αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 5 ωρών» που εφαρμόζουν πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι. Για να μαθαίνουν τα πάντα πιο γρήγορα

Ο «κανόνας των 5 ωρών» που εφαρμόζουν πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι. Για να μαθαίνουν τα πάντα πιο γρήγορα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι μόνιμοι… μαθητές. Μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα. Παίρνουν νέες γνώσεις. Αναπτύσσουν τα skills τους.

Μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στα πολυάσχολα προγράμματα μας, δεν έχουμε συχνά χρόνο για μάθηση.

Μπορείς να εφαρμόσεις τον κανόνα των πέντε ωρών, όπως εξηγεί το inc.com. Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε ή να ξαναχτίσετε μια συνήθεια μάθησης — και να διατηρήσετε αυτή τη συνήθεια;

O αρθρογράφος Michael Simmons πιστώνει στον Αμερικανό εφευρέτη και πολιτικό Benjamin Franklin την έμπνευση του ονόματος. Ο Franklin ξυπνούσε νωρίς κάθε μέρα και περνούσε μια ώρα διαβάζοντας, γράφοντας, βάζοντας στόχους και παρακολουθώντας τα αποτελέσματα, γράφει ο Simmons.

«Κάθε φορά που ο Franklin έβγαζε χρόνο από την πολυάσχολη μέρα του για να ακολουθήσει τον κανόνα των πέντε ωρών και να αφιερώσει τουλάχιστον μία ώρα μάθησης, πετύχαινε λιγότερα εκείνη την ημέρα», λέει ο Simmons. «Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει».

Καθώς ο Simmons περνούσε μήνες μελετώντας επιτυχημένους εφευρέτες, συγγραφείς και επιχειρηματίες, ανακάλυψε ένα αποκαλυπτικό μοτίβο. Πολλοί από αυτούς τους επιτυχημένους ανθρώπους ακολούθησαν επίσης τον «κανόνα των πέντε ωρών» με τη μία ή την άλλη μορφή:

Αφιέρωναν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, κάθε καθημερινή, σε «σκόπιμη μάθηση», στοχασμό και σκέψη.

Ο Simmons κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κανόνας των πέντε ωρών αντικατοπτρίζει αυτό που είδε ξανά και ξανά σε όσους είχαν επιτύχει με διάφορες μορφές: Οι πιο έξυπνοι και πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι συνεπείς και σκόπιμοι μαθητές.

Ο κανόνας των πέντε ωρών είναι επωφελής, όχι μόνο επειδή συνεχίζεις να μαθαίνεις και να αναπτύσσεσαι στην πρώτη γραμμή, αλλά επειδή μετατρέπει αυτή τη μάθηση σε βιώσιμη συνήθεια.

Ο κανόνας των πέντε ωρών σάς βοηθά να κάνετε μια τέτοια σκόπιμη μάθηση προτεραιότητα. Ακόμη περισσότερο, όμως, παρέχει δομή ώστε να μπορείτε να χτίσετε και να διατηρήσετε τη συνήθεια. Μετά από όλα, ο καθένας μπορεί να αντέξει μια ώρα την ημέρα, το κλειδί είναι στον προγραμματισμό.

Φυσικά, ανάλογα με το πρόγραμμά σας, θα μπορούσατε να προγραμματίσετε ακόμη και περισσότερο από μία ώρα την ημέρα. Ή ίσως νιώθετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε μόνο 30 λεπτά μία ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − four =