αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να στρέψεις το μυαλό σου προς την σωστή κατεύθυνση και να φτάσεις στην επιτυχία

Τέσσερα τρικ για να στρέψεις το μυαλό σου προς την σωστή κατεύθυνση και να φτάσεις στην επιτυχία

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να γίνει κάποιος επιτυχημένος απαιτεί αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, καλλιέργεια κάποιων δεξιοτήτων και να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους. Αλλά η αλήθεια είναι, στο πιο βασικό επίπεδο, οι πράξεις και η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με τη διανοητική μας κατάσταση.

Έτσι, ενώ η επικέντρωση στις προσωπικές εργασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της καθημερινότητάς σας αποφέρει πλεονεκτήματα, δεν μπορείτε να βασιστείτε πλήρως σε αυτό, εφόσον δεν «συντονίσετε» το μυαλό σας.

Εδώ είναι 4 από τις πιο εντυπωσιακές νοοτροπίες που κάθε επιτυχημένος άνθρωπος πρέπει να εξοπλίσει:

1. Ό,τι και να γίνει, θα είμαι εντάξει

Πόσες φορές δημιουργήσαμε μια απαίσια διανοητική απεικόνιση του εαυτού μας… να αποτυγχάνει, πριν καν κάνουμε ένα βήμα; Είτε πρόκειται για αυτή τη συναρπαστική παρουσίαση που πρέπει να κάνετε μπροστά στο αφεντικό σας είτε για ένα ραντεβού με μια κοπέλα που θαυμάζατε για μεγάλο χρονικό διάστημα, τείνουμε να οραματιζόμαστε τον εαυτό μας να μπερδεύει τα πράγματα.

Αυτό ασκεί περισσότερη πίεση από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε στον εαυτό μας, φανταζόμενοι αρνητικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να το ξανακάνεις αυτό. Ποτέ! Όλοι ξέρουμε όπως ό,τι και να γίνει, στο τέλος της ημέρας θα είμαστε εδώ. Επιπλέον, ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι απλά ένα αποτέλεσμα. Πώς αλλιώς μπορείτε να μάθετε πώς να χειρίζεστε ορισμένες καταστάσεις αν όχι μέσα από τα λάθη που κάνετε; Μη σε νοιάζει που απέτυχες στην παρουσίαση, τώρα ξέρεις ακριβώς τι έκανες λάθος και δεν θα ξανακάνεις ποτέ αυτό το λάθος.

2. Είμαι ένα βήμα πιο κοντά

Έχετε την επιθυμία να γίνετε σπουδαίοι / διάσημοι / πλούσιοι / επιτυχημένοι; Το να φαντάζεστε τον εαυτό σας… στον Όλυμπο σας κάνει ξεκάθαρα χαρούμενους. Στη συνέχεια, όμως, η ζωή κάνει ό,τι μπορεί για να σε επαναφέρει στη θέση σου, λίγο πολύ στον πάτο του βουνού.

Η φυσική μας αντίδραση σε αυτό είναι να γκρινιάζουμε για τους αγώνες και τις δύσκολες στιγμές που πρέπει να περάσουμε για να φτάσουμε στην κορυφή. Θα τα παρατήσετε αν συγκεντρωθείτε στη σκληρότητα των καθημερινών αγώνων που αντιμετωπίζετε.

Το κόλπο εδώ είναι να αλλάξει η αντίληψη της διαδικασίας. Εάν η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη για εσάς, δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εκτός κι αν μάθετε να την απολαμβάνετε. Βάλτε μικρότερους στόχους στον εαυτό σας, ελέγξτε τους μόλις τους πετύχετε. Θα σας επιτρέψει να περάσετε τα πάντα πολύ πιο εύκολα.

3. Κάνε αυτό που είναι σημαντικό

Η ατελείωτη αυτο-συζήτηση που κάνουμε στο κεφάλι μας είναι: Ποιος είναι ο σκοπός μου στη ζωή; Ποιός είμαι; Για τι θα με θυμούνται; Εσκεμμένα αμφισβητούμε τον εαυτό μας με πράγματα που δεν μπορούν εύκολα να απαντηθούν. Αντί να παρασυρόμαστε σε αιώνιες φιλοσοφικές εικασίες, προσπαθήστε να ορίσετε τα πράγματα με πιο προσγειωμένους όρους.

Μερικά πράγματα έχουν σημασία. Κάποια όχι. Ποια πράγματα στη ζωή σου είναι σημαντικά; Επικεντρώνω αρκετή προσπάθεια και προσοχή σε αυτά τα πράγματα ή χάνω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μου τροφοδοτώντας τις επιβλαβείς συνήθειές μου; Αφήστε τον εαυτό σας να ορίσει τι ακριβώς πρέπει να χτίσετε γύρω από τη ζωή σας αντί να αναζητάτε έναν αφηρημένο σκοπό.

4. Ποιος νοιάζεται;

Ως κοινωνικά πλάσματα, τείνουμε να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να χτίσουμε τη φήμη μας. Τι θα σκεφτούν οι άλλοι για το νέο μου κούρεμα; Τι να πω για να μην φαίνομαι αμήχανος; Ξοδεύουμε πολύ περισσότερο χρόνο ανησυχώντας για τη δημόσια εικόνα μας παρά ανησυχώντας πραγματικά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

Ασε στην άκρη τις απόψεις των άλλων. Βάλτε περισσότερο ρίσκο στις καθημερινές σας συνήθειες, στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Μη φοβάστε να πείτε την άποψη σας. Χτίστε την προσωπικότητά σας και κάντε σκληρή δουλειά για να την υποστηρίξετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + seventeen =