αρχικηVIRALΤα κέρματα των 2 ευρώ που πωλούνται έως… 9.000 ευρώ. Μήπως έχεις κάποιο στο πορτοφόλι σου; (Εικόνες)

Τα κέρματα των 2 ευρώ που πωλούνται έως… 9.000 ευρώ. Μήπως έχεις κάποιο στο πορτοφόλι σου; (Εικόνες)

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα παλιά κέρματα και τα χαρτονομίσματα δραχμών που σήμερα αξίζουν μία περιουσία. Και μπορούν να σου φέρουν καλά έσοδα αν τα έχεις στα χέρια σου.

Φυσικά κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα κέρματα του ευρώ. Όχι τα απλά κέρματα. Αλλά κάποια που έχουν ιδιαιτερότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρμα των 2 ευρώ ελληνικό, πωλείται αυτή τη στιγμή στο eBay προς 9.200 ευρώ.

Και πρόκειται για κέρματα που μπορεί να περνάνε από τα χέρια μας χωρίς να το καταλάβουμε. Δυστυχώς, αν δεν είμαστε και οι ίδιοι συλλέκτες, είναι πολύ πιθανό να αφήσουμε έναν… θησαυρό να γλιστρήσει από τα χέρια μας. Τα σπάνια νομίσματα του ευρώ είναι συνήθως δύσκολο να εντοπιστούν αφού οι λεπτομέρειες που τα κάνουν μοναδικά, συχνά περνούν απαρατήρητες. Ένα μικρό γράμμα σκαλισμένο στη γωνία, ένα λάθος καλούπι ή μια περιορισμένη επετειακή κυκλοφορία μπορεί να κάνει όλη την διαφορά.

Αρκετοί γνωρίζουν π.χ. για τα κέρματα που κόπηκαν το 2007 στο Μονακό. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 20.001 νομίσματα με το πρόσωπο της ηθοποιού και πριγκίπισσας Γκρέις Κέλι, τα οποία κυκλοφόρησαν με αφορμή την 25η επέτειο από τον τραγικό θάνατό της. Το ένα από αυτά δόθηκε στον γιο της Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό. Τα υπόλοιπα κυκλοφόρησαν κανονικά. Σήμερα, ένα από αυτά μπορεί να κάνει μέχρι και 4.000 ευρώ.

Ψάξτε λοιπόν στα συρτάρια σας και στο πορτοφόλι σας. Αν έχετε κάποιο τέτοιο κέρμα του ευρώ, μπορείτε να ανεβάσετε την σχετική αγγελία πώλησης στο eBay, στην Χρυσή Ευκαιρία, στο Facebook Marketplace ή σε άλλα online marketplaces.

ULTRA RARE ERROR GREECE 2002 2 EURO COIN WITH *S* ON STAR - Picture 1 of 5

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 5 =