αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι αφήνουν μακριά

Οι 5 τύποι ανθρώπων τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι αφήνουν μακριά

«Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα», λέει μια σοφή φράση. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας και με τους οποίους κάνουμε παρέα, μας επηρεάζουν. Μπορούν να μας ωθήσουν προς τα εμπρός ή να μας κρατήσουν στάσιμους.

Δεν αποτελούν όλοι καλή επιρροή. Είναι λοιπόν χρήσιμο να επιλέξεις τα σωστά άτομα για να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί τους. Το αμερικανικό Success.com παραθέτει τους 5 τύπους ανθρώπων τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι αφήνουν μακριά. Εσύ έχεις κάποιον από αυτούς στον κύκλο σου;

1# Αυτοί που συνεχώς παραπονιούνται. Πρόκειται για ανθρώπους που διαμαρτύρονται πάντα για το πόσο κακή είναι η ζωή ή η δουλειά τους ή οτιδήποτε άλλο. Παραπονιούνται για τα πάντα, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το να βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με έναν τέτοιο άνθρωπο μπορεί να σε επηρεάσει, και να υιοθετήσεις αυτόν τον αρνητικό τρόπο σκέψης.

2# Αυτοί που θεωρούν ότι ο κόσμος… κάτι τους χρωστάει. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δικαιούνται ορισμένα πράγματα στη ζωή, και δεν χρειάζεται να εργαστούν για τίποτα. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι γύρω τους, τους οφείλουν κάτι. Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική: Εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος δεν δικαιούστε τίποτα. Αν θέλετε μία καλή ζωή, πρέπει να την δημιουργήσετε.

3# Αυτοί που δεν βγαίνουν ποτέ έξω από τη «ζώνη άνεσης». Μια από τις πιο συνηθισμένες κατηγορίες. Και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ανθρώπους που πάντα κινούνται μέσα στην «ζώνη άνεσης» τους και στα πλαίσια που τους έχουν θέσει. Δεν ρισκάρουν ποτέ, δεν κάνουν τολμηρές κινήσεις, δεν έχουν μεγάλα όνειρα τα οποία θα κυνηγήσουν. Μπαίνουν σε μία ρουτίνα, και κάνουν το ίδιο κάθε ημέρα. Φυσικά κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ικανοποιημένοι με αυτό- και είναι Ok. Ωστόσο αν θες να κυνηγήσεις το «κάτι παραπάνω», πρέπει να ξεφύγεις από τον μέσο όρο.

4# Τα party animals. Είναι αυτός που σχεδιάζει το πως θα παρτάρει κάθε ημέρα της εβδομάδας. Βγαίνει έξω κάθε βράδυ. Σκέφτεται συνεχώς το που θα πάει διακοπές, και αφού τις πραγματοποιήσει σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι. Ναι, ένας φίλος party animal μπορεί να είναι διασκεδαστικός, αλλά μπορεί επίσης να σε αποπροσανατολίσει από τον μεγάλο στόχο σου. Σίγουρα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για ξεκούραση και διασκέδαση. Ωστόσο, το συνεχόμενο… bar hopping μάλλον δεν είναι μια επιλογή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

5# Αυτός που έχει πάντα αμφιβολίες. Αυτοί οι άνθρωποι θα ακούσουν τα σχέδια και τα μεγάλα όνειρα που έχετε. Αλλά είναι οι πρώτοι που θα σας πουν… ότι δεν είναι καλή ιδέα. Δεν βλέπουν ευκαιρίες, αλλά βλέπουν παντού προβλήματα. Κάτι που μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά. Φρόντισε να βάλεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν και θα σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 14 =