αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνα στέλεχος της Goldman Sachs εξηγεί: Το Νο1 στοιχείο που κοιτούν οι εργοδότες πριν προσλάβουν ένα άτομο

Ένα στέλεχος της Goldman Sachs εξηγεί: Το Νο1 στοιχείο που κοιτούν οι εργοδότες πριν προσλάβουν ένα άτομο

Τι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία job interview; Ο ενθουσιασμός. Αν όλα τα άλλα πράγματα είναι ίσα, ένας υποψήφιος που μπαίνει σε μια συνέντευξη για δουλειά με θετική διάθεση και όρεξη για δουλειά θα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι αυτού που… βαριέται ή είναι απαθής, λέει η Shekhinah Bass, στέλεχος της Goldman Sachs.

Το να είσαι γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό για έναν ρόλο είναι η κορυφαία «πράσινη σημαία» που αναζητούν οι μάνατζερ προσλήψεων σε μια συνέντευξη για δουλειά, προσθέτει η Bass, επικεφαλής στρατηγικής ταλέντων της Goldman Sachs στο τμήμα διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου της εταιρείας.

«Κάνει μεγάλη διαφορά», εξηγεί στο CNBC. «Ο καθένας μπορεί να κάνει την έρευνα, αλλά το να δείχνεις γνήσιο ενθουσιασμό για τον ρόλο και να δίνεις ενέργεια στη συζήτηση είναι πολύ πιο αξέχαστο από κάποιον που ακούγεται μονότονος ή σαν να διαβάζει ένα σενάριο».

Αλλά… η επίδειξη υπερβολικού πάθους μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους εργοδότες, προειδοποιεί. Θα πρέπει να φαίνεστε ενθουσιώδης, αλλά όχι τόσο ενθουσιασμένος που να σας φαν του Οργανισμού ή κάποιος που μπορεί να έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον ρόλο.

Για να επιτύχετε αυτή την ισορροπία, εστιάστε σε λεπτές ενδείξεις που δείχνουν ότι είστε γεμάτοι ενέργεια, αλλά όχι υπερβολικά ενθουσιασμένοι, σχετικά με την ευκαιρία για την οποία κάνετε συνέντευξη. Για παράδειγμα: Το να γνέφετε και να χαμογελάτε ενώ μιλάει ο συνομιλητής μπορεί να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως φιλικό και αφοσιωμένο στη συζήτηση, λέει η Bass.

Αλλά το να δείχνεις ενθουσιασμό δεν έχει να κάνει μόνο με τη γλώσσα του σώματος. «Μπορείτε να δείτε πόση όρεξη έχει κάποιος για μια ευκαιρία με βάση το πόσο απρόσκοπτα είναι σε θέση να συνδυάσει τις γνώσεις του για οποιεσδήποτε σημαντικές ειδήσεις, πρωτοβουλίες ή αλλαγές στον Οργανισμό ή στον ευρύτερο κλάδο στον οποίο ελπίζει να εργαστεί, μέσα στη συνομιλία», εξηγεί.

Το να σκέφτεστε όχι μόνο τι πρόκειται να πείτε σε μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά πώς θα το πείτε, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τους άλλους υποψηφίους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =