αρχικηVIRALΟι καλύτερες χώρες για ψυχική ευημερία: Στην κορυφή η Ελβετία- Ποια η θέση της Ελλάδας

Οι καλύτερες χώρες για ψυχική ευημερία: Στην κορυφή η Ελβετία- Ποια η θέση της Ελλάδας

Νέα έρευνα της Compare The Market AU αποκάλυψε τις καλύτερες χώρες για ψυχική ευημερία αναλύοντας παράγοντες όπως η παγκόσμια βαθμολογία ευτυχίας, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και οι κατά κεφαλήν δαπάνες ψυχικής υγείας, με την Ελβετία (4,28) να κατατάσσεται στην κορυφή.

Δεδομένου ότι ένας στους δύο ανθρώπους στον κόσμο φέρεται να αναπτύσσει κάποια διαταραχή της ψυχικής υγείας κάποια στιγμή στη ζωή του, η προτεραιότητα στην ψυχική ευεξία δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Όμως, η διατήρηση της θετικής ψυχικής ευεξίας είναι ευκολότερο να γίνει σε ορισμένες τοποθεσίες από ό,τι σε άλλες.
Εκτός από την υψηλότερη κατάταξη όσον αφορά τον αριθμό των διαθέσιμων ψυχιάτρων, η Ελβετία επενδύει επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό χρημάτων στη νοητική περίθαλψη αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (18.256 δολάρια) με 16.083 δολάρια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση παγκοσμίως με τον 4ο μεγαλύτερο αριθμό ψυχιάτρων/ψυχολόγων στην ανά 10,000 άτομα αλλά έχει το δεύτερο κατώτατο σκορ στον δείκτη ευτυχίας χωρών παγκοσμίως! Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση όσον αφορά την ισορροπία εργασίας-ζωής.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, ωστόσο, περιλαμβάνονται η Κροατία με συνολική βαθμολογία μόλις 1,62, η Πολωνία (2,08) και η Πορτογαλία (2,29).

Η αναλυτική μελέτη βρίσκεται εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 19 =