αρχικηVIRALΟι αγενείς άνθρωποι είναι παντού γύρω μας- Εδώ είναι 5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο άτομο

Οι αγενείς άνθρωποι είναι παντού γύρω μας- Εδώ είναι 5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο άτομο

Οι αγενείς άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Υπάρχουν όμως μερικές δοκιμασμένες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χειριστείτε τους αγενείς ανθρώπους, είτε πρόκειται για έναν άγνωστο, ένα τρολ των social media, έναν γκρινιάρη συνάδελφο ή έναν ευέξαπτο φίλο.

Χρησιμοποιήστε το χιούμορ.

Ένας αγενής και δύσκολος άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει ένταση και άγχος στον εαυτό του και σε όλους τους γύρω του. Θυμηθείτε ότι πιθανότατα είναι αγενής επειδή είναι θυμωμένος ή αναστατωμένος με κάτι που περνά. Το χιούμορ μπορεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό και να σπάσει την ένταση, επιτρέποντας σε όλους να γελάσουν.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό βρίσκοντας έναν τρόπο να γελάσετε με μια κοινή κατάσταση ή κάνοντας πλάκα για μια κοινή εμπειρία με την οποία όλοι μπορείτε να σχετιστείτε.

Αντιμετωπίστε το άτομο που δείχνει αγενή συμπεριφορά.

Μια άλλη τακτική για να σταματήσετε το σπιράλ της αγένειας είναι απλώς να αντιμετωπίσετε το αγενές άτομο και να του ζητήσετε να σταματήσει. Εάν κάποιος από τον οποίο δεν μπορείτε να ξεφύγετε είναι συνεχώς αγενής μαζί σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε το ζήτημα άμεσα. Δεν χρειάζεται να δέχεστε συνεχή κακοποίηση από κανέναν. Δεν πρέπει να επιτρέπετε σε κανέναν να σας συμπεριφέρεται με ασέβεια.

Κάντε μια συζήτηση για το τι συμβαίνει. Αντιλαμβάνεται το άτομο αυτό πόσο σας πληγώνουν οι πράξεις του; Ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει πόσο αγενής είναι. Δείχνοντάς του το πρόβλημα, του δίνετε την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη και να προσπαθήσει να είναι πιο ευγενικός.

Μην κλιμακώνετε την κατάσταση.

Όταν κάποιος σας ενοχλεί, η ενστικτώδης αντίδραση μπορεί να είναι να αντεπιτεθείτε. Αλλά θυμηθείτε, έχετε πάντα τον έλεγχο του εαυτού σας. Επιλέξτε να μην ενδώσετε στο δράμα. Ανεξάρτητα από το πώς ενεργεί ένα άλλο άτομο, εσείς ελέγχετε τη συμπεριφορά σας. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και δώστε χώρο στον εαυτό σας να ηρεμήσει αν κάποιος σας έχει ταράξει. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να πέσετε στο επίπεδό του, και κάτι τέτοιο πιθανότατα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Διατηρήστε την αξιοπρέπειά σας και δείξτε ανωτερότητα.

Σταματήστε το σπιράλ της αγένειας.

Η αγενής συμπεριφορά μπορεί να εξαπλωθεί σαν ασθένεια αν την αφήσετε. Μια πράξη αγένειας μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε σπιράλ και να προκαλέσει άλλες πράξεις αγένειας, σκορπίζοντας κακή διάθεση και άσχημη συμπεριφορά στο πέρασμά της.

Είναι εύκολο να δει κανείς πώς συμβαίνει αυτό. Ένας αγενής οδηγός σας «κόβει» στον δρόμο για τη δουλειά, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ενοχλημένος. Το πιθανότερο είναι ότι θα ξεσπάσετε πάνω στους συναδέλφους σας και ίσως να διαπιστώσετε ότι «αρπάζεστε» μαζί τους χωρίς πραγματικό λόγο. Οι συνάδελφοί σας, λοιπόν, νιώθουν στεναχωρημένοι, και έτσι γίνονται γκρινιάρηδες και αγενείς με τους άλλους. Και το πράγμα συνεχίζεται. Έχετε τη δυνατότητα να σταματήσετε αυτόν τον κύκλο της αγένειας. Με λίγη ενσυναίσθηση μπορείτε να εξουδετερώσετε την αγένεια με την καλοσύνη.

Μην παίρνετε προσωπικά την αγένεια.

Το πρώτο βήμα για να σταματήσετε τον κύκλο της αγένειας είναι να σταματήσετε να παίρνετε προσωπικά την αγενή συμπεριφορά των άλλων. Όλοι έχουμε κακές μέρες, όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά. Είναι πολύ δελεαστικό να ξεσπάσεις στον κόσμο ή στο πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά σου εκείνη τη στιγμή.

Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, επομένως εάν συνειδητοποιήσουμε ότι το προσβλητικό και αρνητικό άτομο μπορεί απλώς να περνά μια κακή μέρα, μπορεί να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Συχνά μπορείς να σπάσεις τον κύκλο της αγένειας αποφεύγοντας να απαντήσεις στην κακή συμπεριφορά με αρνητικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =