αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι έξυπνοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν ποτέ δημόσια αυτά τα 4 πράγματα για τον εαυτό τους

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν ποτέ δημόσια αυτά τα 4 πράγματα για τον εαυτό τους

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να κρατούν τα χαρτιά τους… ιδιωτικά. Καταλαβαίνουν ότι η διατήρηση της αίσθησης του μυστηρίου μπορεί να τους εξυπηρετήσει καλά, ειδικά σε δημόσιους χώρους.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν θα αποκαλύψουν, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Δεν έχει να κάνει με το να είσαι μυστικοπαθής– στόχος είναι να διατηρήσεις τα όρια και να ελέγξεις τις προσωπικές σου αφηγήσεις.

Εάν είστε περίεργοι για το τι είναι αυτά τα πράγματα, είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στα 4 πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν ποτέ για τον εαυτό τους δημόσια.

Ας βουτήξουμε αμέσως.

1) Προσωπικά παράπονα

Οι έξυπνοι άνθρωποι κατανοούν την αξία της διαχείρισης της εικόνας τους και μέρος αυτού περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας θετικής οπτικής, ειδικά σε δημόσιους χώρους.

Ο καθένας έχει τα δικά του προσωπικά θέματα και παράπονα. Ωστόσο, η προβολή τους δημόσια είναι κάτι που αποφεύγουν γενικά οι έξυπνοι άνθρωποι.

Γνωρίζουν ότι η κοινοποίηση τέτοιων θεμάτων μπορεί να οδηγήσει σε περιττές εικασίες και υποθέσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τους αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Αντί να τα εκφράζονται δημόσια, τείνουν να αντιμετωπίζουν τα παράπονά τους ιδιωτικά ή να αναζητούν επαγγελματική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο. Κατανοούν ότι τα δημόσια φόρουμ… δεν είναι ιδανικά μέρη για την επίλυση προσωπικών ζητημάτων.


2) Προσωπικοί φόβοι και ανασφάλειες

Κανείς δεν έχει ανοσία στις ανασφάλειες. Εχουμε όλοι, ακόμα και οι πιο έξυπνοι ανάμεσά μας. Αλλά υπάρχει διαφορά στον τρόπο που τις χειριζόμαστε.

Ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν φοβίες και ανασφάλειες. Αλλά δεν θα τους δεις να τις μοιράζονται δημόσια.

Το να μοιράζεσαι τις προσωπικές σου ανασφάλειες ή φόβους δημόσια δεν έχει καμία αξία στη συζήτηση ή στις σχέσεις που έχεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Αντίθετα, μπορεί απλώς να δώσει σε άλλους την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτά τα τρωτά σημεία.

Οι έξυπνοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό, γι’ αυτό κρατάνε αυτούς τους προσωπικούς φόβους και ανασφάλειες για τον εαυτό τους, και τους μοιράζονται μόνο με έμπιστα άτομα όταν είναι απαραίτητο.

3) Εισόδημα

Τα χρήματα είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, η συζήτηση για το προσωπικό εισόδημα και τον πλούτο θεωρείται ταμπού. Οι έξυπνοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό και γενικά αποφεύγουν να αποκαλύπτουν δημόσια τα στοιχεία του μισθού τους.

Ενώ η ειλικρίνεια σχετικά με τα οικονομικά μπορεί μερικές φορές να καλλιεργήσει μια αίσθηση συντροφικότητας, μπορεί εξίσου να οδηγήσει σε συγκρίσεις, φθόνο και δυσφορία. Επιπλέον, η αποκάλυψη τέτοιων πληροφοριών θα μπορούσε να κάνει κάποιον πιθανό στόχο απάτης.

4) Τύψεις και χαμένες ευκαιρίες

Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές. Και μερικές φορές, χάνουμε ευκαιρίες ή κάνουμε επιλογές που αργότερα μετανιώνουμε. Ίσως υπάρχουν δουλειές που δεν άρπαξες, ταξίδια που δεν πήγες και ευκαιρίες που δεν άδραξες.

Ωστόσο, το να μένει κανείς σε αυτές τις τύψεις και τις χαμένες ευκαιρίες και να μιλά συνεχώς για αυτές δημόσια δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Δεν αλλάζει το παρελθόν και μπορεί να τροφοδοτήσει μόνο την αρνητικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι, το καταλαβαίνουν αυτό.

Αναγνωρίζουν τις τύψεις ιδιωτικά, μαθαίνουν από αυτές και μετά τις αφήνουν να φύγουν. Εστιάζουν στο παρόν και στο μέλλον, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσουν τις ευκαιρίες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =