αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που είναι «ασταμάτητοι» δεν κάνουν αυτά τα 5 λάθη

Οι άνθρωποι που είναι «ασταμάτητοι» δεν κάνουν αυτά τα 5 λάθη

Το να είσαι «ασταμάτητος» σημαίνει να έχεις μια αδυσώπητη ορμή για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων και να μην φοβάσαι τα εμπόδια που έρχονται στο δρόμο σου. Απαιτεί τη διοχέτευση της φιλοδοξίας σε εποικοδομητική δράση και την αντοχή για να ανακάμπτεις από προσωρινές αναποδιές.

Δυστυχώς, είναι εύκολο να αναπτύξεις συνήθειες που σβήνουν αυτή την «ασταμάτητη νοοτροπία» με την πάροδο του χρόνου. Συχνά, αυτές οι συνήθειες μας ξεφεύγουν κρυφά ή φαίνονται αβλαβείς στην αρχή. Ωστόσο, τελικά περιορίζουν τις δυνατότητές μας.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις αν έχεις τέτοιες συνήθειες που λειτουργούν ως… βαρίδια. Εδώ είναι 5 λάθη που δεν κάνουν οι «ασταμάτητοι» άνθρωποι.

Συνήθεια 1: Αναβλητικότητα

Μια από τις πιο καθοριστικές κακές συνήθειες εδώ είναι η αναβλητικότητα. Όταν χρονοτριβούμε, αναβάλλουμε σημαντικές εργασίες που απαιτούν άμεση προσοχή, επιλέγοντας συχνά τη βραχυπρόθεσμη άνεση από τα μακροπρόθεσμα οφέλη, επειδή η αντιμετώπιση της Χ εργασίας είναι δύσκολη ή κουραστική. Η αναβλητικότητα συχνά πηγάζει από βαθύτερες αιτίες, όπως ο φόβος της αποτυχίας, η κούραση από σημαντικούς στόχους και η έλλειψη εγγενών κινήτρων για συγκεκριμένες εργασίες. Η αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων απαιτεί αυτο-στοχασμό, αλλά η πραγματοποίηση ακόμη και μικρών διορθώσεων μπορεί να δώσει ώθηση.

Συνήθεια 2: Αποτυχία να τεθούν οι κατάλληλοι στόχοι

Ο καθορισμός σαφών, μετρήσιμων στόχων με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα δημιουργεί κατεύθυνση και σκοπό που ωθεί την ανάπτυξη. Χωρίς επαρκώς καθορισμένους στόχους, οι προσπάθειες γίνονται λανθασμένες και σποραδικές, οδηγώντας σε χαμένο χρόνο και σε στασιμότητα της προόδου. Ακόμη και οι φιλόδοξοι οραματιστές χρειάζονται δομημένους στόχους για να εκδηλώσουν τα αφηρημένα όνειρα σε συγκεκριμένες πραγματικότητες.

Συνήθεια 3: Φόβος της αποτυχίας

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν την αποτυχία ως δάσκαλο και όχι ως κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Ωστόσο, ο φόβος της αποτυχίας συχνά αποτρέπει την ανάληψη των απαραίτητων ρίσκων για σημαντικά επιτεύγματα. Αυτός ο φόβος εκδηλώνεται με τελειομανία, αντίσταση στην προσπάθεια νέων πραγμάτων και αποφυγή να ασχοληθείτε με projects όπου η επιτυχία είναι αβέβαιη. Αυτά τα αυτοπεριοριζόμενα μοτίβα εμποδίζουν την προσωπική ανάπτυξη.

Συνήθεια 4: Περιβάλλετε τον εαυτό σας με αρνητικότητα

Λένε ότι μοιάζεις περισσότερο με τον μέσο όρο των 5 ατόμων που περνάς τον περισσότερο χρόνο γύρω σου. Όταν αυτές οι επιρροές αποπνέουν απαισιοδοξία και τοξικότητα, η αρνητικότητα γίνεται ύπουλη, διαβρώνοντας νοοτροπίες και επιδόσεις. Η έκθεση σε συχνό κυνισμό και σε σχέσεις υψηλής σύγκρουσης πυροδοτεί άγχος, διαβρώνει την αυτο-αποτελεσματικότητα και μειώνει την αποφασιστικότητα. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Συνήθεια 5: Αντίσταση στην Αλλαγή

Σε έναν όλο και πιο περίπλοκο κόσμο, κάποιοι προσκολλώνται σε άκαμπτες οπτικές ή παραδοσιακές μεθόδους λειτουργίας που περιορίζουν την προσαρμοστικότητα και εμποδίζουν την εξέλιξη. Η απροθυμία να αλλάξεις, γεννά εφησυχασμό και στασιμότητα ενώ σε κάνει να μην κοιτάς για καλύτερες δυνατότητες ή λύσεις. Οι στάσιμοι άνθρωποι απορρίπτουν φρέσκες ιδέες και νέες μεθοδολογίες που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν καλύτερα αποτελέσματα, εάν ληφθούν υπόψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =