αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΖήτησα από το ChatGPT να μου προτείνει τρόπους για να επενδύσω 500 ευρώ και να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Και απάντησε

Ζήτησα από το ChatGPT να μου προτείνει τρόπους για να επενδύσω 500 ευρώ και να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Και απάντησε

Όλοι μιλούν για το ChatGPT. Πολλοί χρήστες ανοίγουν μάλιστα τον δικό τους διάλογο… με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Με την AI να εξελίσσεται συνεχώς, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλή είναι στις συμβουλές.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Και πιο συγκεκριμένα στις business συμβουλές. Σκέφτηκα να κάνω λοιπόν το πείραμα. Άνοιξα το ChatGPT και δημιούργησα ένα υποθετικό σενάριο, το οποίο κατέληγε σε μία ερώτηση. Συγκεκριμένα είπα στην AI:

«Εχω 500 ευρώ στη διάθεσή μου και ο μόνος μου στόχος είναι να τα μετατρέψω σε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορώ σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, χωρίς να κάνω τίποτα παράνομο. Θέλω να μου προτείνεις 4 τρόπους για να τα επενδύσω».

Ναι, ζήτησα από την AI να μου προτείνει τρόπους για να επενδύσω τα χρήματα μου, με στόχο φυσικά το κέρδος. Το ChatGPT πρότεινε τις εξής επιλογές:

1. Καταθέσεις σε τράπεζες: Μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματά σας σε μια τράπεζα και να λάβετε τόκο. Αν και οι τόκοι είναι σήμερα χαμηλοί, μπορεί να είναι μια ασφαλής επένδυση.

2. Κοινοπραξίες: Μπορείτε να εξετάσετε τη συμμετοχή σε κάποια κοινοπραξία που αφορά σε κάποια αναπτυσσόμενη εταιρεία ή σε κάποιο επενδυτικό fund. Πρέπει να προσέξετε καλά ποια είναι η εταιρεία ή το fund και να αξιολογήσετε τον κίνδυνο πριν κάνετε την επένδυσή σας.

3. Αγορά μετοχών: Μπορείτε να αγοράσετε μετοχές σε κάποια εταιρεία που επενδύει σε αναπτυσσόμενους τομείς, όπως η τεχνολογία, η υγεία και η ενέργεια. Πάλι, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να αξιολογήσετε τον κίνδυνο πριν αγοράσετε μετοχές.

4. Κρυπτονομίσματα: Μπορείτε να εξετάσετε την αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin ή το Ethereum.

Στην συνέχεια, σκέφτηκα να συνεχίσω τον διάλογο και να πάω την συζήτηση προς το κομμάτι της online επιχειρηματικότητας. «Με τα 500 ευρώ τι online projects μπορώ να ξεκινήσω;», ρώτησα. Η AI είχε πάλι μερικές απαντήσεις να παραθέσει, μέσα σε δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα μου πρότεινε:

1. Δημιουργία ενός blog ή ιστοσελίδας: Μπορείς να δημιουργήσεις ένα blog ή μια ιστοσελίδα σε ένα ενδιαφέρον θεματολογικό πεδίο και να το προωθήσεις μέσω social media και SEO για να κερδίσεις χρήματα από διαφημίσεις ή από πώληση προϊόντων και υπηρεσιών.

2. Εμπορία προϊόντων στο eBay ή το Amazon: Μπορείς να αγοράσεις προϊόντα σε χαμηλή τιμή και να τα πουλήσεις σε αυξημένη τιμή στο eBay ή το Amazon. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις dropshipping για να πουλήσεις προϊόντα χωρίς να τα έχεις στα χέρια σου.

3. Εμπορία υπηρεσιών στην Fiverr ή το Upwork: Αν έχεις δεξιότητες σε σχεδιασμό γραφικών, προγραμματισμό, μετάφραση ή άλλες υπηρεσίες, μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε πελάτες στην Fiverr ή το Upwork και να κερδίσεις χρήματα.

4. Δημιούργησε ένα e-shop: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 500 ευρώ σου για να δημιουργήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες όπως το Shopify ή το WooCommerce για να ξεκινήσεις.

5. Μπορείς να εξερευνήσεις τον κόσμο του affiliate marketing. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να προωθήσεις προϊόντα άλλων εταιρειών και να λαμβάνεις προμήθεια για κάθε πώληση που πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου σου. Μπορείς να αναζητήσεις online προγράμματα συνεργασίας σε διάφορα ενδιαφέροντα πεδία όπως η υγεία, η ομορφιά, η τεχνολογία, η μόδα, κ.λπ. Με την ενασχόλησή σου με το affiliate marketing μπορείς να αποκτήσεις επιπλέον εισόδηματα και να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου στον ψηφιακό μάρκετινγκ και την προώθηση προϊόντων.

Φυσικά ο διάλογος με την AI μπορεί να συνεχιστεί για… όσο θέλει ο χρήστης. Όσο ρωτάς, τόσο συνεχίζει να απαντάει. Στην ελληνική γλώσσα ίσως θα παρατηρήσεις μερικά μικρά συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη. Σε κάθε ερώτηση όμως, η AI είναι εκεί για να σου δώσει μια απάντηση. ‘Η ακόμα και να σε… προειδοποιήσει.«Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα 500 ευρώ μου;» ρώτησα, πριν ολοκληρώσουμε τον διάλογο μας.

Η AI απάντησε: «Όπως και σε κάθε επένδυση, υπάρχει πάντα κάποιος βαθμός ρίσκου και η πιθανότητα να χάσετε τα χρήματά σας. Κάθε επένδυση φέρει τα δικά της ρίσκα, και πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας τα ρίσκα αυτά πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο της απώλειας των χρημάτων σας, μπορείτε να επιλέξετε να επενδύσετε σε πιο σταθερά και ασφαλή χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως τα ομόλογα ή τα κρατικά ομόλογα. Επίσης, πρέπει να επιλέξετε επενδύσεις που είναι συμβατές με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις ως επενδυτής.

Συνεπώς, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τις επενδύσεις σας και να κάνετε τη δική σας έρευνα και αξιολόγηση για τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες πριν αποφασίσετε να επενδύσετε τα χρήματά σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =