αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων εφαρμόζουν αυτούς τους 5 απλούς κανόνες (και μπορείς να τους αντιγράψεις)

Οι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων εφαρμόζουν αυτούς τους 5 απλούς κανόνες (και μπορείς να τους αντιγράψεις)

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις επιδεικνύουν σταθερά εξαιρετικές επιδόσεις και σημειώνουν αξιοσημείωτη επιτυχία στις προσπάθειές τους.

Πως τα καταφέρνουν; Εδώ είναι 5 απλοί κανόνες τους οποίους εφαρμόζουν. Και μπορείς να τους αντιγράψεις.

1) Ξεκάθαροι στόχοι και φιλοδοξίες για το μέλλον

Βρίσκουμε όταν με υψηλές επιδόσεις σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων, των τεχνών και άλλων.

Προσπαθούν συνεχώς για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, συχνά υπερβαίνοντας τα όρια των δυνατοτήτων τους.

Λοιπόν, πώς το κάνουν με συνέπεια;

Θέτουν φιλόδοξους και καλά καθορισμένους στόχους και φιλοδοξίες για το μέλλον και είναι αφοσιωμένοι στο να τους φτάσουν και να τους ξεπεράσουν.

2) self-motivated

Πόσο self-motivated είσαι; Έχετε μια εσωτερική επιθυμία να πετύχετε και να πιέσετε τον εαυτό σας;

Αν ναι, είστε ένας από τους ανθρώπους με υψηλές επιδόσεις.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι ανεξάρτητοι και έχουν υψηλά κίνητρα. Δεν χρειάζονται συνεχή επίβλεψη ή εξωτερική πίεση για να αναλάβουν δράση.

Αντίθετα, είναι αυτοδύναμοι και έχουν μια αίσθηση προσωπικής ευθύνης να οδηγήσουν τους εαυτούς τους προς την επιτυχία.

Για αυτούς τους λόγους, συχνά μπαίνουν την επιχειρηματικότητα, όπου μπορούν να μεταφέρουν τις ιδέες τους στο επόμενο επίπεδο.

3) Συνεχής μάθηση

Δίνοντας προτεραιότητα στη συνεχή μάθηση σημαίνει ότι δίνετε μεγάλη αξία στην απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και γνώσεων καθόλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Είναι η νοοτροπία της επιδίωξης ανάπτυξης και εξέλιξης σε διαφορετικές πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών, επαγγελματικών και πνευματικών τομέων. Παρακολουθώντας εργαστήρια, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Μπορείς να εγγραφείς επίσης σε διαδικτυακά μαθήματα, να διαβάσεις βιβλία, να ακούσεις podcast ή να μελετάς μόνος σου για να διευρύνεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου.

4) Ικανοί στη διαχείριση χρόνου

Το να είμαστε καλοί στη διαχείριση χρόνου μας βοηθά να σχεδιάζουμε, να οργανώνουμε και να αναθέτουμε χρόνο για εργασίες και δραστηριότητες.

Περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας, τον καθορισμό προτεραιοτήτων και την εξισορρόπηση των ανταγωνιστικών απαιτήσεων για την πιο αποτελεσματική και παραγωγική χρήση του χρόνου μας.

Οι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων συχνά «σπάνε» μεγαλύτερες εργασίες ή έργα σε μικρότερες, πιο διαχειρίσιμες υπο-εργασίες.

Κάτι τέτοιο κάνει την εργασία πιο προσιτή και δημιουργεί μια αίσθηση προόδου καθώς ολοκληρώνουν κάθε δευτερεύουσα εργασία.

Είναι επίσης επιδέξιοι στο να ξεπερνούν την αναβλητικότητα. Θέτουν προθεσμίες για τον εαυτό τους και χρησιμοποιούν τεχνικές διαχείρισης χρόνου για να αντιμετωπίσουν τις εργασίες έγκαιρα και χωρίς περιττές καθυστερήσεις.

5) Προσανατολισμένοι στα αποτελέσματα

Πιστεύετε ότι ο Sir Jony Ive (βιομηχανικός σχεδιαστής και σχεδιαστής προϊόντων) ήταν προσανατολισμένος στα αποτελέσματα; Φυσικά, ήταν. Άλλωστε, έπαιξε ζωτικό ρόλο στη σχεδίαση των iPod, iPhone, iPad, iMac, Power Mac G4 Cube, MacBook και τμημάτων της διεπαφής χρήστη του iOS, μεταξύ άλλων.

Όλα τα άτομα με υψηλές επιδόσεις είναι προσανατολισμένα στα αποτελέσματα. Είναι στο αίμα τους. Είναι επίσης ένα από τα λίγα πράγματα που τους ενδιαφέρει πραγματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 10 =