αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δυνατοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις για αυτά τα 7 πράγματα

Οι δυνατοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις για αυτά τα 7 πράγματα

Η κοινωνία συχνά διδάσκει ότι πρέπει να προσφέρετε… εξηγήσεις για τις συμπεριφορές σας. Στην πραγματικότητα όμως είναι περιττό. Και οι δυνατοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν πράγματα που αφορούν τον εαυτό τους.

Οι άνθρωποι πάντα θα αμφισβητούν τις αποφάσεις σας ή θα κρίνουν τον τρόπο ζωής σας, και αυτό είναι ΟΚ. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τους κάνετε να καταλάβουν, γιατί είναι η ζωή σας και είστε ο μόνος που πρέπει να είναι ευχαριστημένος με αυτό.

Όταν σταματήσετε να εξηγείτε, θα νιώσετε μεγαλύτερη ελευθερία και θα αγχώνεστε λιγότερο. Εδώ είναι 7 πράγματα για τα οποία δυνατοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις.

1 – Δεν δίνουν περιττές εξηγήσεις αν ζητήσουν κάτι

Η καλύτερη επιλογή αν θέλετε κάτι, είναι να ρωτήσετε απευθείας χωρίς περιττές εξηγήσεις. Το άλλο άτομο θα ξέρει τι χρειάζεστε. Αν αρχίσεις να δίνεις υπερβολικά πολλές εξηγήσεις και λεπτομέρειες, το άλλο άτομο ίσως νιώσει ότι δεν είναι υποχρεωμένο να σου πει «ναι».  Και μπορεί να μην λάβετε τελικά αυτό που ζητήσατε, αφήνοντάς σας στην ίδια κατάσταση.

2 – Η εμφάνισή τους

Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να ζεις με την εμφάνιση σου, οπότε μην εξηγείς. Αν σας αρέσει ο εαυτός σας, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία και δεν χρειάζεται να προσφέρετε εξηγήσεις ή συγγνώμες.

Μπορεί να αφορά το βάψιμο των μαλλιών σας, το να κάνετε τατουάζ, να αλλάξετε το στυλ σας ή ένα συγκεκριμένο ρούχο που φοράτε. Επίσης, δεν χρειάζεται να εξηγήσετε πράγματα το βάρος σας ή οτιδήποτε άλλο σχετικά με τη φυσική σας εμφάνιση.

3 – Η διαβίωσή

Ο καθένας ζει διαφορετικά, είτε λόγω προσωπικών προτιμήσεων είτε λόγω συνθηκών. Είτε ζείτε μόνοι, είτε με έναν/μια σύντροφο, με φίλους ή με τους γονείς σας, δεν χρειάζεται να εξηγήσετε σε άλλους γιατί κάνετε αυτή την επιλογή.

Εάν θέλετε να ζητήσετε συμβουλές από κάποιον, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το συζητήσετε αν δεν θέλετε- και δεν χρειάζεται να δίνετε δικαιολογίες.

4 – Στόχοι

Ανεξάρτητα από τους στόχους σας, δεν χρειάζεται να εξηγήσετε γιατί εργάζεστε προς την κατεύθυνση αυτή. η λίστα των στόχων θα μπορούσε να περιλαμβάνει την καριέρα, την προσωπική σας ζωή ή οτιδήποτε άλλο.

Το μόνο που έχει σημασία είναι οι στόχοι σας να σας εξελίσσουν και να σας δίνουν μια αίσθηση σκοπού. Δεν έχει σημασία αν κάποιος άλλος καταλαβαίνει ή θα έκανε διαφορετική επιλογή. Αυτή η ζωή είναι δική σας, οπότε μην σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να αναγκάσετε κάποιον να καταλάβει.

5 – Διαφωνίες

Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με όλα όσα λέει κάποιος. Δεδομένου ότι ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις, είναι φυσικό να έρχεστε σε επαφή με άτομα που έχουν άλλες οπτικές. Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε αντικρουόμενες απόψεις. Ούτε πρέπει να εξηγείτε πάντα γιατί δεν θα συμφωνείτε- ειδικά αν το άλλο άτομο δεν καταλαβαίνει.

6 – Εξηγήσεις για τα οικονομικά

Αν κάποιος… δεν πληρώνει τους λογαριασμούς σας για εσάς, δεν χρειάζεται να του εξηγήσετε τα οικονομικά σας. Μπορεί να ζείτε οριακά με τον μισθό σας ή να έχετε έναν βαρύ τραπεζικό λογαριασμό. Μπορεί να είστε ευχαριστημένοι με αυτό ή απλά ΟΚ.

Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν πόσα χρήματα βγάζετε ή σε τι τα ξοδεύετε. Δεν έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν εξηγήσεις για τέτοια προσωπικά δεδομένα.

7 – Τα «όχι»

Το να εξηγείς γιατί δεν θέλεις ή δεν μπορείς να κάνεις κάτι μπορεί να οδηγήσει κάποιον να σε πιέσει να αλλάξεις γνώμη. Θα αρχίσουν να εξηγούν γιατί οι λόγοι σας είναι… άκυροι ή θα αναφέρουν λεπτομερώς τα οφέλη που θα έχεις αν αλλάξεις γνώμη. Αν θέλετε να εξηγήσετε γιατί δεν πρόκειται να κάνετε κάτι μπορείτε φυσικά να το κάνετε- και επίσης να ξεκαθαρίστε ότι δεν θα αλλάξετε γνώμη. Ωστόσο, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να δώσετε μια εξήγηση απαραίτητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησα από το ChatGPT να μου προτείνει τρόπους για να επενδύσω 500 ευρώ και να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Και απάντησε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =