αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγάλε έξτρα εισόδημα: Πως να ξεκινήσεις ένα κερδοφόρο παράλληλο project. Εδώ είναι τα 3 βήματα

Βγάλε έξτρα εισόδημα: Πως να ξεκινήσεις ένα κερδοφόρο παράλληλο project. Εδώ είναι τα 3 βήματα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινάνε τα δικά τους παράλληλα projects. Από το δωμάτιο του σπιτιού τους. Με μόνο εργαλείο ένα laptop και ένα smartphone.

Το να λανσάρετε ένα δικό σας μπορεί να είναι πιο εύκολο αν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Αυτό λένε η Kathy Kristof, της οποίας το blog έχει αξιολογήσει πάνω από 500 διαφορετικές παράλληλα projects, και ο Cody Berman, ο οποίος συνδιοργανώνει ένα διαδικτυακό μάθημα που ονομάζεται Gold City Ventures που διδάσκει στους ανθρώπους πώς να ξεκινούν διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Και οι δύο ειδικοί λένε στο CNBC ότι ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει και να καθορίσει εάν θα είναι επιτυχής, με τρία απλά βήματα:

Βήμα 1: Μάθετε από τι μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα

Οποιαδήποτε παράπλευρη δραστηριότητα ξεκινά με μια μόνο ερώτηση, λέει η Kristof: Πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από «ενδιαφέροντα και δεξιότητες [και] πόρους» που ήδη έχετε; Οι ιδέες πρέπει να εντάσσονται τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα τρία πλαίσια για να πετύχουν, σημειώνει.

Μόλις αποφασίσετε από τι θα δημιουργήσετε έσοδα, υπολογίστε τις πιθανές χρονικές δεσμεύσεις σας. Εάν θέλετε να γίνετε οδηγός Uber ή ντελίβερι, τα κέρδη σας θα συνδέονται άμεσα με τον αριθμό των ωρών που εργάζεστε. Οι επιλογές τύπου Airbnb είναι πιο παθητικές, αλλά απαιτούν πόρους – όπως η ιδιοκτησία ενός σπιτιού στο οποίο δεν μένετε, για παράδειγμα – και χρόνο και χρήμα για συντήρηση.

Οι δραστηριότητες με πλήρως «παθητικό εισόδημα» συνήθως χρειάζονται πολύ χρόνο για να ξεκινήσουν, αλλά μπορούν να σας αποφέρουν μετρητά ακόμα και όταν είστε offline — συχνά μέσω εσόδων από διαφημίσεις ή μέσω ατόμων που αγοράζουν κάποιο είδος περιεχομένου που έχετε δημιουργήσει.

Βήμα 2: Αποφασίστε εάν εσείς ή κάποιος άλλος θα πρέπει να «τρέχει» την επιχείρησή σας

Η επόμενη ερώτησή σας, πρέπει να είναι όπως η Kristof λέει: Πόσο μεγάλο κομμάτι της επιχείρησής σας θέλετε να ‘τρεχετε’ μόνος;

Το να δημιουργήσετε π.χ. ένα κοινό από την αρχή είναι σίγουρα εφικτό και πιθανώς η πιο κερδοφόρα επιλογή σας. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο και χρονοβόρο, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες μέρος αυτής της δουλειάς.

Βήμα 3: «Βγείτε έξω και δοκιμάστε το»

Το πιο σημαντικό κομμάτι του ξεκινήματος, είναι στην πραγματικότητα… να ξεκινήσετε, λέει ο Berman.

«Έχω τόσους πολλούς φίλους που μιλούν για την έναρξη ενός παράλληλου project εδώ και δύο χρόνια και είναι ακόμα στη φάση του σχεδιασμού», λέει. «Πρέπει να δημιουργήσετε αυτό το πρώτο προϊόν, ακόμα κι αν είναι χάλια… Βγείτε έξω και δοκιμάστε το».

Οι δοκιμές σας μπορούν να ξεκινήσουν επιστρατεύοντας φίλους και συγγενείς για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες σας, να σας παρέχουν ειλικρινές feedback και να αφήσουν θετικές κριτικές στο διαδίκτυο για να ενισχύσουν το account σας, λέει η Kristof. Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πρώτες μέρες ως δοκιμασία για τον εαυτό σας: Έχετε τη διάθεση και το επίπεδο αποφασιστικότητας για να αναπτύξετε το παράλληλο project σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά χόμπι από τα οποία μπορείς να έχεις ένα έξτρα εισόδημα τον μήνα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 7 =