αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Mark Cuban λέει ότι όλοι μπορούν να γίνουν κορυφαίοι σε κάτι- Πως θα βρεις το δικό σου

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Mark Cuban λέει ότι όλοι μπορούν να γίνουν κορυφαίοι σε κάτι- Πως θα βρεις το δικό σου

Για τον Mark Cuban έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 65χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής.

Ο Mark Cuban πιστεύει ότι είστε ικανοί για μεγαλεία – αρκεί να παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι ώστε να ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία.

«Πιστεύω απόλυτα ότι όλοι έχουν κάτι στο οποίο είναι πραγματικά, πραγματικά, πολύ καλοί – ακόμα και παγκόσμιας κλάσης. Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη», είπε πρόσφατα ο Cuban στο «Lex Fridman Podcast».

«Το δύσκολο είναι να βρεις τι είναι αυτό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να έχεις πόρους για να το καταφέρεις», πρόσθεσε. «Αλλά να είστε περίεργοι για να μάθετε τι είναι».

Ο Cuban μοιράστηκε ένα παράδειγμα από την προσωπική του εμπειρία. Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας, είπε ότι δεν έδειξε ποτέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, παρά μόνο αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο.

«Πήρα [μόνο] ένα μάθημα τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο, τον προγραμματισμό Fortran», είπε ο Cuban. Και χωρίς να δώσει σημασία. Μόλις αποφοίτησε και άρχισε να εργάζεται στη Mellon Bank, ο Cuban ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία μαθαίνοντας τη γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστών RAMIS.

«Συνειδητοποίησα ότι «Α, αυτό είναι ενδιαφέρον για μένα και μου αρέσει», λέει. «Και αυτό είναι που μου έδωσε δουλειά στις πωλήσεις λογισμικού και συνέχισα από εκεί».

Σε ηλικία 23 ετών, ο Cuban άφησε την Mellon και μετακόμισε στο Ντάλας. Κοιμόταν στο πάτωμα ενός διαμερίσματος που μοιραζόταν με πέντε φίλους. Έπιασε δουλειά πουλώντας λογισμικό και συνειδητοποίησε την ικανότητα και το πάθος του για τις πωλήσεις και την τεχνολογία.

«Μπορούσα να δουλέψω επτά ώρες, οκτώ ώρες [γράφοντας κώδικα] χωρίς να κάνω διάλειμμα, νομίζοντας ότι ήταν… 10 λεπτά, γιατί συγκεντρωνόμουν τόσο πολύ και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος και μου άρεσε πολύ», είπε ο Cuban στο «Shark Tank» του ABC το 2016. «Τότε συνειδητοποίησα ότι μπορώ να είμαι πολύ, πολύ καλός στην τεχνολογία».

Η συμβουλή του προς τους νέους, όπως είπε στο podcast: Μην πανικοβάλλεστε αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα τα μεγαλύτερα δυνατά σας σημεία. Αντίθετα, συνεχίστε να δείχνετε περιέργεια και να είστε ανοιχτόμυαλοι.

«Απλώς δεν ξέρεις τι θα είναι αυτό μέχρι να βγεις έξω και να ζήσεις διαφορετικά πράγματα», είπε, προσθέτοντας: «Απολαύστε τη ζωή σας, βρείτε πράγματα για τα οποία να χαμογελάτε, να είστε περίεργοι, να διαβάσετε, να παρακολουθήσετε, να εκτεθείτε σε όσο περισσότερες διαφορετικές ιδέες μπορείτε, γιατί κάτι θα κάνει κλικ κάποια στιγμή. Μπορεί να είσαι 15, μπορεί να είσαι 25, μπορεί να είσαι 55. Αλλά μπορεί να συμβεί».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αναστασία Τορνεσάκη δουλεύει για εταιρία στην Αγγλία από το σπίτι της στην Κρήτη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − one =