αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛίστα: Τα προϊόντα που θα πωλούνται φθηνότερα όταν είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης

Λίστα: Τα προϊόντα που θα πωλούνται φθηνότερα όταν είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης

Επεκτείνεται και διευρύνεται η λίστα προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις από την 1η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα, εξαιρούνται από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών, για τρεις μήνες, τα προϊόντα για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής εφόσον αυτά βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Tέσσερις νέες αποφάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά προϊόντων ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έπειτα από τροποποίηση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων θα επιτρέπονται εκπτώσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες σε προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Για τα συγκεκριμένα προϊόντα θα απαιτείται ειδική σήμανση που θα αναγράφει «Προϊόν με κοντινή ημερομηνία λήξης».

Στόχος, του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αντιμετωπιστούν φαινόμενα σπατάλης τροφίμων ή καταστροφής αποθεμάτων, που θα μπορούσαν να διατεθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Παράλληλα, επεκτείνεται και διευρύνεται η λίστα των προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις ενώ στη λίστα προϊόντων για τα οποία προβλέπεται μείωση τιμών από την 1η Μαρτίου 2024 προστίθεται η κατηγορία των προϊόντων εμμήνου ρύσεως.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης για τον περιορισμό της ακρίβειας, στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να αντιμετωπιστούν και φαινόμενα σπατάλης σε τρόφιμα ή καταστροφής αποθεμάτων που θα μπορούσαν να διατεθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.Με αυτήν την τροποποίηση επιτυγχάνεται αμοιβαίο όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές ενώ προωθείται και η υιοθέτηση νέων περιβαλλοντικά βιώσιμων συμπεριφορών από τους πολίτες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − four =