αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι δεν μοιράζονται τα πάντα. Εδώ είναι 5 πράγματα που δεν θα σου πουν

Οι ευφυείς άνθρωποι δεν μοιράζονται τα πάντα. Εδώ είναι 5 πράγματα που δεν θα σου πουν

Υπάρχουν πολλές αλήθειες για τη ζωή που γνωρίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι, αλλά υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους προτιμούν να τις κρατούν κρυφές… από όλους τους άλλους.

Είναι προσεκτικοί. Εδώ είναι 5 πράγματα που συνήθως δεν μοιράζονται με άλλους. Μερικές τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις και εσύ.

1. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα το πουν όταν ξέρουν ότι κάποιος λέει ψέματα

Οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν αν κάποιος λέει ψέματα. Ωστόσο, δεν τους το λένε πάντα. Εάν το έκαναν, το άτομο θα ήταν πιο προσεκτικό για να κρύψει τα ψέματά του στο μέλλον.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση προς όφελός τους με άλλους τρόπους. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

2. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν επισημαίνουν πάντα τι κάνουν οι άλλοι λάθος

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μάθηση έρχεται μέσα από τα λάθη. Δεν θα πουν, επομένως, απαραίτητα στους άλλους ότι κάνουν λάθος. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό θα εμπόδιζε το άλλο άτομο να μάθει από αυτό.

Ωστόσο, αν δουν κάποιον να κάνει ένα καταστροφικό λάθος που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή του, τότε θα μιλήσουν.

3. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα μπουν στον κόπο να αντικρούσουν κάποιον που δεν θέλει να αλλάξει

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν ότι η προσπάθεια να πείσουν κάποιον για κάτι, εάν είναι αντιμέτωποι με αυτό, συχνά είναι χάσιμο του χρόνου για όλους. Οπότε δεν θα ασχοληθούν καν.

Το βλέπουμε άλλωστε και στην digital εποχή μας. Πολλοί άνθρωποι τσακώνονται στα social media, για διάφορα θέματα. Αλλά ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι… να αλλάξουν γνώμη. Οι περισσότεροι θα επιμείνουν στην άποψη τους, ο,τι κι αν γίνει.

4. Ότι ψάχνουν άλλη δουλειά

Αν όντως ψάχνεις για άλλη δουλειά, δεν χρειάζεται να το μοιραστείς στο γραφείο. Γιατί μάλλον θα έχεις αρνητικές συνέπειες. Κανείς δεν θέλει να έχεις στην εταιρία του ένα άτομο που… ψάχνει την ευκαιρία για να φύγει. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα το ψάξιμο σας να είναι ανεπιτυχές, οπότε είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να βρείτε την νέα δουλειά πριν το πείτε στο γραφείο. Και από εκεί και πέρα να δώσετε και ένα μικρό χρονικό περιθώριο στην άλλη πλευρά, έτσι ώστε να γίνει η μετάβαση.

5. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μιλούν για πράγματα για τα οποία δεν έχουν εμπειρία ή γνώση

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων είναι ότι όταν δεν ξέρουν κάτι, θα το παραδεχτούν. Ποτέ δεν θα προσπαθήσουν να μπλοφάρουν για ένα ένα θέμα ή να προσποιηθούν ότι καταλαβαίνουν κάτι που δεν καταλαβαίνουν. Δεν παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως… παντογνώστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =