αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη για αυτά τα 5 πράγματα

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη για αυτά τα 5 πράγματα

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Oι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν ένα μυστικό – δεν απολογούνται για όλα. Ναι, το να λες συγγνώμη είναι σημαντικό όταν κάνεις κάτι κακό. Αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ξέρουν πότε να ΜΗΝ το πουν.

Ας δούμε 5 πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη.

1. Επειδή είναι ο εαυτός τους

Είτε είναι η αίσθηση του χιούμορ τους, το στυλ τους ή ακόμα και τα περίεργα χόμπι τους, δεν θα απολογηθούν για αυτά.

Δεν προσπαθούν να είναι αντίγραφο κάποιου άλλου ή να χωρέσουν σε κάποιο «κουτί» που έχει φτιαχτεί για αυτούς.

Γιατί δεν λένε συγγνώμη που είναι ο εαυτός τους; Γιατί ξέρουν ότι ο καθένας είναι διαφορετικός, και αυτό είναι εντάξει!

Καταλαβαίνουν ότι η προσπάθεια να ευχαριστήσεις τους πάντες είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι που κανείς δεν κερδίζει. Αντίθετα, εστιάζουν στο να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και δεν αισθάνονται άσχημα γι’ αυτό.

2. Για τα όρια που βάζουν

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς ο φίλος σας με αυτοπεποίθηση φαίνεται να έχει αυτή τη μαγική δύναμη να λέει «όχι» χωρίς να νιώθει άβολα; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν φοβάται να θέσει όρια.

Είτε απορρίπτουν μια πρόσκληση σε ένα πάρτι που δεν τους ενδιαφέρει, είτε λένε όχι σε επιπλέον δουλειά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, μένουν σταθεροί στη θέση τους.

Δεν χρειάζεται να είστε αγενείς ή απορριπτικοί. Μπορείς απλώς να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους.

Πες: «Ευχαριστώ που με σκέφτηκες, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται— χωρίς δράμα, χωρίς πολλές εξηγήσεις, απλώς μια απλή και ξεκάθαρη απάντηση. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

3. Επειδή κυνηγάνε το πάθος τους

Πόσες φορές έχετε μειώσει τον ενθουσιασμό σας για κάτι το οποίο σας αρέσει, μόνο και μόνο… για να μην σας σχολιάσουν αρνητικά οι άλλοι;

Ίσως είναι η αγάπη σας για τα κόμικ, η εμμονή σας με τη μαγειρική ή το όνειρό σας να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο με ένα βαν. Ό,τι κι αν είναι, αισθανθήκατε ποτέ ότι έπρεπε να το «κρύψετε» για να αποφύγετε να σας κρίνουν; Πιστέψτε το, δεν είστε μόνοι.

Οι ανθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν παίζουν αυτό το παιχνίδι. Ασχολούνται με αυτό που τους αρέσει και δεν ντρέπονται γι’ αυτό.

Είτε συλλέγουν σπάνια γραμματόσημα, είτε μαθαίνουν να χορεύουν σάλσα, είτε γράφουν ποίηση, δεν αφήνουν τα πάθη τους.

Συμπέρασμα: Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει. Τα πάθη σας είναι κομμάτι αυτού που είστε.

Μην ζητάτε συγγνώμη – απολαύστε τα. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να εμπνεύσετε και κάποιον άλλο να κάνει το ίδιο.

4. Επειδή αφιερώνουν χρόνο για τον εαυτό τους

Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο φασαρία, δουλειές που τρέχουν και περισπασμούς. Αλλά εδώ είναι το κλειδί: οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να πατήσουν το κουμπί παύσης.

Στην πραγματικότητα παίρνουν άδεια για τον εαυτό τους και δεν αισθάνονται ούτε ίχνος ενοχής γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση κατανοούν ότι το να αφιερώνουν χρόνο για τον εαυτό τους είναι ζωτικής σημασίας για να είναι πιο παραγωγικοί και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, για να βοηθούν καλύτερα τους άλλους.

5. Ναι, το παραδέχονται όταν δεν ξέρουν κάτι

Πόσες φορές έχετε προσποιηθεί ότι ξέρετε κάτι μόνο και μόνο για να σώσετε την φήμη σας; Μην λες ψέματα.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση δεν παίζουν αυτή την παρωδία. Είναι εντελώς ΟΚ να πουν, «Δεν ξέρω». Και είναι απίστευτα λυτρωτικό.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν ότι η παραδοχή της άγνοιας είναι το πρώτο βήμα προς την απόκτηση γνώσης. Καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν ξέρει τα πάντα- και το να προσποιούνται το αντίθετο είναι απλώς χάσιμο του χρόνου του καθενός—συμπεριλαμβανομένου του δικού τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 11 =