αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε αυτά τα 5 πράγματα τα Σαββατοκύριακα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε αυτά τα 5 πράγματα τα Σαββατοκύριακα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τυχαία τον χρόνο τους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Όσοι ευδοκιμούν κατανοούν ότι ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό- και δεν τον σπαταλούν ποτέ σε ορισμένες δραστηριότητες.

Δεν πρόκειται για αυστηρή πειθαρχία ή αυτο-στέρηση, αλλά για συνειδητές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.

Ας εμβαθύνουμε σε μερικές «παγίδες χρόνου» που αποφεύγουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα.


1) Ατελείωτο scrollάρισμα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν την αξία του χρόνου και ξέρουν ότι η αλόγιστη περιπλάνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συμβάλλει στους στόχους τους.

Σίγουρα, οι social πλατφόρμες παρέχουν έναν τρόπο να παραμείνετε συνδεδεμένοι και ενημερωμένοι. Αλλά η άλλη πλευρά είναι ότι μπορούν επίσης να γίνουν ένας απέραντος κλέφτης… χρόνου.

Όταν έρχονται αντιμέτωποι με την επιθυμία να κάνουν scroll άσκοπα, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις συχνά επιλέγουν μια πιο παραγωγική δραστηριότητα. Αναγνωρίζουν ότι κάθε λεπτό που δαπανάται για μη παραγωγικo sroll θα μπορούσε αντί αυτού να επενδύεται σε κάτι πολύτιμο.

Δεν θα κόψουν τελείως τα social media. Έχει να κάνει με την επίγνωση του χρόνου που αφιερώνεται σε αυτά και τη διασφάλιση ότι δεν καταναλώνουν πολύτιμες ώρες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά.

2) Υπερβολικός ύπνος

Κάποιοι πιστεύουν ότι το να περνάς τα Σαββατοκύριακα… στον ύπνο ήταν ο τέλειος τρόπος για να επαναφορτιστείς. Έχεις δουλέψει σκληρά όλη την εβδομάδα και αξίζεις λίγη ξεκούραση, σωστά;

Αλλά ο ύπνος δεν σε κάνει απαραίτητα να νιώθεις πιο ξεκούραστος. Αντίθετα, μπορεί να ξυπνάς νιώθοντας νωθρός.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία ενός τακτικού προγράμματος ύπνου, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Γνωρίζουν ότι η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς μοτίβου ύπνου και τη διασφάλιση της βέλτιστης παραγωγικότητας.

3) Εμπλοκή σε αρνητική αυτο-συζήτηση

Οι σκέψεις μας έχουν ισχυρό αντίκτυπο στις πράξεις μας. Η αρνητική συζήτηση με τον εαυτό μας, μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο, ενώ μια θετική νοοτροπία μπορεί να μας ωθήσει προς την επιτυχία.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Αν και γνωρίζουν τα ελαττώματά τους, αποφεύγουν συνειδητά να εμπλακούν σε αρνητικές συζητήσεις με τον εαυτό τους, ειδικά κατά τη διάρκεια του ΣΚ. Αντίθετα, ασκούν θετική επιβεβαίωση και αυτο-ενθάρρυνση. Χρησιμοποιούν τα Σαββατοκύριακά τους για να αναλογιστούν τα επιτεύγματά τους και να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους, εστιάζοντας στα δυνατά τους σημεία αντί να επικεντρώνονται στις αδυναμίες τους.

4) Τι γίνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις σου;

Η επιτυχία δεν μετριέται μόνο με επαγγελματικά επιτεύγματα. Οι σχέσεις που χτίζουμε και διατηρούμε παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική ευτυχία και ευημερία μας.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν βαθιά. Ποτέ δεν θεωρούν δεδομένες τις σχέσεις τους, ειδικά τις μέρες που έχουν ρεπό.

Τα Σαββατοκύριακα προσφέρουν μια τέλεια ευκαιρία να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, είτε πρόκειται για οικογένεια είτε φίλους. Είναι μια στιγμή για να μοιραστείτε γεύματα, να γελάσετε και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που μπορούν να προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη και δύναμη σε δύσκολες στιγμές.

5) Υπερεργασία

Μπορει να πιστεύεις ότι η δουλειά όλο το εικοσιτετράωρο ήταν ο μόνος τρόπος για να πετύχει. Λες ότι οι επιπλέον ώρες δουλειάς θα σου δώσουν ένα πλεονέκτημα.

Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι αντιπαραγωγική. Αντί να κάνεις περισσότερα, θα «καείς».

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική με την εργασία. Καταλαβαίνουν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο «παύσης» για να αναζωογονηθεί και να δημιουργήσει φρέσκες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − five =