αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Ολλανδός που ήρθε στην Ελλάδα, έφτιαξε την bFlex και σου δίνει «πράσινα» οχήματα με μηνιαία συνδρομή

Ο Ολλανδός που ήρθε στην Ελλάδα, έφτιαξε την bFlex και σου δίνει «πράσινα» οχήματα με μηνιαία συνδρομή

Όσοι ζουν στην Αθήνα –ή σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας- σίγουρα έχουν κολλήσει… σε κάποιο μποτιλιάρισμα όταν πηγαίνουν στη δουλειά τους. Κάτι που δεν αποτελεί μόνο χάσιμο χρόνου, αλλά επιβαρύνει και το περιβάλλον με όλους αυτούς τους ρύπους που βγαίνουν στην ατμόσφαιρα.

Αλλά πως θα μπορούσε κάποιος να μετακινηθεί στην πόλη γρήγορα και με «πράσινο» τρόπο; Ο Robbert van der Meer είναι ένας Ολλανδός που έχει έρθει στην Ελλάδα με την δική του ιδέα. Ίδρυσε την bFlex η οποία μπορεί να σου δώσει ένα «πράσινο» όχημα με μηνιαία συνδρομή. «Ο πελάτης επιλέγει τον τύπο του «πράσινου» οχήματος που θέλει και εμείς το παραδίδουμε την επόμενη μέρα στο σπίτι του. Εάν κατά τη διάρκεια της συνδρομής παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, πηγαίνουμε εμείς εντός 24 ωρών και το φτιάχνουμε» λέει ο ίδιος στο It’s Possible. Τον ρωτήσαμε και μας έλυσε όλες τις απορίες.

Από που είναι η καταγωγή σας και πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια business δραστηριότητα στην Ελλάδα;

Είμαι από την Ολλανδία και ζω στην Αθήνα εδώ και 3,5 χρόνια. Όταν ήρθα εργάστηκα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για μια γαλλική εταιρεία. Επικεντρωθήκαμε στα αιολικά και ηλιακά πάρκα. Κατά τη διαμονή μου στην Αθήνα ήμουν έκπληκτος με την κίνηση και ήθελα να επικεντρωθώ στο να βρω μια λύση για να γίνουν οι πόλεις πιο «καθαρές». Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της bFlex. Πιστεύω ότι με τη bFlex προσφέρουμε λύσεις, ώστε ο καθένας να μπορεί να μεταβεί από ρυπογόνα μεταφορικά μέσα σε πιο «πράσινα».

Το 46% της ρύπανσης στην Αθήνα προέρχεται από την κίνηση. Είναι κάτι που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αρκετά εύκολα και άμεσα, με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφελούνται όλοι. 

Αυτή την στιγμή τι παρέχει η εταιρία σας;

H bFlex προσφέρει ευέλικτες μηνιαίες all-inclusive συνδρομές πράσινης κινητικότητας! Ξέρω, είναι μεγάλη η πρόταση, αλλά η γενική ιδέα είναι αρκετά απλή. Ένας πελάτης πηγαίνει στο website μας (το οποίο και επανασχεδιάζουμε αυτήν τη στιγμή για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήστη) και επιλέγει τον τύπο του «πράσινου» οχήματος που θέλει και εμείς το παραδίδουμε την επόμενη μέρα στο σπίτι του. Εάν κατά τη διάρκεια της συνδρομής παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, πηγαίνουμε εμείς εντός 24 ωρών και το φτιάχνουμε. Η ίδια η συνδρομή μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή. Οι πελάτες μας είναι ευέλικτοι και ανέμελοι και εμείς κάνουμε όλη τη δουλειά. Η bFlex είναι λοιπόν,  πάροχος υπηρεσιών.

Προς το παρόν προσφέρουμε το City Bicycle με 19€ το μήνα, το ηλεκτρικό ποδήλατο με 49€ το μήνα και το ηλεκτρικό σκούτερ με 44€ το μήνα. Το ποσό είναι σταθερό, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις για τους πελάτες μας. Σκασμένο λάστιχο, χαλασμένη μπαταρία, ρύθμιση φρένων, τα διορθώνουμε όλα εντός μιας μέρας!

Εκτός από την παροχή φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων στις καθημερινές μετακινήσεις, το επιχειρηματικό μας μοντέλο ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτό της κυκλικής οικονομίας καθιστώντας όλο το concept ακόμα πιο «πράσινο». Επικεντρωνόμαστε σε ένα «μακροπρόθεσμο» μοντέλο κοινής χρήσης όπου οι μηχανικοί μας θα φροντίζουν τα ποδήλατα, διασφαλίζοντας έτσι πως με τη σωστή φροντίδα παρατείνεται ο χρόνος ζωής των οχημάτων και κατ’ επέκταση η πράσινη κινητικότητα, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποιες δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει ως επιχειρηματίας στην χώρα μας;

Φυσικά η γλώσσα ήταν μια  δυσκολία για εμένα, ειδικά όταν ξεκινούν οι ορολογίες. Επίσης είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν  ποτέ σωστά την πρώτη φορά και πρέπει πάντα να επιστρέφω δεύτερη ή τρίτη φορά επειδή π.χ λείπουν κάποια χαρτιά.

Θα προτιμούσα όμως να επικεντρωθώ στα θετικά. Το δίκτυο που υποστηρίζει τις νεοσύστατες εταιρείες αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. ΜΚΟ όπως το The People’s Trust που υποστήριξε την bFlex σε πολύ πρώιμο στάδιο, κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως το Elevate Greece καθώς και incubators. Πρόσφατα η bFlex  πήρε μέρος και στο πρόγραμμα EGG.

Επιπλέον, το πράσινο κίνημα αναπτύσσεται και εδώ αρκετά γρήγορα! Η γενικότερη εστίαση προς το περιβάλλον αυξάνεται και ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τη δική του ατομική ευθύνη.

Κάποιοι επικεντρώνονται στην ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών  και της κατανάλωσής τους, στην ανακύκλωση, άλλοι συμμετέχουν σε ΜΚΟ όπως το we4all με τη φύτευση δέντρων και φυσικά πολλοί αρχίζουν να κάνουν ποδήλατο.

Ποια είναι τα σχόλια που ακούτε ως τώρα από τους χρήστες; Έχετε ακούσει ίσως κάποια περίεργη ή αστεία ιστορία;

Πρόσφατα στείλαμε ένα ερωτηματολόγιο σε όλους τους πελάτες μας και το feedback που πήραμε ήταν άκρως θετικό! Οι “flexies” μας (έτσι αποκαλούμε το community μας), βαθμολόγησαν την υπηρεσία μας με 10/10 και 10 στους 10 θα συνιστούσαν τη bFlex στους φίλους τους. Τα αποτελέσματα ήταν για εμάς μια τεράστια ικανοποίηση! Πολύ θετικό ήταν επίσης το feedback που λάβαμε για την υπηρεσία μας από τους B2B πελάτες μας, όπως αρκετά ξενοδοχεία και εταιρίες διοργάνωσης bike tour αλλά και το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο παρείχε τα ποδήλατά μας στο εργατικό του προσωπικό.

Μια πολύ πρόσφατη αστεία ιστορία είναι όταν διοργανώσαμε το bike and yoga tour event μας σε συνεργασία με το Salachi (εξοπλισμός yoga/pilates), όπου και δεχόμασταν μηνύματα και τηλεφωνήματα για κρατήσεις. Μέσα σε όλα τα  μηνύματα έλαβα και ένα μήνυμα από μια κοπέλα η οποία με ρώτησε εάν μπορεί να έρθει με το αγόρι της. Εγώ βάζοντας την πρόταση στο google translate για να την εξυπηρετήσω άμεσα και να μην ενοχλήσω τους συνεργάτες μου, μετέφρασα τη λέξη αγόρι σε “boy” και κατάλαβα αμέσως πως μάλλον αναφέρεται στο παιδί της ! Η απάντηση μου ήταν: Φυσικά και μπορείς απλά πρέπει να είναι πάνω από 1,60 ύψος! Όταν τη επόμενη μέρα το διάβασα στους συνεργάτες μου, «πέθαναν στο γέλιο»! Τελικά η κοπέλα ήρθε με τον σύντροφό της, όλα καλά!

Ποια είναι τα επόμενα βήματα σας;

Χαχαχ δύσκολη ερώτηση! Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη στα οποία θέλουμε να επεκταθούμε. Πρόσφατα ανοίξαμε το υποκατάστημα μας στην Πράγα και φυσικά θα ακολουθήσουν περισσότερες πόλεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επανασχεδιάζουμε το website μας και ανανεώνουμε τα πάντα όσον αφορά το λογισμικό μας, για να δημιουργήσουμε βέλτιστη εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε περισσότερα «προϊόντα» για να δώσουμε στον πελάτη αρκετές επιλογές πράσινης κινητικότητας. Τους επόμενους δύο μήνες, θα δείτε συναρπαστικά πράγματα, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 10 =