αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγει η χρονιά, για να βρεις μια δουλειά το 2021

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγει η χρονιά, για να βρεις μια δουλειά το 2021

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μια «παύση» στα επαγγελματικά τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Περνώντας περισσότερο χρόνο σε άλλες πιο χαλαρές δραστηριότητες.

Ενώ ο χρόνος ξεκούρασης είναι σημαντικός, μπορείς επίσης να κάνεις κάποιες κινήσεις λίγο πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, ειδικά αν είσαι σε αναζήτηση εργασίας. Έτσι ώστε είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους, και να βρεις μια καλή δουλειά μόλις ξεκινήσει το 2021.

Όπως εξηγεί το CNBC, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύο από τους καλύτερους μήνες για να πετύχεις μια πρόσληψη. Το αμερικανικό δίκτυο παραθέτει 4 απλές κινήσεις για να φτάσεις μέχρι εκεί.

1# «Ξεσκόνισε» το βιογραφικό σου και το Linkedin προφίλ σου. Δεν είναι περίεργο να βρέθηκες (ή να είσαι ακόμα) άνεργος εν μέσω πανδημίας. Είναι όμως χρήσιμο να περιγράψεις στο βιογραφικό σου ή στο Linkedin προφίλ σου, πως αξιοποίησες όλο αυτό τον χρόνο. Παρακολούθησες κάποια online μαθήματα; Ξεκίνησες κάποιο δικό σου project; Ανέλαβες κάποια σποραδικά projects άλλων εταιριών; Οτιδήποτε έκανες για να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή μια κοινότητα, αξίζει να αναφερθεί- και μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις από άλλους υποψηφίους.

2# Κάνε Networking. Ναι, με digital τρόπο. Τα άτομα είναι πιο προσβάσιμα στην περίοδο των διακοπών, καθιστώντας την τέλεια ευκαιρία για να επανασυνδεθείτε με άτομα που έχετε χαθεί το τελευταίο διάστημα. Προσοχή όμως: Μην ξεκινήσετε το μήνυμά σας δείχνοντας ότι είστε απελπισμένοι για δουλειά. Όπως σημειώνει το CNBC, ξεκίνα μια συνομιλία και άσε την να κυλίσει με φυσικό τρόπο. Στείλε τους χαιρετισμούς και τις ευχές σου σε παλαιούς συναδέλφους ή συνεργάτες. Ρώτα για τα νέα τους και παρέθεσε τις δικές σου σκέψεις. Στόχος αυτή την στιγμή είναι να αναθερμάνεις κάποιες επαφές.

3# Τσέκαρε τις ανοιχτές θέσεις. Επίσης μπορεί να γίνει από το laptop σου. Δες τις ανοιχτές θέσεις που υπάρχουν. Εάν συναντήσεις μια επαγγελματική ευκαιρία που σε ενδιαφέρει, μπες στο LinkedIn για να δεις αν έχεις κοινές επαφές σε αυτήν την εταιρεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να ”συνδεθείς” με το σωστό άτομο. Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, δεν αρκεί μόνο να στέλνεις… αμέτρητα βιογραφικά. Είναι ακόμα πιο χρήσιμο να κάνεις στοχευμένες κρούσεις, εντοπίζοντας τα σωστά άτομα στην σωστή εταιρία. Εκεί μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου και να εκδηλώσεις απευθείας το ενδιαφέρον σου για την ανοιχτή θέση.

4# Να είσαι υπομονετικός και θετικός. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οι εταιρείες συνήθως ολοκληρώνουν τα επιχειρηματικά και οικονομικά πλάνα τους για το νέο έτος και βάζουν τους στόχους τους. Τα πλάνα συχνά περιλαμβάνουν την αύξηση του εργατικού δυναμικού και το κλείσιμο των τελικών συμφωνιών. Αλλά δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι αν η εταιρία που σε ενδιαφέρει δεν κάνει προσλήψεις σε αυτή τη φάση- αυτό έχει να κάνει και με τις εκάστοτε ανάγκες όπως λέει το CNBC. Αξιοποίησε τον χρόνο σου προσπαθώντας να αναβαθμίσεις τα skills σου, παρέμεινε θετικός, και έχε υπομονή ώσπου να ανοίξει η θέση που θες και να κάνεις το «χτύπημα» σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =