αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που είναι συμπαθείς δεν κάνουν αυτά τα 5 λάθη όταν είναι ανάμεσα σε κόσμο

Οι άνθρωποι που είναι συμπαθείς δεν κάνουν αυτά τα 5 λάθη όταν είναι ανάμεσα σε κόσμο

Ξέρετε κάποιον που φαίνεται να αρέσει σε όλους; Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνει αυτά τα άτομα τόσο ελκυστικά; Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να είσαι κι εσύ έτσι;

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που οι απίστευτα συμπαθείς άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ (τουλάχιστον όχι μπροστά σε άλλους!).

1) Θυμός

Στο μοντέλο χαρακτηριστικών προσωπικότητας «Big Five» που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι για να αξιολογήσουν τους ανθρώπους, η φιλικότητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν με πόση συμπάθεια σε βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι.

Το να μην χάνετε την ψυχραιμία σας μπροστά σε άλλους είναι ένας τρόπος για να πετύχετε υψηλή βαθμολογία στο επίπεδο της συμπάθειας. Σε ποιον αρέσει ένας γκρινιάρης θυμωμένος τύπος;

Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση, και αυτό είναι όταν το να θυμώσεις είναι το ηθικά σωστό πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να βλάψει ένα ζώο χωρίς λόγο. ‘Η δρα εναντίον ενός άλλους ανθρώπου. Οι πολύ συμπαθείς άνθρωποι γνωρίζουν ενστικτωδώς τη διαφορά και ενεργούν κατάλληλα.

2) Δεν χλευάζουν τους άλλους δημόσια

Το να κοροϊδεύεις τους άλλους ή να είσαι υπερβολικά ανταγωνιστικός, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που οδηγεί σε αντιπάθεια. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σε κοροϊδεύουν δημόσια, και έτσι οι πολύ συμπαθείς άνθρωποι συνήθως το αποφεύγουν αυτό.

3) Δεν κουτσομπολεύουν και δεν μιλούν άσχημα για άτομα που δεν είναι εκεί

Αν και το κουτσομπολιό μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν μια δραστηριότητα που συνδέει τους ανθρώπους, μπορεί επίσης να κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται τι θα πείτε για αυτούς… πίσω από την πλάτη τους.

Δεν λέμε ότι όλα τα κουτσομπολιά είναι κακά, κάποια κουτσομπολιά είναι απλώς ανταλλαγή πληροφοριών. Αλλά αν γίνεται με αρνητική πρόθεση και περιεχόμενο, θα μειώσει την αντίληψη των ανθρώπων για εσάς.

3) Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια

Οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε κάποια στιγμή και είναι μάλλον πιο υγιές να εκφράζουμε κάποια από τα παράπονά μας κατά καιρούς.

Ωστόσο, οι εξαιρετικά συμπαθείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να παραπονιούνται συνεχώς δεν είναι απλώς βαρετό για τους άλλους, αλλά τείνει επίσης να τους κάνει αντιπαθητικούς. Μπορεί να παραπονεθούν μπροστά στον καλύτερο φίλο ή σύντροφό τους, αλλά σίγουρα δεν θα το κάνουν δημόσια.

4) Δεν είναι επικριτικοί ή στενόμυαλοι

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να στρέψετε ορισμένους ανθρώπους εναντίον σας είναι να κρίνετε τους άλλους και να υποθέσετε ότι ο δικός σας τρόπος είναι ο μόνος τρόπος.

Εξέτασε και τις άλλες οπτικές. Και να είσαι πάντα ανοιχτός για να εξετάσεις αν υπάρχει κάποια καλύτερη άποψη ή λύση από αυτή που έχεις στο μυαλό σου.

5) Λαμβάνεις χωρίς να δίνεις;

Οι υπέροχοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία της αμοιβαιότητας.

Αποφεύγουν να παίρνουν συνεχώς από τους άλλους χωρίς ποτέ να δίνουν πίσω. Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να αγοράζετε ένα γύρο ποτών στο μπαρ, να κάνετε ένα δώρο γενεθλίων ή να φέρετε ένα μπουκάλι κρασί όταν είστε καλεσμένοι για δείπνο. Αλλά η αμοιβαιότητα σχετίζεται με περισσότερα από χρήματα.

Οι συμπαθείς άνθρωποι θα είναι γενναιόδωροι με το χρόνο και την προσοχή τους, φροντίζοντας να ακούν καθώς, να μιλάνε και να είναι εκεί για τους άλλους όταν χρειάζεται.

Καταλαβαίνουν ότι οι σχέσεις είναι αμφίδρομος δρόμος. Και έτσι κάνουν μια προσπάθεια να δώσουν ενεργά όσα παίρνουν. Οι εξαιρετικά ελκυστικοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η γενναιοδωρία και η φροντίδα κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο για όλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 4 =