αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ πιο δημοφιλής YouTuber του κόσμου χρεώνει 3 εκατ. δολάρια τις εταιρίες για ένα βίντεο

Ο πιο δημοφιλής YouTuber του κόσμου χρεώνει 3 εκατ. δολάρια τις εταιρίες για ένα βίντεο

Τον MrBeast μάλλον τον γνωρίζετε. Θεωρείται από πολλούς ως ο πιο επιτυχημένος YouTuber του κόσμου αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 25χρονος βγάζει πολλά χρήματα.

Ο YouTuber – το πραγματικό του όνομα είναι Jimmy Donaldson – αντλεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το κανάλι του στο YouTube και το brand τροφίμων Feastables. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχει έσοδα μεταξύ 600 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, λέει ότι δεν είναι πλούσιος.

Το τεράστιο κανάλι του έχει 239 εκατομμύρια συνδρομητές και τα βίντεό του έχουν συχνά πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές.

«Κάθε βίντεο έχει δύο εκατομμύρια έσοδα από διαφημίσεις και δύο εκατομμύρια από brand deals», είπε στο περιοδικό Time, το οποίο σημείωσε ότι τα brands πληρώνουν μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστούν σε ένα βίντεο.

Αλλά αυτά τα χρήματα δεν μπαίνουν… στον τραπεζικό του λογαριασμό. Και ακόμα κι αν γίνει, ο 25χρονος είπε ότι δεν έχει πρόσβαση σε αυτό. «Δεν έχω πρόσβαση σε κανέναν από τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς», είπε. «Έχω οικονομικό διευθυντή και τα πάντα, αλλά [η μαμά μου] είναι αυτή που έχει πρόσβαση στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό».

Αντίθετα, τα έσοδα επιστρέφουν στην ανάπτυξη του brand και του κοινού του. «Έχω επανεπενδύσει τα πάντα σε σημείο που—θα μπορούσες να ισχυριστείς— ότι είναι ηλιθιότητα, πιστεύοντας απλώς ότι θα τα καταφέρουμε», είπε. «Και δουλεύει».

Φυσικά, MrBeast… δεν ζει φτωχικά. Ο διάσημος δημιουργός έχει έναν προσωπικό σεφ και έναν γυμναστή, σύμφωνα με το Time, και ζει σε ένα σπίτι 3.000 τετραγωνικών μέτρων που αγόρασε για 320.000 δολάρια το 2018, σύμφωνα με τη New York Post.

Με σχέδια να συνεχίσει να μεγαλώνει την αυτοκρατορία του, παραδέχεται ότι μπορεί τελικά να καρπωθεί τα οικονομικά οφέλη. «Δεν είμαι αφελής. Ισως μια μέρα…», απαντά για το αν θα γίνει πλούσιος. «Αλλά αυτή τη στιγμή, ό,τι βγάζουμε, το επανεπενδύουμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 11 =