χρειάζονται βοήθεια, σας κλέβουν χρόνο. Ναι, πρέπει να βοηθάμε τους άλλους, αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.

4 – Απαιτούν όλο τον χρόνο σας

Μπορεί στην αρχή να φαίνεται χαριτωμένο να θέλεις κάποιον να περνάει κάθε στιγμή μαζί σου, αλλά δεν θα πρέπει να φτάνει στην υπερβολή. Αν κάποιος ξεπερνά τα όρια και θέλει συνεχώς να «κλέβει» τον χρόνο σου, θα δημιουργηθεί πρόβλημα αργά ή γρήγορα.

5 – Αποδοκιμάζουν τους άλλους φίλους σας

Εάν βρίσκουν πράγματα στραβά με τους άλλους φίλους σας και σας παροτρύνουν να… τους εγκαταλείψετε, δεν θα μπορέσετε ποτέ να αναπτύξετε το κοινωνικό σας δίκτυο υποστήριξης. Η αποδοκιμασία τους δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

6 – Κατακρίνουν τα όνειρά σας.

Πρέπει να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που πιστεύουν στα όνειρά σας, διαφορετικά θα δυσκολευτείτε να τα πραγματοποιήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =