αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 35χρονος εργοδότης που δίνει κατώτατο μισθό 70.000 δολαρίων τον χρόνο

Ο 35χρονος εργοδότης που δίνει κατώτατο μισθό 70.000 δολαρίων τον χρόνο

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τον κατώτατο μισθό. Τι θα έλεγες τώρα να εργαζόσουν σε μια εταιρία η οποία δίνει… πολύ μεγάλο κατώτατο μισθό;

Ο Dan Prince είναι συνιδρυτής της Gravity Payments. Μια εταιρία της οποίας τα κεντρικά γραφεία είναι στις ΗΠΑ. Ο 35χρονος επιχειρηματίας τράβηξε πάνω του τα βλέμματα το 2015. Όταν ανακοίνωσε πως στην εταιρία του θα εφαρμόσει κατώτατο μισθό 70.000 δολαρίων τον χρόνο. Αν το διαιρέσουμε διά 12, βγαίνει ένας μισθός περίπου στα 5.833 δολάρια τον μήνα.

Η ιδέα του ήρθε κάνοντας ορειβασία με μία φίλη του, η οποία παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να ζήσει με τα χρήματα που έβγαζε, παρά το γεγονός ότι είχε εργαστεί στον στρατό για 11 ολόκληρα χρόνια, και τώρα αναγκαζόταν να κάνει δύο δουλειές για να τα βγάζει πέρα. Αυτό τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι, ως εκατομμυριούχος, ήταν μέρος του προβλήματος και έπρεπε να κάνει κάτι.

Κάπως έτσι, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να προσφέρει να εφαρμόσει έναν καλό κατώτατο μισθό για τους εργαζομένους στην εταιρία του. Πέντε χρόνια μετά, ο ίδιος λέει ότι η απόφαση του ήταν σωστή.

Η εταιρία έχει διπλασιάσει τους υπαλλήλους της, ενώ η αξία των πληρωμών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο έχει αυξηθεί από τα 3,8 δισ. δολάρια στα 10,2 δισ. δολάρια.

Όπως εξηγεί ο Dan Prince, η αλλαγή στο κατώτατο μισθό αντανακλάται και στις προσωπικές ζωές των υπαλλήλων: Πριν την αύξηση αυτή, υπήρχαν μέχρι δύο γέννες μεταξύ των υπαλλήλων. Πλέον, κάθε χρόνο γεννιούνται περισσότερα από 40 μωρά, και πολλοί από τους υπαλλήλους κατάφεραν να αγοράσουν σπίτι ή να ξεχρεώσουν δάνεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =