αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που φτάνουν γρηγορότερα στους μεγάλους στόχους τους, εφαρμόζουν αυτές τις 3 συνήθειες

Οι άνθρωποι που φτάνουν γρηγορότερα στους μεγάλους στόχους τους, εφαρμόζουν αυτές τις 3 συνήθειες

Είμαστε το άθροισμα των συνηθειών μας, λέει μια φράση. Και δεν έχει άδικο. Στο τέλος της ημέρας αυτό που διαμορφώνει τη μοίρα μας είναι κυρίως θέμα του τι κάνουμε με συνέπεια σε καθημερινή βάση.

Είναι λοιπόν τόσο αληθινό αυτό που είπε κάποτε ο Αριστοτέλης. Είμαστε αυτό που… επαναλαμβανομένα κάνουμε.

Αλλά οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα- και κάθε φορά που προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο μπαίνει ο εγκέφαλός στη μέση μας λέγοντάς μας ότι ίσως δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να αλλάξουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε αυτήν τη στιγμή, καθώς νιώθουμε τόσο καλά και άνετα ακόμα και με αρνητικές συνήθειες μας.

Εδώ είναι τρεις συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα όνειρά σας πιο γρήγορα:

1. Κάντε πλάνο πιο αποτελεσματικά

Για να γίνετε άριστοι σε αυτό θα πρέπει να εκπαιδεύσετε για να συνηθίσετε τον εγκέφαλό σας στον προγραμματισμό. Αυτή είναι η άσκηση. Γράψτε έναν στόχο που θέλετε να επιτύχετε: Θα πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμος ή μεσοπρόθεσμος.

Κάτι σαν «ολοκλήρωση του project για…», «να πάω στο Λονδίνο, το Λας Βέγκας, τη Ρώμη», «Αύξηση εσόδων κατά 3% σε ένα μήνα», «Αύξηση του εύρους πελατών κατά…»

Τώρα απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις:

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική για να επιτύχετε;
Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να το φτάσω στο στόχο και πώς μπορώ να το φτάσω νωρίτερα;
Ποιος μπορεί να με βοηθήσει να το φτάσω; Υπάρχει κάποιος που έχει ήδη πετύχει αυτόν τον στόχο;
Πού μπορώ να συναντήσω αυτό το άτομο;
Πόσους πόρους (χρήματα, εξοπλισμό, κ.λπ.) χρειάζομαι για να πετύχω τον στόχο;
Πώς μπορώ να αποκτήσω αυτούς τους πόρους αν δεν τους έχω;

«Αποτυγχάνοντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις» – Benjamin Franklin

2. Δώστε περισσότερα

Υπάρχει μια κοινή σκέψη που πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει. Το ότι το να δίνεις είναι ήδη σημαντικό από μόνο του. Αυτό είναι απολύτως αλήθεια, και υπάρχει κάτι όμορφο στο να είσαι πιο γενναιόδωρος.

Σκεφτείτε τώρα το να δίνετε ως ισχυρή δύναμη. Αυτή η δύναμη είναι σε θέση να βοηθήσει όχι μόνο τους άλλους, αλλά ακόμη περισσότερο τον δωρητή. Σκεφτείτε την έννοια του χρήματος. Όλα έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία: Τα χρήματα πρέπει να ρέουν πάντα. Αν είσαι εγωιστής, φοβισμένος ή κάθε φορά που προσπαθείς να κρατήσεις τα πάντα για τον εαυτό σου, κυριολεκτικά μπλοκάρεις την κυκλοφορία των χρημάτων.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βοηθήσετε αυτή τη δύναμη να ρέει ξανά. Πως; Δώσε περισσότερα. Να είστε πιο γενναιόδωροι. Να δίνεις πάντα πίσω σε όποιον σου έδωσε κάτι. Θα σε βοηθήσει και αυτό στο μέλλον.

3. Βρείτε έναν μέντορα

Μια κρίσιμη πτυχή όσον αφορά την επιτυχία είναι να περάσετε χρόνο με κάποιον που έχει ήδη τα αποτελέσματα που θέλετε. Τις περισσότερες φορές θα είναι κάποιος 10- 20 χρόνια μεγαλύτερος από εσάς. Έχει ήδη παίξει το παιχνίδι και η γνώση του προέρχεται από τα δικά του λάθη και από τα λάθη των δικών τους μεντόρων.

Ο Steve Jobs ήταν μέντορας του Mark Zuckerberg. Ο Γουόρεν Μπάφετ στον Μπιλ Γκέιτς. Ο Σερ Φρέντι Λέικερ του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο Paul Gauguin του Vincent Van Gogh. Ο Dr. Dre του Eminem. Ο Jim Rohn του Anthony Robbins. Η λίστα είναι απίστευτα μεγάλη, σχεδόν άπειρη. Περάστε χρόνο με κάποιον που έχει ήδη τα αποτελέσματα που θέλετε. Θα σώσει χρόνια από τη ζωή σας, και θα βελτιώσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =