αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 «διακόπτες» που χρησιμεύουν στους εξαιρετικά ευαίσθητους ανθρώπους για να φτάσουν στην ευτυχία

Οι 3 «διακόπτες» που χρησιμεύουν στους εξαιρετικά ευαίσθητους ανθρώπους για να φτάσουν στην ευτυχία

Πιθανότατα έχεις κάποιον στον κύκλο σου που θα το περιέγραφες ως ένα εξαιρετικά ευαίσθητο άτομο. Αν και το να είσαι πολύ ευαίσθητος θεωρείται συχνά ως κάτι αρνητικό, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όταν κάποιος φαίνεται πολύ ευαίσθητος, είναι πιθανώς κάποιος που τα εσωτερικά συστήματα του λειτουργούν διαφορετικά. 

Η κοινωνία χρειάζεται πολύ ευαίσθητους ανθρώπους γιατί εξισορροπούν… τους ψυχρούς τύπους. Είναι επίσης καλοί φίλοι και δίνουν καλές συμβουλές.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συχνά οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι από την ζωή τους. Συχνά είναι δυστυχισμένοι επειδή περνούν όλη τους τη μέρα προσπαθώντας να βοηθήσουν τους άλλους, σε σημείο που ξεχνούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Θα έκαναν τα πάντα, θα θυσίαζαν τα πάντα για την ευημερία των άλλων, κάτι που τους εμποδίζει συχνά να αναπτυχθούν. Συχνά βάζουν την ευτυχία όλων των άλλων πάνω από τη δική τους. Εξαιτίας αυτών των λόγων, οι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι έχουν ειδικές ανάγκες για να βρουν την αληθινή ευτυχία.

Το αμερικανικό powerofpositivity.com παραθέτει τα 3 πράγματα που χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί για να φτάσουν στην επιτυχία. Μήπως να τα «αντιγράψεις»;

1# Επικοινώνησε και βάλε όρια

Για τα πολύ ευαίσθητα άτομα, η επικοινωνία είναι κρίσιμη. Οι περισσότεροι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι φοβούνται να επικοινωνήσουν αυτό που θέλουν, επειδή δεν θέλουν να βλάψουν κανέναν άλλο. Είναι επίσης κακοί στο να βάζουν όρια. Ως αποτέλεσμα, δεν ξέρουν πότε να ζητήσουν αυτό που θέλουν και πότε να σταματήσουν να δίνουν. Εάν είστε σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να καταβάλετε συνειδητή προσπάθεια για να επιβάλετε τα όρια σας και να ζητήσετε ανοιχτή επικοινωνία. Οι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι βασίζονται στα συναισθήματα. Αν και είναι αλήθεια ότι είναι ιδιαίτερα συμπονετικοί, πρέπει επίσης να μάθουν να εκλογικεύουν τα πράγματα γύρω τους.

2# Φρόντισε τον εαυτό σου

Τα πολύ ευαίσθητα άτομα είναι συνεχώς πιεσμένα και αγχωμένα, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα κατά την οποία έπρεπε να δουλέψουν, να βγουν έξω, να μιλήσουν με φίλους και να τους βοηθήσουν. Χρειάζονται λίγο χρόνο για να αποσυμπιεστούν. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εξασκούν την λεγόμενη αυτοφροντίδα και να έχουν μια ρουτίνα. Για να αντιμετωπίσετε το άγχος, είναι απαραίτητο να φροντίζετε τον εαυτό σας. Προσέξτε τι τρώτε, προσπαθήστε να περιορίσετε την υπερβολική καφεΐνη και κοιμηθείτε τουλάχιστον οκτώ ώρες. Είναι επίσης απαραίτητο να γυμνάζεστε αν έχετε χρόνο. Και είναι σημαντικό να χαλαρώνετε και να περιποιείστε τον εαυτό σας. Θυμήσου και το άρθρο: Simon Sinek: Το ψυχολογικό τρικ για να μην νιώσεις ποτέ ξανά αγχωμένος.

3# Νιώσε άνετα

Οι εξωτερικές επιδράσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί να είναι ωφέλιμο να λάβετε επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσετε ότι είστε πάντα άνετοι. Τα πάντα, από τον θόρυβο μέχρι την υφή των υφασμάτων, και έως συγκεκριμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα. Φροντίστε να φοράτε πάντα άνετα υφάσματα και παπούτσια. Μην προσπαθήσετε να εξαναγκάσετε τον εαυτό σας να βγει από τη ζώνη άνεσής σας- κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε άβολα. Εάν, για παράδειγμα, αισθάνεστε ότι υπάρχει πολύς θόρυβος στο δωμάτιο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά ακύρωσης θορύβου ή ακόμα και να βγείτε έξω για να πάρετε λίγο αέρα. Μην ντρέπεστε να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Είναι πολύ καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε σε άβολες καταστάσεις. Δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε τον εαυτό σας να απολαμβάνει ορισμένα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =